Selecteer pagina

Spectaculaire stadsderby eindigt in 4-4

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Door Fred van Dongen
Dordrecht – Uitgerekend Wesley Schrauwen (25) beroofde zijn oude club RCD vanmiddag van een zeker lijkende bekerzege op stadgenoot Dubbeldam. In de derde minuut van de extra tijd tikte hij na een uit een hoekschop van Robbie Olierhoek ontstane chaotische situatie de 4-4 binnen.
Zuur voor RCD en met name voor de jonge spits Rocco Cardile van de Racingclub die met een hattrick de basis leek te hebben gelegd voor een overwinning die dus nipt uitbleef. Wesley: ‘Het is wat hè. Vooraf vroegen ze me of ik wel wilde spelen tegen mijn oude cluppie. Ik liet weten er juist veel zin in te hebben. Maar goed dat het gelijk werd, want ik zag al aankomen dat ze me na afloop in de kantine van RCD gek zouden maken bij een nederlaag. Ik vond overigens dat wij teveel de lange bal speelden. En zoals gewoonlijk was het veld weer heel zwaar’.
Het bekertreffen tussen de beide zondag-vierdeklassers, die elkaar ook in de competitie ontmoeten, kende een spectaculair verloop. Dubbeldam kwam met 0-2 waarna RCD het duel kantelde en zelfs op een 4-2 voorsprong kwam. In de late slotfase kwam Dubbeldam dus alsnog langszij.
*Juventus
De man van de hattrick, Rocco Cardile (17), wilde heel collegiaal niet alle eer voor zichzelf opeisen. Zijn waardering ging richting de pas 18-jaruige collega-spits Obeida Kurea. ‘Zoals hij de bal bij de 4-2 breed aflegde op mij was geweldig. Ja, ik vorm best een goed duo met hem’. Rocco, geboren in Dordrecht, kent Italiaanse roots.’Mijn familie komt uit Messina, Sicilië. Natuurlijk hou ik het Italiaanse voetbal bij. Juventus is er mijn favoriete club. Met Feyenoord natuurlijk’, aldus Rocco die na een kort uitstapje naar Drechtstreek terugkeerde op het RCD-nest. Uiteraard kon de man van de hattrick best leven met het spreekwoordelijke duimpje dat zijn trainer John de Wit voor hem opstak.
Leon Vroon, centrale verdediger bij RCD, richtte vanzelfsprekend ook complimenten richting Rocco. Maar ook naar diens collega Obeida. ‘Allebei geweldig. Jammer alleen dat we een 4-2 voorsprong uit handen gaven. Hoe dan ook moeten wij aanvallend meer durf tonen zoals na rust. Want kwalitatief hebben we voorin aardig wat in huis’.
*Attractief
De bekerderby leverde een open en daardoor attractief duel op. Het lichte overwicht van RCD leek optisch want de weer alerte Dubbeldamse doelman Davey van Pelt kreeg aanvankelijk geen zware problemen op te lossen. Geleidelijk kwam Dubbeldam wat beter in de wedstrijd, met name na een door RCD-keeper Gianni van Buuringen keurig tot hoekschop verwerkt schot van Tim van den Ende. Het was de inleiding tot een paar dolle minuten aan Dubbeldamse kant wat resulteerde in een in haast no-time opgebouwde 0-2 voorsprong. Jordi Wouters (assist Max de Haas) en Tim van den Ende (aangeven Jordi Wouters) tekenden voor de goals. Vlak voor rust bood Rocco Cardile met de 1-2 de Racing weer hoop.
Meteen na de hervatting liet Leon Vroon weer eens zien bij nood letterlijk en figuurlijk vooraan in de strijd te gaan met de 2-2. Waarna beide ploegen voor de winst gingen. Dubbeldam nam daarbij het meeste risico en daar profiteerde RCD’s rappe en vaardige jonge spitsen Cardile en Kurea haast optimaal van. Rocco Cardile leek zo’n kwartier voor tijd met twee treffers zijn ploeg in de veilige haven te hebben geloodst (4-2). Dubbeldam balde in de slotfase nog de mentale vuist en zag voorvechter Jordi Wouters met zijn tweede goal (4-3) een gelijkspel weer binnen bereik brengen. Waarna in de extra tijd Wesley Schrauwen na een hoekschop het alertst reageerde en zo zijn oude club van een zeker lijkende zege beroofde (4-4).

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer