Selecteer pagina

Na jaren van plannen is er nu eindelijk zicht op een nieuwe accommodatie voor de Dubbeldamse voetbalclub. Het college gaat de plannen ter goedkeuring voorleggen aan de raad. Ook het bestuur van de club zelf moet nog toestemming geven.

 

De voetbalclub gaat verhuizen naar de overkant. Daar wordt de nieuwe accommodatie gebouwd, die zij gaan delen met de Dordtse Rugby Club. “Om de accommodatie voldoende ruimte te geven wordt de infrastructuur veranderd. Zo wordt er een veld verlegd om voldoende ruimte te maken”, vertelt voorzitter Arie in ´t Veld.

De plannen voor de nieuwe accommodatie komen dit keer niet van de Dubbeldamse club. De gemeente zelf kwam met het nieuwe voorstel. “Dit hebben wij gedaan door alle gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Want we moesten wel iets doen met de vereniging”, vertelt wethouder Marco Stam.

Maar ook het nieuwe complex komt niet voor niks naar Dubbeldam. Het huidige complex heeft een taxatiewaarde van iets meer dan een miljoen. De totale nieuwbouw kost 2,9 miljoen en daar gaat de gemeente 700.000 euro voor bijleggen.

De club zelf moet ongeveer 1,2 miljoen gaan betalen. “We kunnen gaan lenen en de contributie zal waarschijnlijk een paar euro omhoog moeten”, vertelt Arie. Maar dat ze het bedrag rond gaan krijgen, daar gaat Arie wel vanuit.