Selecteer pagina

Ries Fok: Groep heeft veel potentie

seizoen 2020-2021

Interview Ries Fok

Onze nieuwe trainer aan het woord in AD de Dordtenaar over zijn verwachtingen voor komend seizoen

Bij zowel de zondag- als zaterdagselectie van Dubbeldam, beide actief in de derde klasse, staat met ingang van komend seizoen een nieuwe trainer voor de groep.

,,Het is allemaal snel gegaan”, stelt Ambachter De Klerk (34), die tegenwoordig in Zwijndrecht woont. ,,Ik ben benaderd door Dick van der Net van de technisch commissie. Na een paar gesprekken waren we er uit. Bij Zwaluwe – een geweldige club, die me de kans gaf voor het eerst als trainer op eigen benen te staan – kon ik bijtekenen. Ze wisten echter dat ik graag een keer iets dichter bij huis aan de slag wilde en gunnen mij deze overstap.”

Bij Dubbeldam was in het verleden sprake van concurrentie tussen de zaterdag- en de zondagafdeling, maar volgens De Klerk is dat nu een stuk minder. ,,Uiteindelijk kiezen jeugdspelers zelf waar ze gaan spelen. Ik heb Ries Fok al gesproken en die ziet die concurrentie ook niet. Ik verwacht prima met hem samen te werken. Ons doel zal hetzelfde zijn. Dubbeldam is een grote club, waar beide afdelingen bestaansrecht hebben. Richard Smaal doet het na de promotie naar de derde klasse goed en ik hoop dat uit te bouwen. Het doel zal in eerste instantie zijn om een stabiele derdeklasser te worden.”

Potentie

Ries Fok heeft er straks drie jaar opzitten bij EBOH en moet na de zomer 100 meter doorrijden om bij zijn nieuwe club te parkeren. ,,Samen met René Ebbers klommen we met EBOH van de derde- naar de top van de tweede klasse. Dit jaar doe ik het alleen en zijn we nog volop in de race voor promotie”, verteltt Fok. ,,Ik snap alleen dat verhaal over de houdbaarheidsdatum van een trainer niet zo. Als de doorstroom in je selectie goed is, kun je lang bij een club blijven. Natuurlijk blijf ik EBOH volgen, maar ik zie in Dubbeldam wel een mooie uitdaging.”

Fok constateert dat het niveau in Dordrecht vroeger beter was en dat een grote club als Dubbeldam eigenlijk hoger moet spelen dan de derde klasse. ,,Volgend seizoen ga ik af en toe lekker bij EBOH bij mijn zoon Jordi kijken, maar ik wil ook de jeugd van Dubbeldam zien spelen. Ik ben blij dat ik in de buurt kan blijven als trainer. Ik ga me nog verdiepen, maar uit de gesprekken merk ik dat er zeker potentie zit in Dubbeldam-zondag. Het is aan ons om daar de goede dingen mee te doen.”

de Dordtse verenigingen spelen op een te laag niveau

Ries Fok, trainer Dubbeldam 1 seizoen 2020-2021

Laatste nieuws Dubbeldam 1

Fred Koster

Fred Koster

Diepbedroefd en verslagen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van FRED KOSTER Na een kort ziekbed overleed hij vandaag op de leeftijd van 70 jaar.   Twee periodes was Fred Koster hoofdtrainer van Dubbeldam. In 1998 werd hij met zijn team na een zware...

Promotie naar tweede klasse moet doel zijn

Promotie naar tweede klasse moet doel zijn

seizoen 2020-2021Davey en Michel van Pelt De broers keren na de zomer terug bij DubbeldamKeeper Davey van Pelt (23) volgde zijn ambitie, zijn vier jaar oudere broer en goaltjesdief Michel zijn trainer. Beiden keren na drie jaar terug bij hun grote voetballiefde, vv...

Davey van Pelt keert terug

Davey van Pelt keert terug

Het gerucht ging al lange tijd maar nu is het bevestigd: Davey van Pelt keert terug bij Dubbeldam. Tijdens zijn jeugdopleiding bij Dubbeldam werd hij door diverse Betaald Voetbal organisaties gevraagd. In 2014 keerde hij terug op de Schenkeldijk. Tijdens het eerste...