De gemeente Dordrecht houdt de kantine van voetbalclub Dubbeldam de komende twee zondagen gesloten. De wedstrijden van de club op 12 en 19 mei gaan gewoon door.

Aanleiding voor de sluiting van de kantine is een vechtpartij, waar bij volgens de gmeeente zeker 70 mensen bij betrokken zouden zijn geweest, en de vondst van twee wapens. De vechtpartij was op 14 april een paar uur na de wedstrijd tussen Dubbeldam en Kethel Spaland uit Schiedam. Een ruzie tussen twee mensen liep uit op een massale vechtpartij, waarbij ook verboden wapens zijn gebruikt. Het gaat om een taser en een mes. Veel van de vechtersbazen zouden drugs of alcohol hebben gebruikt, zegt burgemeester Kolff. “Daarom is het een wonder dat deze vechtpartij niet heeft geleid tot zwaargewonden.” Kolff heeft ‘gezien de ernst van het incident’ besloten de kantine voor twee zondagen te sluiten.

Woest en ontgoocheld

Voorzitter Arie in ’t Veld van de Dordtse voetbalvereniging is ‘woest en ontgoocheld’ na het besluit van de burgemeester. “Ik heb meteen een gesprek met de burgemeester aangevraagd, omdat ik wil weten wat hij van ons verwacht als voetbalvereniging om dit te voorkomen. Die vraag blijft op tafel liggen.” Het steekt In ’t Veld vooral dat de mannen die de aanstichter zouden zijn van de vechtpartij geen lid zijn van Dubbeldam. “Hoe zou je dit dan moeten voorkomen?”, vraagt In ’t Veld af. De voorzitter had die vraag al eerder gesteld aan de burgemeester, maar die bleef voorlopig onbeantwoord. In eerste instantie zou de burgemeester de kantine voor twee volle weken willen sluiten, voegt de preses eraan toe. Maar dat is later omgezet tot twee zondagen. VV Dubbeldam is een club met zowel een zaterdag- als een zondagafdeling. De maatregel van de gemeente Dordrecht treft alleen de zondagafdeling.

 

lees ook: