Selecteer pagina

Jerry van Ingen
Voor SC Gastel stond de derde competitiewedstrijd op het programma, Emma SC uit Dordrecht was de tegenstander.
Trainer Johan van Batenburg had de beschikking over de volgende spelergroep: Coert, Mats, Richard, Davey, Harm, Koen, Robin, Rick, Matthijs, Pascal, Sjoerd, Feiko, Wesley, Bart en Stijn aangevuld met de staf Harry, Edwin, Bas en hersteltrainer Luc
Ook vandaag de wedstrijdbespreking gehad bij Onder de Toren. De trainer was duidelijk: beleving van lederen en speel zoals we kunnen!
Om half 3 ging de bal weer rollen op sportpark Blankershove. Gastel wist niet heel veel over tegenstander Emma, maar was gewaarschuwd na een voorspelling van 0-3!
Gastel begon sterk en gaf de tegenstander geen ruimte. Dit resulteerde in veel balbezit, met name op de helft van Emma. Richard Hamers gaf in de 3e minuut één van zijn vele passes richting Harm, en met een fijne aanname kon Harm direct richting de zestien. Waar zijn voorzet nog precisie miste was het de afvallende bal die Harm vol overtuiging de kruising in schoot. 1-0 Gastel, wat een lekker begin! De goede beginfase van Gastel ging jammer genoeg over in een rommelige fase met veel balverlies. Gelukkig voor Gastel was Emma niet instaat om hiervan te profiteren. De verdediging van Gastel gaf hiervoor ook geen ruimte. Tijdens deze rommelige fase liep Gastel ook nog tegen een domper aan, spits Sjoerd moest zichzelf met een pijnlijke teen laten wisselen. In minuut 17 was Feiko zijn vervanger. De eerste helft ging gestaag door met vooral voetbal op het middenveld en wat spaarzame acties rondom de zestien. Gelukkig was het Gastel die rond minuut 35 weer voor gevaar zorgde in de zestien. Invaller Feiko kreeg de bal en zocht meteen naar een vrijstaande spits, zijn bal werd echter geblokt door een hand! De scheids aarzelde niet en de strafschop werd gegeven. Vaste strafschop nemer Harm kon op voor zijn tweede doelpunt. En natuurlijk was Harm trefzeker, vol overtuiging in zijn favoriete hoek. Links of rechts, het is maar net van welke kant je het bekijkt! 2-0 Gastel!
Gastel trok de wedstrijd verder naar zich toe tegen het einde van de eerste helft. De controle was terug en het spel straalde rust uit. De wind had deze wedstrijd ook zeker een belangrijke rol en dat was ook zichtbaar bij de 3-0 van Gastel. Een lange bal van keeper Coert, die ver op de helft van Emma terecht kwam, werd door Harm goed aangenomen en de daarop volgende voorzet werd door Matthijs prima afgewerkt! Het rustsignaal was nabij, maar voor de rust was er nog een onzorgvuldige situatie in de verdediging van Gastel. Emma kon hierdoor op weg naar doelman Coert, een machtige sprint van Mats stopte echter de speler van Emma. De bank van Emma sprong op en vroeg om rood, maar de scheidsrechter liet het bij een gele kaart. De vrije trap nog tegen het aluminium en toen floot de scheidsrechter voor het rustsignaal. Met een 3-0 stand kon Gastel richting de thee.
Vol goede moed ging Gastel van start in de tweede helft. Maar trainer Van Batenburg gaf zijn speler ook aan rustig te blijven en de controle te behouden. In vergelijking met de eerste helft was de tweede helft minder aantrekkelijk. Gastel controleerde en hoefde niet zozeer de aanval de zoeken (3-0 is natuurlijk een fijne marge) en tegenstander Emma was niet in staat om het Gastel enigszins moeilijk te maken.
Toch kunnen we nog een paar momenten op papier zetten in deze samenvatting. In minuut 60 was het Pascal met een harde voorzet, diepte bal op Pascal vanuit Harm, die de verdediger van Emma niet goed controleerde en een eigen doelpunt was het gevolg. 4-0 Gastel.
Een kwartier voor tijd waren niet de spelers maar juist de aanwezige bank van Emma die ervoor zorgde dat er nog iets gebeurde in de 2e helft. De scheids vond het genoodzaakt om zowel de bank van Emma als Gastel even tot rust te manen. En in minuut 83 was het Bart Aarssen die na 4 weken blessure zijn rentree maakte.
Een goede en solide 4-0 overwinning voor Gastel! Gastel is klaar voor de volgende wedstrijd tegen Slikkerveer, aanstaande zondag 11 augustus in Ridderkerk.
Gastel bedankt daarnaast de aanwezige supporters die buiten de hekwerken van het sportpark toch gezorgd hebben voor sfeer in deze sobere voetbalperiode.
Bron: facebook sc Gastel

Volgende wedstrijd