Selecteer pagina

Seizoen gaat als nachtkaars uit voor Dubbeldam 3

Seizoen gaat als nachtkaars uit voor Dubbeldam 3

Het was eindelijk zover..De belangrijkste pot van Dubbeldam 3 dit seizoen. De wedstrijd tegen rivaal JEKA 10. Het moest vandaag gebeuren. Alles of niets. Erop of eronder, dood of de gladiolen, held of schlemiel en nog meer van deze vreselijke one-liners. Maar alle gekheid op een stokje..Het moest gebeuren voor Dubbeldam 3…en wel vandaag…! 

Het ging allang niet meer over de uitschakeling van Barcelona of de teleurstelling van Ajax. Welnee, in de media werd er alleen maar geschreven over die ene wedstrijd.  De wedstrijd waar een ieder die de Kelderklasse volgt met veel smart naar uitkeek. Al weken. JEKA-Dubbeldam. De ontknoping van de 25e reserveklasse. Een climax waar iedere competitie naar smacht. Deze twee ploegen zijn al een hele tijd alleenheersers in deze klasse. Ruim 25(!!) punten voor op de nummer 3. Veelzeggend! Maar het moest wel gaan gebeuren. De spanning zat er dan ook flink in. Gespannen kopjes. Meer sigaretjes dan gebruikelijk waren er nodig om te spanning te onderdrukken. Het was nagelbijten. 

Er waren ook niet veel mutaties aan te merken dit keer. Opvallend dat als het er echt toe doet opeens niemand geblesseerd is. Nou ja niemand. Tak had weer bezoek gehad van het Jichtspook maar dat is allang geen aderlating meer. Jeppie had last gehad van zweetaanvallen, duizelingen, hyperventilatie en uitslag in de nek. Maar dit had waarschijnlijk te maken met de spanning die op deze zondag stond. “ Ik heb al lang geen belangrijke wedstrijden meer gespeeld die er echt toe doen. “ De laatste keer dat er echt iets op het spel stond was uit tegen De Alblas D5. Toen stond er een patatje pinda op het spel. En een ieder die mij een beetje kent weet dat ik veel doe voor  f1,50, analyseert Jespertje zijn carriere even snel.  “ Nee de spanning zit er goed in. “ Gelukkig is Andre Hazes jr vaak bij ons op visite en zingt die wel eens een liedje voor mij om mij te kalmeren.” Zegt Jespertje.  

Helaas is er wel een belangrijke schakel afwezig en dat is Wappie. Wijntje alias Gebresewappie is op vakantie. Na zijn zware verbouwing is hij toe aan vakantie. Verbouwing van zijn huis overigens dat gezicht was altijd al zo, en is zodoende naar Frankrijk gevlucht om tot rust te komen en binnenkort mag onze Reintje Rengraag weer de RopaRun doen (doneer vooral via www.dubbeldamzondag.nl) “ Voetbal staat al jaren op het tweede plan. Eigenlijk sinds Stolk erbij is is voor mij de lol ver te zoeken. Dat eeuwige gekap en gedraai van die gozer. Nee mijn spel is het niet, zegt Reintje over zijn medespeler. “ Je merkt ook dat iedereen zich aan hem ergert, gaat die zijn relaas door.“ Alleen Koentje Kampioentje kon hem nog wat bijbrengen met zijn engelengeduld. Maar voor de rest heb je eigenlijk geen klote aan hem” zegt Rendiertje Wapperom. 

Over Koentje Kampioentje gesproken. De zelfbenoemde Trainer blonk ook uit in afwezigheid net nu hij zo ongelooflijk nodig was. De levende legende, zoals hij zichzelf altijd zo bescheiden noemt was er niet bij. In deze fase van de competitie ontbreken. Dan moet er wel iets heel ernstigs aan de hand zijn hoor ik u trouwe lezer denken.  Dat klopt. Het was dan ook op doktersadvies. En ook van hogere hand dat hij het advies kreeg eens goed na te denken over dat hele trainersschap nou wel iets voor hem was. Vriendin Jolien is er vrij stellig over. “ Voor onze thuissituatie is het sowieso beter dat hij nooit meer gras ruikt of ook maar een gekrijt lijntje ziet. “ Hij draaft enorm door sinds hij zichzelf tot trainer van Dubbeldam 3 heeft bekroond. Hij maakt hele dagen door opstellingen.  Dat is opzich niet zo’n probleem. Maar hij doet dat met stiften op muren, ijskasten, vloerbedekking, wanden, kasten. Mijn hele huis, waar we nog geen jaar inzitten na maanden van heftig klussen, zit onder de opstellingen. Ik weet niet hoelang ik dit nog trek” aldus zijn Belgische allesie Zjolieneke. 

