Selecteer pagina

Revanche voor Dubbeldam in lastige uitwedstrijd?

Revanche voor Dubbeldam in lastige uitwedstrijd?

Aanstaande zondag staat voor Dubbeldam de uitwedstrijd tegen OHVV op het programma. Dubbeldam zal zich willen revancheren voor de nederlaag eerder dit seizoen op eigen terrein.
De eerste wedstrijd van 2018 op 28 januari was ook tegen deze tegenstander uit Oudenhoorn. Dubbeldam was zwaar gehavend in dit duel. En ondanks dat we niet het beste spel lieten zien, kregen we wel veel kansen.
Al vroeg in de wedstrijd kon Robin van Dijk zijn klasse tonen. In de achtste minuut werd de bal op de stip gelegd voor OHVV, maar onze doelman wist de inzet onschadelijk te maken.
Op een heel slecht moment, in de eerste minuut van de blessuretijd komt Dubbeldam op achterstand. Een misser in onze verdediging wordt keihard afgestraft door OHVV.
In diezelfde blessuretijd van de eerste helft ziet de leidsman een handsbal van OHVV over het hoofd. Hierdoor gaat de bal niet op de stip, maar gaan we rusten met een 0-1 achterstand.
Dubbeldam krijgt al snel twee grote kansen in de tweede helft, alvorens OHVV in de achtste minuut naar 0-2 countert.
Als enkele minuten later de scheidsrechter bij een buitenspelsituatie door laat spelen en OHVV de 0-3 binnenschiet, lijkt de wedstrijd gespeeld.
Maar Dubbeldam toont karakter en geeft zich zeker niet gewonnen. In de 29ste minuut van de tweede helft scoort Dennis Geschiere uit een prachtige vrije trap de 1-3.
Daarna rijgen de kansen van Dubbeldam zich aan elkaar, maar vizier staat niet op scherp. In de 89ste minuut schiet Dennis Geschiere uiteindelijk de aansluitingstreffer binnen en start de jacht op een puntje.
We krijgen ook kansen. Sjors Volder wordt nog getorpedeerd in het strafschopgebied maar zelfs hier ziet de scheidsrechter geen strafschop in. En zo verliest Dubbeldam volkomen onnodig deze wedstrijd en lijkt af te haken in de strijd om een toppositie in de 3e klasse D, na de derde nederlaag op rij.

OHVV

Sinds die zege op Dubbeldam boekte OHVV kleine zeges (2-0) op Victoria’04 en Pretoria, maar verloor het van FC IJsselmonde met 3-1 en Coal 3-2, terwijl ze tegen Kethel Spaland een gelijkspel uit het vuur sleepten.
Vervolgens werd in Hoogvliet met maar liefst 8-1 verloren van Meeuwenplaat.
Toch herstelden de mannen van OHVV zich sterk van deze wedstrijd. Een week later volgde een hele knappe 3-0 overwinning op het sterke Charlois. Afgelopen weekend wonnen ze met 2-3 van RCD.
OHVV heeft dus duidelijk de smaak weer te pakken en het zal en lastig karwei worden voor onze mannen.
Uiteraard rekenen wij weer op de steun van vele supporters!!