Selecteer pagina

Randy Van Eden kijkt uit naar duels met Jerry van Ingen

Randy Van Eden kijkt uit naar duels met Jerry van Ingen

Evenement: eerste training 1 augustus 2020 om 11.00 uur

PosClubGGDPts
1153238
2153136
3152334
4152128
515626
615424
715-521
814-216
915-1716
1015-1313
1115-2511
1216-1410
1316-415

 

Randy Van Eden kijkt uit naar duels met Jerry van Ingen
Randy van Eden heeft twee grote Dordtse liefdes: FC Dordrecht en de club waar hij bijna zijn hele leven voetbalt: SC Emma, komende zondag de tegenstander van stadgenoot Dubbeldam in de derde klasse B. ,,We zijn er klaar voor.”
 
 

SC Emma-verdediger Randy van Eden begint direct over zijn liefde voor FC Dordrecht. ,,Ik ben een supporter voor het leven. Ik volg de club al zeventien jaar. Vanaf mijn zevende. De afscheidswedstrijd van Marco Bogers was de eerste wedstrijd die ik zag. Te gek dat ik nu met mijn oude held Johan Versluis in één elftal mag spelen.”

Het bruggetje met ‘zijn’ SC Emma is gemaakt. ,,Ik leer onwijs veel van Johan. Ik praat ook veel met hem. Over het verdedigen. Ja, en natuurlijk over FC Dordrecht, waar hij assistent-trainer is. Over het algemeen is hij rustig. Behalve als hij het niet naar zijn zin heeft. Dan krijgen we te horen wat er beter moet. Een positieve zaak.”

Van Eden werd in Doetinchem geboren. Op het veld van VIOD vertoonde hij zijn eerste voetbalkunsten. ,,Ik was spits en scoorde aan de lopende band.” Tot hij amper een jaar later naar Dordrecht verhuisde en zich na een rondgang langs diverse Dordtse clubs bij SC Emma, toen nog Reeland, aanmeldde. ,,Ik was net gescout door De Graafschap, was daar ook welkom, maar ik was net zeven jaar. Heen en weer rijden vanuit Dordrecht is nooit een optie geweest.”

In zijn jonge jaren waren ook Feyenoord en later NAC in Van Eden geïnteresseerd. ,,Feyenoord hoorde ik pas later. Ik heb door privéomstandigheden in de E-tjes heel even bij Oranje Wit gevoetbald. Feyenoord had interesse, maar omdat ik alweer terug was bij SC Emma en Oranje Wit dat niet heeft gemeld, ben ik letterlijk buiten beeld geraakt. Een stage bij NAC, ik was een jaar of twaalf, dertien, ging niet door, omdat ik net daarvoor tijdens een dagje weg mijn arm op vijf plaatsen brak.”

Debuut

Van Eden had bijna als 15-jarige onder oefenmeester René Hiddink zijn debuut in de hoofdmacht van SC Emma gemaakt. ,,Ik was in beeld, maar het is er toch niet van gekomen op die leeftijd. Het seizoen erop, SC Emma was toen net als nu ook net gepromoveerd naar de derde klasse, heb ik met het eerste meegetraind, maar ook in die periode kreeg ik geen speeltijd. Mijn debuut maakte ik later onder trainer Hoessin Jouhri. Hij is ook de trainer die mij uit de aanval heeft gehaald en in de verdediging heeft gezet.”

Het voorbije seizoen werd voor Van Eden en SC Emma een hoogtepunt. In de nacompetitie werd promotie naar de derde klasse afgedwongen. ,,We hadden vorig seizoen gewoon kampioen moeten worden, maar waren door een dip na de winterstop veroordeeld tot het spelen van nacompetitievoetbal. Het werd gelukkig een heerlijk toetje voor ons.”

Ik kijk uit naar de duels met Jerry van Ingen

Randy van Eden, speler sc Emma

Dubbeldam is de favoriet

SC Emma is samen met Bavel verrassend koploper in de derde klasse B. ,,We hebben een kwalitatief sterkere selectie in vergelijking met vorig seizoen”, zegt Van Eden. ,,De voorbereiding verliep nog stroef, maar in de competitie staan we er.” Zondag is Dubbeldam favoriet, vindt Van Eden, die zichzelf omschrijft als een kuitenbijtertje. ,,Zeker omdat Johan Versluis verplichtingen heeft met FC Dordrecht, maar geloof me, we zijn er klaar voor. Ik verheug me op de duels met Jerry van Ingen. Hij is snel, maar ik ben sneller.”

Gerelateerde onderwerpen : Bavel//derby//favoriet//Johan Versluis//Randy van Eden//sc Emma

Dubbeldam 1 nieuws

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis...

Lees meer

Volg Dubbeldam op social media

Op onze social media kanalen vind je live video’s, foto’s en ook updates van live verslagen op deze website. Volg ons ook en mis niets van deze leuke teams.