RCD 1 – DFC 1 , niet zomaar een wedstrijd , maar een partij om te bepalen wie er zich de grootmeester van de Reeweg Oost mag noemen. De winnaar van deze partij is voorlopig de beste ploeg op het sportpark. En dat is dus DFC na de 1-2 winst !!

DFC begon in een opstelling die steeds meer de beoogde opstelling word waarmee word begonnen aan de competitie. Na de winst van verleden week tegen Emma , was het zaak deze lijn door te zetten en de punten bij de buren mee te nemen naar ons eigen clubhuis.

DFC was vanaf het begin de betere ploeg en zette de lijnen uit op het veld en dicteerde de wedstrijd. Zuur was het moment dat een bal diep werd gespeeld door RCD , en deze door de verdediging sneed. Uitgerekend onze eigen Bas Verhoeven, groot geworden in het roodwit , zette RCD op 1-0. Geheel tegen de verhouding in. Dat was het sein om gas te geven en dat lukte al binnen de minuut. Leroy Rubio Rijsdijk bracht de stand gelijk op 1-1. Net voor de rust kreeg Suayip Yaman een kans en scoorde de 1-2. Dat werd ook de ruststand. Een sterker DFC ging terecht met een voorsprong de kleedkamer opzoeken.

In het tweede gedeelte het zelfde beeld als voor rust. DFC was dus heer en meester op het veld. Het enige wat er op deze middag ontbrak waren de doelpunten. DFC vergat de score uit te breiden en zo doende kan RCD blijven hopen op een toevalstreffer. Gelukkig kwam deze er niet ,want dat zal compleet onverdiend geweest zijn.

Door de winst is DFC tegen Alblasserdam een wedstrijd waarbij beide ploegen volgende week in een direct gevecht gaan uitmaken wie er een ronde verder gaat in de beker.

Maar vandaag was de weg van het ene hek naar het andere hek op het sportcomplex een route met een heerlijk gevoel.

DFC IS DE HEERSER OP HET SPORTCOMPLEX , DIK EN DIK VERDIEND !!!