Selecteer pagina

Rachid el Khalifi bekend gezicht van HOV/DJSCR

Aanstaande zondag opent Dubbeldam de competitie tegen HOV/DJSCR. Deze tegenstander zijn we in competitieverband nog niet eerder tegengekomen.
HOV/DJSCR speelt zijn thuiswedstrijden op Sportcomplex de Bosdreef aan de Prinses Breatrixlaan in de Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk.
Het thuistenue is een rood-zwart verticaal gestreept shirt, zwarte broek en zwarte kousen.

Geschiedenis

HOV/DJSCR is in 2009 ontstaan na een fusie van HOV en DJSCR. Hoop op Vooruitgang werd 10 april 1918 opgericht. DJSCR staat voor De Jonge Spartaan SCR Sportclub Rotterdam en ontstond in 1992 na fusie tussen de voetbalverenigingen DJS (1 juni 1920), SCR opgericht 28 oktober 1956 en Zwart Wit dat dateert uit 1912.

H.O.V. was een aftakking van Sparta, Spartanen die het niet redde in het eerste elftal richten hun eigen vereniging op. De Spartanen bedachten daarop een andere betekenis voor de letters H.O.V.: Hup Ouwe Vrouwen! H.O.V. was een aantal jaar een grote vereniging en speelde zelfs in de eerste ronde van het K.N.V.B. beker toernooi tegen Ajax. Verder stond H.O.V. bekend om het grote Internationale A junioren toernooi met de Pinksteren.

HOV/DJSCR heeft diverse spelers aan het betaald voetbal afgeleverd. Sommigen hebben bij betaalde verenigingen in binnen- en buitenland gespeeld en kozen later voor het trainersvak. 
Enkele bekende spelers zijn Jan Boskamp, Kick van der Vall en Nourdin Boukhari.

 

Competitieresultaten

De fusieclub debuteerde in seizoen 2009-2010 in de vierde klasse en was hierin actief tot het kampioenschap in 2015. Het eerste jaar in de derde klasse verraste de ploeg met een knappe tweede plaats, daarna volgde een 8e en 11e plaats op de eindrangschikking. In het laatste volledige seizoen plaatste HOV/DJSCR zich wel voor de kampioenspoule waarin het uiteindelijk op de elfde plaats eindigde. 

Versterkingen

Een bekend gezicht dat terugkeerde bij HOV/DJSCR deze zomer is Rachid el Khalifi. In onze omgeving is hij bekend als speler van FC Dordrecht, maar hij kwam ook uit voor FC Emmen, sc Cambuur en Real Salt Lake. Hij is begonnen met voetballen bij HOV/DJSCR en heeft woord gehouden door terug te keren bij de club om zijn carrière te beëindigen. Komend seizoen is hij zowel selectiespeler als technische coördinator.

Een andere nieuwkomer is de selectie van HOV/DJSCR is keeper Jeandrickson Pauletta. De laatste jaren verdedigde hij het doel van Leonidas zaterdag dat uitkomt in de 3e klasse. 

De volgende versterking van de selectie is Junior Isak. Tot de B junioren speelde hij bij de rood-zwarten en maakte hij de overstap naar Leonidas. Het laatst kwam hij uit voor A.V. Sparta, dat zaterdag tweede klasse speelt.

Bilal Saidi komt uit de eigen jeugdopleiding. Hij was een jaar gestopt, maar heeft deze zomer toch zijn voetbalschoenen weer aangetrokken.

Deze zomer is ook Roy van Zon in Kralingen neergestreken. De ervaren spits komt over van Zwervers Capelle dat uitkomt in de eerste klasse. Eerder speelde hij voor HBSS en SVV.

Kortom de selectie van HOV/DJSCr heeft een enorme kwaliteitsinjectie gekregen deze zomer

Bekertoernooi

HOV/DJSCR won alle drie zijn wedstrijden in het bekertoernooi en gaat met een doelsaldo van +7 door naar de knock-out fase.
In de eerste bekerwedstrijd uit tegen derde klasse Voorschoten’97 werd er nipt met 1-2 gewonnen. Een week later volgde een 6-2 zege op vierdeklasser Zuid West DH en de poulefase werd afgesloten met een 1-3 uitzege tegen eveneens derdeklasser Madestein. 

 

De aftrap van deze eerste competitiewedstrijd is om 14.00 uur. Wij rekenen weer op de steun van vele supporters. Voor wie niet kan komen, verzorgen wij weer een liveblog: https://bit.ly/3ADiuMK

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...