Er zijn artsen aan te pas gekomen die ook zijn gedrag door middel van camerabeelden konden toetsen. “ Ze zijn geschrokken. Heel erg geschrokken. Hij ligt ook vaak snachts in een hoekje te schreeuwen. “ Stolkkkkkkkk JE MAN, Stolkkkkk Niet lang, Wappie niet kappen, Wappie niet kappen, want niemand wil nog in je acties trappen”  (en dat op melodieuze wijzen) En dat gaat soms uren door. Nachtenlang zingt die dit zelfde lied. En slaat hij zijn knokkels stuk op onze gestucte slaapkamermuur. “ Nee dit is geen doen, er moest iets gebeuren. Zodoende is hij na een aantal testen in ziekenhuizen gehad te hebben bij een specialist geweest. Een SKA- moest opheldering geven. Sport Keuze Advies. En gezien zijn extreme agressieve houding en problemen is hem dus afgeraden ooit nog een voetbalveld te betreden. En zijn eigenlijk alle balsporten ten zeerste afgeraden. Sterker nog, hij heeft nu 10 jaar voorwaarderlijke balsportstraf. Als hij  betrapt wordt met een bal in zijn hand, volgt er onmiddellijk een fikse boete en mogelijke taakstraf of gevangenschap. Het advies is dan ook na stevig beraad uitgekomen op vissen. Gewoon vissen met vrienden. Nul Spanningen, nul belangen. Gewoon vissen. Voor je uitstaren, gedachten op 0 en lekker hengelen. “ Dit is eigenlijk de enige sport die hij nog mag uitoefenen was het devies” zegt zijn arts. “ Voor de maatschappij, zijn relatie, zijn eigenwaarde, zijn lichaam en gewrichten is dit gewoon het beste, hij zal het moeten accepteren, hoe hard ook.” Gaat de dokter verder. 

Zodoende was Koentje VisKampioentje dus een weekendje vissen met nog een stel mensen die met dezelfde problemen worstelen. (Familie Kooijman en K. De Meijer) 

We moesten het dus stellen zonder trainer. Gelukkig was Nick er weer om alles in goede banen te leiden en hij stuurde de volgende elf de wei in:

Soeteman, Jeroen, Rocco, Stolk en Jespertje. Middenveld : Stefan, Muisie, Gokinho en Schellibacchi en in de spits Michel en Nick. Op bankie zaten Pieter, Axel, Takkie en Ferdy. 

De wedstrijd werd gespeeld op veld 21. Was een kleine 11 minuten lopen vanaf de kleedkamer. De meeste waren dan ook al versleten voor er uberhaupt begonnen was. De Scheidsrechter was al met zijn warming up bezig. De tegenstander was ook al flink in de weer met warmlopen. Inclusief keeper en reservekeeper. Bij ons was dat net iets minder maar dat mocht de pret niet drukken. 

De wedstrijd begon eigenlijk zoals ook bij ons thuis het geval was: JEKA had meer balbezit maar er kwamen geen hele grote kansen uit voort. En achterin bij Dubbeldam stond het uitstekend. Op een paar terugspeelballen van Jeroen na was er het eerste half uur niks aan de hand. Jeroentje heeft na 4 seizoenen nog niet door dat je de ballen soms beter niet terug kan spelen op onze doelman. Jammer Jeroentje, volgende keer gaat het vast wel goed. Ook creerden we zelf eigenlijk heel weinig kansen. En als we een kans kregen was het via Stefan. En zoals jullie weten is dan de kans op een doelpunt niet al te groot. Dat hadden de verdedigers van Jeka blijkbaar ook gezien (of gelezen) en zodoende bleef het 0-0. Ook een behoorlijk kopkans werd door Stefan niet op waarde geschat. Hij ging naar de bal als Lucille Werner met een slapende voet. En kwam dus niet erg van de grond. Op het moment van landen kwam de bal op zijn hoofd en miste dus iedere vorm van richting op kracht. Zonde Steef maar lekker gewerkt pik! Er gebeurde eigenlijk weinig noemenswaardigs verder in de eerste helft. Beiden ploegen wilde niet verliezen vandaag en namen beiden dus weinig risico. Jeka is een heel degelijk team wat elkaar makkelijk weet te vinden. Met eigenlijk geen zwakke schakels. Een hele lastige tegenstander dus. 

