Selecteer pagina

RCD

Waar een gelijkspel een juiste afspiegeling van de wedstrijd zou zijn geweest, harkte RCD gisteren in de derby met buurman FC Dordrecht, dat zeventig minuten met tien man speelde, in de slotfase alsnog de driepunter binnen: 2-3.

FC Dordrecht is daardoor in 3B na drie duels nog steeds zonder punten. Met negen gele- en twee rode kaarten – over beide ploegen verdeeld – drukte scheidsrechter Bart Berendsen een stempel op het Dordtse onderonsje.

Michael Witman, trainer van de thuisploeg, zat niet bij de pakken neer: ,,We hebben twee keer geflatteerd verloren, creëren genoeg kansen, maar het wordt tijd dat we onszelf gaan belonen.”

Mede door de straffe wind speelden beide teams van meet af aan slordig. Na de directe rode kaart voor Shuwell Wilson na twintig minuten (‘Ik sloeg slechts een handdruk van mijn tegenstander van mij af’) was FC Dordrecht al bijna aan een kansloze missie bezig. Oktay Karaca zette RCD nog voor rust op 0-1.

Zelfs in ondertal bleef FC Dordrecht gelijkwaardig aan de gasten. Via Owen van Duinen en invaller Shendro Cristina werd het 2-1 voor FC Dordrecht en een verrassing leek in de maak. De vreugde bleek van korte duur. Wesly Schrauwen schoot RCD zestig tellen later weer langszij. In de 84ste minuut mocht echter ook Schrauwen, na zijn tweede geel, de kleedkamer opzoeken.

Met de 2-3 van invaller Lars Pieters, kort voor tijd, kreeg RCD te veel. ,,Wij kregen geen grip op de wedstrijd”, vond Schrauwen. ,,Beide ploegen gingen vol voor de winst. Omdat de scheidsrechter de wedstrijd bij vlagen dood floot, kwam hij ook niet op gang.”

Emoties

,,We speelden de bal niet goed rond en lieten ons door alle emoties uit ons spel halen”, vulde RCD-verdediger Ralph Amperse aan. ,,We hebben gelukkig gewonnen en hadden zelfs van tien man nog kunnen verliezen.”

,,We gaven de winst uit handen, omdat we te veel vooruit bleven voetballen”, verklaarde FC Dordrecht-invaller Shendro Cristina.

,,We hebben niet van RCD, maar van de scheidsrechter verloren”, zei Witman nog. ,,Shendro werd ook nog een keer met twee handen in het strafschopgebied omvergeduwd. En onze rode kaart was volkomen onterecht.”

FC Dordrecht amateurs: Eelco Jansen; Bernabela, Faasen, De Kat, Louazna; Van Duinen (62. Amoha Oduro), El Yaakoubi, Wilson, Vrutaal; Bosua, Vincent Jansen (46. Cristina).

RCD: Weggemans; Amperse, Frank, Zenzen, De Kreij; Dusseldorp (63. Advocaat), Snoek, Schrauwen, Steensma (79. Pieters); Oktay, Faraj (79. Visser).

Bron: AD de Dordtenaar

Volgende wedstrijd