Selecteer pagina

Rory van der Weijden wil nog wat laten zien

Rory van der Weijden wil nog wat laten zien

DORDRECHT . Anderhalf jaar geleden werd Rory van der Weijden (29) als een verloren zoon binnengehaald bij de club die hij als tiener had verlaten: Dubbeldam. Pas sinds een paar maanden heeft de bonkige centrumspits zijn motivatie weer helemaal terug en plukt de zondaghoofdmacht daar eindelijk de vruchten van. ,,Ik wil écht nog iets laten zien. En natuurlijk kampioen worden.’’

JAN VOLWERK

De naam Rory van der Weijden duikt de laatste week weer regelmatig op in het rijtje doelpuntenmakers bij Dubbeldam zondag. ,,Ik heb de laatste vier wedstrijden steeds gescoord, ben voor het eerst sinds lang topfit en ik ben super gemotiveerd. Sinds het trainingskamp tijdens de voorbije winterstop in Calella. Daarvoor liep ik hier wel rond, had het prima naar mijn zin, maar ik heb nooit het beste van mezelf laten zien.’’

Op de vraag wanneer de liefhebber, die hij vroeger was, zijn passie voor het voetballen had verloren, zegt Van der Weijden: ,,In het laatste jaar bij IFC. In de periode van Jasper de Muijnck. Ik was alles zat. Het elke week weer trainen en het moeten presteren in de wedstrijden. Ik heb mijn eigen lat altijd hoog gelegd. Mezelf altijd heel veel druk opgelegd. Week in, week uit. Bovendien zat ik in die tijd privé in een pittige tijd. Ik was wel even klaar met voetballen. Ik ben daarom na dat jaar ook gestopt. Heb even niets gedaan al ging ik op zondag wel bij Dubbeldam kijken.’’

Daarna meldde Wieldrecht zich bij de spits. ,,Een prima club. Met Virgil Breetveld en Marco ten Braak als prima trainers. Achteraf had ik echter beter niet aan dat verhaal kunnen beginnen. Het plezier heb ik in die periode niet terug gevonden en Wieldrecht heeft Rory op z’n best niet of nauwelijks gezien. Het was nog te vroeg, denk ik.’’

Bij Dubbeldam vond Rory van der Weijden, in een vertrouwde omgeving en omringd door zijn maten, wel weer het plezier terug, maar zijn prestaties binnen de lijnen bleven achter. ,,In Spanje besefte ik dat ik Dubbeldam en ook mezelf tekort heb gedaan. Ik wil nog minimaal anderhalf jaar laten zien wat ik in huis heb. Daarna zien we wel weer verder. Ik wil de komende tijd alles uit mezelf halen en met deze selectie, de beste groep sinds de gouden periode onder Gradus Roeland, zo snel mogelijk promoveren. Weet je dat ik met Dubbeldam zondag nog nooit in de tweede klasse heb gevoetbald? Toen dat gebeurde, was ik al naar ASWH vertrokken. Hoe ik terugkijk op mijn carrière als voetballer. Ik denk dat er in de eerste zes jaar na mijn vertrek bij Dubbeldam alles heb uitgehaald wat er in zat.’’

Van der Weijden zit in alle opzichten weer lekker in zijn vel. ,,Ik heb een leuke baan. Ik ben leraar in het basisonderwijs en ondanks dat veel mensen zich dat niet voor kunnen stellen, gaat me dat erg goed af. Misschien juist omdat ik zelf nog een groot kind ben, haha. En ik heb een vriendin, Lisette, waar ik vrolijk van wordt.’’

Dubbeldam nam zondag door een 0-2 nederlaag bij SCO/TOFS de koppositie weer over van de ploeg uit Oosterhout, maar verloor een week eerder nog op eigen veld van Virtus. ,,Na die nederlaag hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Zondag was iedereen tot het bot gemotiveerd. Die lijn moeten we nu doortrekken.’’