Selecteer pagina

Rory van der Weijden: Laat maar komen die derby!!

Rory van der Weijden: Laat maar komen die derby!!

Komende zondag staat de wedstrijd RCD – Dubbeldam op het programma. Beide clubs uit Dordrecht kijken het hele seizoen al uit naar deze stadsderby in Zondag 3D. De derby is altijd al een beladen wedstrijd geweest en dat zal deze wedstrijd niet anders zijn. Wij spraken met jongeling Nathan Heuser van RCD en routinier Rory van der Weijden van Dubbeldam over hun verwachtingen voor deze kraker.
Op 5 november werd de heenwedstrijd gespeeld bij Dubbeldam, waar de rivalen een waar spektakelstuk voorschotelde aan het publiek. De thuisploeg kende een droomstart toen Jerry van Ingen vroeg de 1-0 binnen kopte. Hierna nam RCD het initiatief over en scoorde de gelijkmaker na een slecht weggewerkte corner. Nog voor rust scoorde de uitploeg de 1-2. Na de pauze nam Dubbeldam het initiatief over van de bezoekers wat resulteerde in de gelijkmaker. Hierna scoorde beide ploegen nog een keer, waardoor de wedstrijd eindigde in 3-3. Momenteel staat Dubbeldam op de derde plek met acht punten voorsprong op RCD, dat wel twee wedstrijden minder speelde.
Jongeling Nathan Heuser(18) van RCD debuteerde op zijn zeventiende in de hoofdmacht. De A-junior zit sinds januari vast bij de selectie en voor hem wacht zondag zijn eerste derby. ‘’Ik verwacht een leuke en beladen wedstrijd. Ik denk dat we met een 1-0 voorsprong gaan rusten en dat we uiteindelijk met 3-1 zullen winnen.’’ Nathan speelt morgen eerst nog een wedstrijd met A1 tegen SSW.
Met Rory van der Weijden(32) van Dubbeldam treffen we het tegenovergestelde van Nathan. De aanvoerder van Dubbeldam speelt nu alweer 8 seizoenen voor de club en wordt ook wel de ‘’opa’’ van zijn team genoemd. De verwachting van Rory is duidelijk: ‘’Ik denk dat wij gaan winnen maar ik durf niet te zeggen met hoeveel. In onze groepsapp kwam voorbij dat er wat spelers zijn opgestapt bij RCD en dat ze gehavend aan de start zullen staan. Wij zitten in een goede flow en in principe horen wij te winnen. Laat maar komen die derby!’’
Aanstaande zondag om 14.00 uur zullen de Dordtse clubs elkaar treffen op sportpark de Krommendijk van RCD. VoetbalJournaal verwacht een spannende wedstrijd met veel goals.
Bron: voetbaljournaal