Selecteer pagina

De oppositiepartijen vinden dat er toch meer geld moet worden uitgegeven aan de huisvesting van de sportclubs aan de Schenkeldijk. De wethouder heeft daar nu 5,5 miljoen euro voor gereserveerd, maar dat is volgens de partijen niet langer toereikend.

Al maanden wordt er over vergaderd door de gemeenteraad: wat wordt de nieuwbouw van Voetbalvereniging Dubbeldam, Korfbalclub SC Movado en Tafeltennisvereniging Dordrecht? Een eerder plan, dat aangedragen was door de clubs zelf, werd afgekeurd en het college kwam met een nieuw idee. Dat precies 5,5 miljoen euro gaat kosten.

Alle coalitiepartijen stemden dinsdagavond in met dit plan. Maar vanuit de oppositie kwamen er weer kritische geluiden: deze keer met name over het budget. Dat zou inmiddels niet meer toereikend zijn.

Volgens de wethouder is het plan prima binnen de financiële kaders uit te voeren. De oppositie laat het er niet bij zitten en zal volgende week tijdens de gemeenteraadvergadering amendementen indienen. In de hoop dat er toch nog geld bijgelegd wordt. Tijdens die gemeenteraadsvergadering moet er een besluit vallen over de toekomstige sportlocaties van de verenigingen.