Dordrecht – Derdeklasser RCD en het één afdeling lager acterende SC Emma sloten zondag onderling hun bekeravontuur af. Het was een Dordtse stadsderby om de baard van de keizer. De bekerpoulewinst was al vergeven aan Alblasserdam. RCD won met 5-3. De Stem van Dordt peilde bij zowel RCD als Emma de competitieverwachtingen.

Door Fred van Dongen

Derdeklasser RCD begint zondag aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Victoria’04. Claudio Teneggi (22) wilde aanvankelijk het RCD-shirt verruilen voor dat van stadgenoot Wieldrecht. Maar hij bleef de Racing uiteindelijk trouw. “Omdat ze me bij Wieldrecht waarschijnlijk meer als verbreiding dan als versterking zagen. Terwijl ik juist toegevoegde waarde kan zijn voor een team”, licht Claudio zijn beslissing toe. Met andere woorden: “Ik ben liever een vaste waarde bij RCD waar ik altijd in een warm bad word ontvangen”. Waarmee Claudio onderstreept dat RCD een echte vriendenclub is.

De nummer 10 van RCD zag zijn ploeg vorig seizoen wervelend starten in de derde klas maar na de winterstop sterk terugvallen. Uiteindelijk leidde dat tot een eindklassering in de grauwe middenmoot. “De discipline kon bij sommigen beter waardoor het teamverband ontbrak. Een aantal spelers kon het niet opbrengen als een ‘mannen-elftal’ te spelen”, zo omschrijft Claudio subtiel het ontbreken van de juiste mentale instelling bij enkele spelers toen.

Inmiddels is de selectie enigszins gewijzigd. Enkele spelers onder wie Thomas Dusseldorp (Virtus) vertrokken. Daar stond de komst van twee OMC-spelers (Marchena en El Yaakoubi) tegenover. “Een versterking”, vindt Claudio. Met vaste waarde Randy van Gulik en El Yaakoubi wil Claudio komend seizoen een trio vormen dat de rest van het elftal wil ‘dragen’, met name met aanvallende impulsen.

“Ik zie een betere ploeg dan vorig jaar. Iedereen zit volgens mij beter in z’n vel. We hebben een ploeg met potentie als iedereen in het veld en op de training aanwezig is”, aldus Claudio Teneggi die dan voornamelijk doelt op mentale presentie. “De staf is ook nog eens uitgebreid met twee verzorgers. Dat leidt ongetwijfeld ook tot betere warming-ups”. Al dat positiefs brengt Claudio tot de slotsom dat “we een plek bij de bovenste vijf moeten kunnen halen”.

Bron: Stem van Dordt