Selecteer pagina

Evenement: eerste training 1 augustus 2020 om 11.00 uur

Club Nieuws

LIVE Molenschot – Dubbeldam

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een...

Lees meer

Upcoming Events

Eerste training:

1 aug. @ 11.00 uur ...Details

Zebra toernooi:

14 aug @ 18.15 – …Details

Ries Fok toernooi:

20 aug @  – …Details volgen

Reacties op de competitie-indeling

Wat betreft de veranderingen: de acht zaterdag-eersteklassers uit het verschijningsgebied van deze krant zijn – in tegenstelling tot afgelopen seizoen – niet allemaal bij elkaar geplaatst. Heerjansdam, Nieuw-Lekkerland, Oranje Wit en Papendrecht komen uit in 1B, Almkerk, GRC 14, LRC Leerdam en Sliedrecht in 1C.

De Zwijndrechtse zaterdag-tweedeklassers VVGZ en Pelikaan spelen niet in 2F (Zuid I), maar in 2D (West II). De Zwerver is vanuit 2D juist teruggekeerd in 2F.

,,We zullen het ermee moeten doen, je verandert er niets meer aan”, reageert VVGZ-trainer Fop Gouman. ,,Met clubs als Sparta, Deltasport, FC Binnenmaas, SV Charlois en Spirit is het wel een heel sterke tweede klasse. Natuurlijk is het, zeker voor de publieke belangstelling, jammer dat we niet tegen regioclubs als EBOH, Wieldrecht en Drechtstreek spelen. Maar gelukkig is de derby tegen Pelikaan wel gebleven.”

Debuut SSW

Strijen (was 2D) is ‘uitgeleend’ aan de ‘Zeeuwse’ 2E (Zuid I). De zaterdag-derdeklassers HSSC’61 en SC Everstein treffen geen clubs meer uit West I, maar vinden zich terug in de regionaal getinte 3D. Het Dordtse SSW debuteert met een standaardteam op zaterdag in 4C en treft daarin de streekclubs GSC/ ODS, IFC en ZBC’97.

Op zondag zijn de vijf Dordtse clubs – Dubbeldam, FC Dordrecht amateurs, GSC/ODS, RCD en SC Emma – in dezelfde afdeling (3B) opgenomen, zodat het derby’s zal regenen in de Merwestad.

,,Dat is top”, zegt John de Wit, die als trainer terugkeert bij RCD. ,,Ik had het ook raar gevonden wanneer de KNVB ons uit elkaar had gehaald. En nu maar hopen dat we de competitie gewoon af kunnen maken. Daar ben ik nog het meest bezorgd over.”

Vierdeklasser Dussense Boys kan aan de bak, want het komt uit in een afdeling met maar liefst vijftien clubs.

Bij de competitie-indeling heeft de KNVB gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. De voetbalbond streeft er hiermee naar om competities met meer tegenstanders uit de omgeving op te zetten. Met als gevolg meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers.

Het seizoen 2020-2021 start op 29/30 augustus met de eerste kwalificatieronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker. Het weekeinde erna, 5/6 september, start de competitie voor de divisie- en hoofdklasseclubs. De competities vanaf de eerste klasse beginnen in het weekeinde van 19 en 20 september. In de drie weekeinden ervoor (29/30 augustus, 5/6 en 12/13 september) wordt de poulefase van het districtsbekertoernooi afgewerkt.

De KNVB heeft – na de divisies en hoofdklassen – nu ook de indelingen vanaf de eerste klasse bekendgemaakt. Voor enkele regionale voetbalclubs leverde dit opvallende wijzigingen op, maar er bleef vooral veel bij het oude.

Bron: AD de Dordtenaar

Gerelateerde onderwerpen : EBOH//John de Wit//RCD//SSW//VVGZ//Wieldrecht

Dubbeldam 1 nieuws

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis...

Lees meer
Dubbeldam pas laat naast RCD

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode...

Lees meer

Volg Dubbeldam op social media

Op onze social media kanalen vind je live video’s, foto’s en ook updates van live verslagen op deze website. Volg ons ook en mis niets van deze leuke teams.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *