Selecteer pagina

Dubbeldam - sc Gastel

Vandaag stond voor Gastel de lastige uitwedstrijd tegen Slikkerveer op papier. Slikkerveer voorafgaand aan dit seizoen aangewezen als één van de favorieten voor het kampioenschap.
Trainer Johan van Batenburg had de beschikking over de volgende spelersgroep: Coert, Mats, Richard, Davey, Harm, Koen, Robin, Rick, Matthijs, Pascal, Sjoerd, Feiko, Wesley, Bart, Bram en Djeno (A-jeugd) aangevuld met de staf Harry, Edwin, Bas en Bryan.

Al tijdens de warming-up was daar een schrikmoment, Koen ging tijdens het positiespel naar de grond. Hij kon niet verder en maandag zal blijken wat er precies aan de hand is! Ondanks deze tegenslag begon Gastel de wedstrijd scherp en gedisciplineerd. Toch waren de eerste 15 minuten vooral aftasten. Het collectief van beide elftallen stond goed en het was met name voetballen op het middenveld. Na het eerste kwartier was het echter Slikkerveer dat zorgde voor het eerste gevaar. Het was eerst Coert met een goede redding en daarna Richard die de bal van de doellijn moest halen. Gastel voerde daarna de druk wat op, beginnend met een strakke voorzet op de penaltystip vanuit Harm. De aanval van Gastel reageerder echter te laat. Vlak daarna was het een indirecte vrijetrap die Gastel op 0-1 bracht. Het was rechtsback Harm Lambregts met zijn 3e doelpunt van dit seizoen. Na de goal wilde Gastel meer druk uitoefenen op de verdediging, dit resulteerde echter in een counter van Slikkerveer. Gelukkig was het 3 meter buitenspel. Na deze counter volgde een goede aanval van Gastel. Startend bij de achterhoede kwam de bal bij spits Matthijs, die daarna de bal listig verlengde naar de opgekomen linksback Mats, Mats aarzelde niet en scoorde de 0-2. Eén van zijn zeldzame doelpunten (die Mats na de wedstrijd ook goed heeft gevierd), 0-2 ruststand.

De tweede helft begon voortvarend voor Gastel, het was na 2 minuten Matthijs die zorgde voor de 3-0. De scheidsrechter werkte echter niet mee en floot voor een overtreding. Gastel ging gelukkig door met het creëren van kansen. Na een diepte bal van Richard was het Robin die niet opgaf en zijn instelling werd beloond. De verdediger van Slikkerveer had een overtreding nodig om Robin te stoppen. Dit was echter in de zestien en de scheids floot voor een strafschop. Ook voor deze strafschop stond Harm weer achter de bal, met een “Panenka” maakte Harm zijn 4e en zorgde voor de 0-3. Na de 0-3 bleef Gastel goed combinatie voetbal spelen en dit resulteerde in goede kansen. Het waren echter Pascal (in het veld gekomen voor Bram), Matthijs en Robin die verzuimde om te scoren. Maar daar was ineens ook Mats die bijna zijn 2e scoorde. Doellijntechnologie moest gebruikt worden, maar met een glimlach richting de bank gaf Mats de uitslag al. Het bleef dus 0-3. Daarna deed Slikkerveer toch iets terug, middels een strafschop werd het 1-3. Het was echter toch Pascal (met een goede invalbeurt) die zorgde voor de bevrijdende goal. Na een prima pass van Matthijs werd Pascal de zestien in gestuurd. Pascal bleef rustig en de 1-4 was een feit. De laatste 10 minuten kwam ook Feiko nog in het veld voor Rick (die een “pruike” wedstrijd speelde). Feiko bewees al snel zijn klasse met een prima bal op Robin, die had zijn vizier echter niet op scherp staan. Gastel speelde hierna de wedstrijd volwassen uit! Uitslag 1-4! En dit werd nog goed gevierd in Oud-Gastel volgens de regels van het RIVM.

Speciale dank gaat deze week uit naar onze trouwe supporters Jan vd Bosch en Paaike.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen HWD, of gaat onze premier iets anders beslissen! We moeten afwachten, voor nu staat Gastel in ieder geval op een mooie 2e plaats.

Volgende wedstrijd