In de rust werden er een aantal wissels doorgevoerd. Axel kwam er in voor Nick en Pieter voor Jespertje.  Jespertje had toch teveel last van zijn lies, knie, enkel, hamstring, heup, ribben, oogkas, kuit en moedervlek op zijn rug. Wisselen was dus noodzaak. 

De tweede helft was duidelijk voor ons in de beginfase. We hadden het betere van het spel en creerde best wat kansjes. Helaas gebeurde er na een kwartier waar een ieder zijn hart al voor vasthield. Een hoge bal van de zijkant werd verkeerd (of niet) ingeschat door Sweetyman en die ging onder de bal door en de spits kon van dichtbij binnenkoppen. Een domper dus. “ Die jongen vang nog geen ballon in een telefooncel” waren de woorden van Rocco. “ Ook Stolk was vrij helder in zijn commentaar” Die geep pakt nog geen bitterbal in een frietpan”.  Hoe dan ook de stand is 1-0. We moeten meer risico gaan nemen om nog iets te betekenen in deze competitie. Het tweede kwartier in de tweede helft staat in teken van kansen missen. Grote kansen missen. Errory, die vandaag een heerlijke partij speelde, kwam een aantal keer goed door en legde de bal breed op Michel. Helaas was onze Pinda vandaag niet in zijn beste doen.  Missie Nainggolan. Alles Missie die Miesie. De PrutsPinda klonk het een aantal keer van de zijlijn. Niet veel later kreeg Gokinho een hele grote kopkans om de 1-1 binnen te knikken. Helaas kreeg die hem op zijn hoofd en niet zijn gokkie. Want dan had het zeker raak geweest.  Twee enorme kansen gemist. In deze wedstrijd kan je je dat niet veroorloven. En het wordt nog erger na een geniale lange bal van Stolk wilde Michel de bal over de keeper heen loppen. Helaas eindigde deze lob op de A27 ergens bij Oosterhout. Wederom Missie NietGoalin.  Het mocht niet zo zijn. Zo leek het. Er werd nog een spits bijgegooid maar helaas mocht het niet meer baten en ging de bal er dus niet meer in. “ Ongelooflijk, dat die Michel zulke kansen mist” aldus Stefan. Als ik daar sta is het 3-1 en hangen ze 3x om mijn nek” aldus Steefie. “ Gelukkig krijgen we subsidie voor die PleurisPinda” zegt Rocco. Dit is eeuwig zonde” verteld supporter Johan B. “ IK ben net vrij dus zal niet echt zeggen wat ik echt voel over die loempiavouwer en zal me inhouden maar van binnen kook ik” aldus Johan B alias het beest van de Schenkeldijk. “ 

In de kleedkamer heerste een enorme gelatenheid. En terug naar de kantine om te gaan zuipen was ook geen optie door onze geweldige burgervader die de kantine 2 zondagen dichthoudt. Alleen de mensen die echt niks te doen hebben of thuis het echt verschrikkelijk moeilijk hebben zoals oppersupporter Ries van Andel waren aanwezig op Dubbeldam om het eerste te steunen. “ Ik kom echt altijd voor het voetbal. Bier is bijzaak. Ik leef voor de sport” aldus Ries. Die net weer vrij is gekomen van zijn overval op de kruidvat. (zie fotos internet) Ook Ron de Bruin was er als voetbalbeest uiteraard bij. “ Heb wel mijn tanden gepoetst  met schrobbelaer maar verder mis ik de alcohol eigenlijk niet” erkent Ronnie. 

Hoe dan ook het seizoen gaat dus uit als een nachtkaars. Einde seizoen. Einde titel aspiraties. Einde carriere voor Koentje Kampioentje. Einde carriere Jesper? Veel vragen rijzen er omhoog na deze zondag. Er staan nog twee wedstrijden op het programma voor onze helden van weleer. Zondag RCD thuis. Normaal een heerlijk affiche. Maar zoals gezegd is dan ook nog de kantine gesloten dus zal de gezelligheid ver te zoeken zijn.  En de laatste wedstrijd spelen wij uit.  IN Ulvenhout.  Het schijnt dat daar de kantine wel open is dus als je echt niks te doen hebt kom gerust. Ries van Andel zal er ook wel zijn.  Uiteraard meld ik mij nog wel voor de verslagen de laatste 2 partijen. Maar verslagen zijn wij nu ook. Verslagen door een sterk en overigens heel sportief Jeka 10. Als een bokser op de kaak gemept. Hard.  Vol op de kaak. Knock out. 

Tot volgende week.