Selecteer pagina

Max Bresser
Door Fred van Dongen
Dordrecht – De allereerste van een lange reeks stadsderby’s in de derde klas van het zondagvoetbal leverde vanmiddag amper spektakel op. De seizoenouverture tussen SC Emma en Dubbeldam stond weliswaar bol van de spanning meer dat zat meer tussen de oren van de spelers dan in de verrichtingen op het veld.
Zo ontstond een rommelig duel dat ook nog eens te lijden had van een barslechte arbitrage. De scheidsrechter van dienst hield zich voornamelijk op in een habitat met een straal van pakweg vijftien meter vanuit de middencirkel. Zonder periscoop dan wel verrekijker stond de man voor de taak beslissingen op afstand te nemen. Bij diverse daarvan konden zodoende vraagtekens worden geplaatst. De arbitrale onzekerheid weerhield spelers er duidelijk ban ‘vol te gaan’. Met als gevolg een uiterst saai duel zonder hoogtepunten dat onbeslist eindigde (1-1). Waarmee iedereen vrede kende.
*Veelbelovend
Emma startte veelbelovend, kende in het eerste half uur een licht overzicht. Het leverde na dik een kwartier een beloning op in de vorm van een fraaie doelpunt van de jonge Jelle van der Veeken: 1-0. Die zichzelf na afloop overigens tekort deed met ‘ik kreeg de bal toevallig voor mijn voeten’. Jelle zou na rust met een pittige knieblessure uitvallen en vergrootte zo de ziekenboeg van zijn club. Door blessures en een schorsing moest trainer Roy de Bruin het vandaag al stellen zonder vier vaste waarden onder wie Randy van Eden (langdurige enkelkwetsuur) en Vincent de Klerk,
Dubbeldam hervond na een half uur de samenhang waarna een gelijk opgaande strijd ontstond zonder uitschieters in acties
*Strafschop
In het tweede bedrijf bleef sprake van een evenwichtig duel waarin aan de meeste aanvalsacties zuiverheid dan wel structuur ontbraken. Dubbeldam kwam na tien minuten niet onverdiend langszij uit een strafschop die door Dennis Geschiere feilloos werd benut (1-1). Dat de scheidsrechter vanuit de middencirkel de strafschopbeslissing nam hield de gemoederen bij Emma begrijpelijk nogal bezig. Er zou buitenspel aan vooraf zijn gegaan en de vermeende overtreding zou ook nog buien de zestien zijn gepleegd. Bij Dubbeldam zaten ze er niet mee.
De gelijkmaker kende helaas geen inspirerende werking op het spel. Het bleef rommelig met over en weer veel balverlies. In blessuretijd leek de derby dan toch nog op stoom te komen. Alert als altijd wist Dubbeldams doelman Davey van Pelt een lastige inzet van Emma’s invaller Bram Slagter te elimineren en in blessuretijd kwam Dubbeldam ook nog dicht in de buurt van de zege. De inzet van de vrijgelaten Dennis Geschiere belandde buiten bereik van Emma’s doelman Tom van der Leer ne naast de paal.
Waardoor de derby ook kreeg wat die verdiende: geen winnaar.

PROGRAMMA

LAATSTE WEDSTRIJD