Selecteer pagina

Sfeerimpressie van El Clasico van de Drechtsteden

Sfeerimpressie van El Clasico van de Drechtsteden

el clásico

Voetbal is en blijft een bijzondere sport, waarin misschien nog wel meer dan bij andere sporten geldt dat resultaten uit het verleden geen garantie voor het heden bieden. Zo is het op zich niet bijzonder dat PSV een keer verliest van een mindere tegenstander, maar 0-5 verliezen van de aartsrivaal Willem II is natuurlijk meer dan verliezen. Onze sponsorjager Jacco Bos heeft hier trouwens volkomen terecht nog een sigaartje voor opgestoken.
Niet alleen is het opvallend dat PSV een keer verliest, ook is de overwinning van Feyenoord op AZ het vermelden waard. We weten eigenlijk wel zeker dat Leon van der Weijden hier niets voor opgestoken heeft.
Niet bijzonder en eigenlijk het vermelden niet waard is het feit dat de lokale politiek voor de zoveelste keer Dubbeldam heeft laten zakken. Gelukkig zijn er nog zekerheden in het leven.
Voor veel Dubbeldammers is de wedstrijd tegen RCD altijd dé wedstrijd van het seizoen: de Clásico van de Drechtsteden. In de eerste wedstrijd van het seizoen voldeed de wedstrijd op het veld van Dubbeldam aan alle eisen die je aan deze Clásico mag stellen: veel toeschouwers, spanning tot de laatste seconde en een geweldige ambiance.
Vreemd genoeg had de KNVB besloten dat Dubbeldam ook de tweede wedstrijd in deze competitie thuis mocht spelen. Een besluit dat niemand begreep en zorgde voor veel onrust bij beide clubs. Dubbeldam besloot om deze thuiswedstrijd op de velden van RCD te spelen, natuurlijk in de hoop dat niet net als twee weken terug onze tegenstander alle velden zou afkeuren.
Een van onze andere seniorenteams moest uit in Brabant spelen. Toen de spelers op de Moerdijkbrug rijdend in hun achteruitkijkspiegel keken, zagen ze witte rook boven de kantine van RCD hangen en besloten ze een kort wedstrijdje te spelen. Met hun tegenstander spraken ze af om maar twee keer vier minuten, zonder rust, te spelen, zodat ze zeker op tijd zouden zijn voor de derby der derby’s: RCD tegen Dubbeldam.
Uw verslaggever is geen regelmatig bezoeker van de wedstrijden van onze Zondag 1, maar een wedstrijd als dit wil ook hij natuurlijk een keer meemaken. Omdat hij zeker wil zijn van een parkeerplekje komt hij al rond half twee aanrijden bij het complex van RCD. Tot zijn verbijstering is het nog heel rustig en als hij de kantine in komt lopen, ziet hij bijna alleen maar bekende gezichten. Het is overduidelijk een thuiswedstrijd van Dubbeldam: amper fans van de tegenstander en een zangertje na afloop. Opvallend detail is hierbij nog dat de fans van RCD ook nog eens vaak Schrauwen of Booij heten.
De enkele keer dat uw verslaggever geniet van een wedstrijd van onze Zondag 1 zoekt hij altijd het gezelschap op van Sandra van der Pas en de beste ijscoboer van het eiland, Joris Booij. Even voor alle duidelijkheid, deze Booij is zeker geen fan van RCD, maar een Dubbeldammer in hart en nieren.
Mocht de wedstrijd om welke reden dan ook niet interessant zijn, kan uw verslaggever altijd nog genieten van het gekibbel tussen deze twee fans, die bij weer en wind en zelfs bij temperaturen onder nul hun favoriete elftal, elk op hun geheel eigen wijze aanmoedigen.
Mocht er ooit nog eens een radio Dubbeldam opgericht worden, kunnen deze twee mensen een avondvullend programma verzorgen, zoveel is zeker. Over de wedstrijd zelf hoeft uw verslaggever niets te schrijven, het was een geweldige wedstrijd van Dubbeldam, maar RCD verzuimde tegenstand te bieden. Het werd dan ook nooit spannend en de vijf doelpunten, die allemaal door het goede elftal gescoord werden, heeft uw verslaggever allemaal gezien en dat is zonder meer het vermelden waard.
Tijdens de wedstrijd wordt Jolanda Schmitz onder zware druk gezet om vanaf komend weekend de verslagen van de 10-1 te schrijven en we weten nu al dat Martin een groot fan van haar gaat zijn.
Met nog een klein halfuurtje te spelen en al een enorme achterstand komt de vandaag nog 44-jarige Louis Laros het veld in, maar ook deze oud-Eredivisiespeler kan het tij niet keren. Morgen wordt Laros 45 jaar en hij kan dan terugkijken op een weekend waarin zijn oude cluppie Willem II met 5-0 gewonnen heeft en zijn huidige cluppie met dezelfde cijfers verloren heeft.
Na afloop van de wedstrijd zijn de RCD’ers op de vingers van één hand te tellen en vieren de Dubbeldammers overwinning in deze wedstrijd die nooit een wedstrijd wilde worden. Natuurlijk is het lekker om drie punten te pakken, maar helemaal geen spanning in de wedstrijd is wel heel weinig.