Selecteer pagina

Promotie naar tweede klasse moet doel zijn

Promotie naar tweede klasse moet doel zijn

seizoen 2020-2021

Davey en Michel van Pelt

De broers keren na de zomer terug bij Dubbeldam

Keeper Davey van Pelt (23) volgde zijn ambitie, zijn vier jaar oudere broer en goaltjesdief Michel zijn trainer. Beiden keren na drie jaar terug bij hun grote voetballiefde, vv Dubbeldam.

Waarom verlieten jullie Dubbeldam?

Davey: ,,Ik ben altijd ambitieus geweest. Ik had al een verleden bij Sparta. Toen Dubbeldam degradeerde uit de tweede klasse en vervolgens IFC, een zondag-hoofdklasser, bij mij op de stoep stond, hoefde ik niet lang na te denken. Ik had, hoewel ik pas 19 was, het gevoel dat ik eerste keeper kon worden en dat is de eerste twee jaar ook uitgekomen.”

Michel: ,,Ik had een goede klik met mijn trainer Roy de Bruin. Met Marco ten Braak, die tijdens dat seizoen het stokje van hem overnam, was dat gevoel een stuk minder. Ik raakte, omdat hij koos voor een ander systeem, zelfs mijn basisplaats kwijt. Roy de Bruin werd trainer bij SC Emma en ik ben hem gevolgd. Ook omdat de ambitie die SC Emma had, de club wilde zo snel mogelijk naar de derde klasse, mij wel aanstond. Ik zag SC Emma zeker niet als een stap terug.”

En waarom kiezen jullie na drie jaar al weer voor een terugkeer?

Davey: ,,Aan het begin van dit seizoen was ik tweede en dan weer eerste keeper. Dat zette mij aan het denken. In een gesprek met de TC en met trainer Jack van den Berg werd mij duidelijk gemaakt dat ik komend seizoen geen eerste keeper zou worden. Ik voelde geen vertrouwen en besloot daarom weg te gaan. Er was voldoende interesse. Dat waren echter bijna allemaal zaterdagclubs. Voor mij geen optie, omdat ik al zes jaar met heel veel plezier trainer ben van een jeugdelftal bij Dubbeldam. Komend seizoen heb onder 19-1 onder mijn hoede. Dubbeldam is sportief misschien een stap terug. Maar ik ben pas 23. Ik kan in de toekomst altijd nog stappen maken. Bovendien heb ik een goed gevoel bij de nieuwe trainer Ries Fok.”

Michel: ,,Ik was vorig jaar al door Dubbeldam benaderd om terug te komen. Maar wij waren net gepromoveerd naar de derde klasse. Ik was ervan overtuigd dat SC Emma daar een rol in zou gaan spelen. Mede door het vertrek van een aantal spelers is dat niet uitgekomen. Toen Dubbeldam mij weer benaderde, stond ik daar direct voor open. Na een positief gesprek met Ries Fok heb ik de knoop doorgehakt.”

Hoe zijn jullie de coronacrisis doorgekomen?

Davey: ,,Het werk, ik ben werkzaam in de kinderopvang, ging gewoon door. Maar de avonden en de weekeinden duurden lang. Normaal sta ik zeven keer per week op een voetbalveld en in de eerste twee maanden helemaal niet. Playstation en Netflix waren mijn beste vrienden. Met de jeugd ben ik inmiddels weer aan het trainen en bij IFC hebben we het seizoen op het trainingsveld nu ook afgesloten. Vanaf volgende week kunnen we bij Dubbeldam gaan meetrainen.”

Michel: ,,Bij mij ging het werk, ik ben elektricien, gelukkig ook gewoon door. Ik heb écht helemaal niets gedaan om mijn conditie op peil te houden. Ik was van plan om wat te gaan hardlopen. Maar ik ben er achter gekomen dat dat niets voor mij is. Mijn beste vrienden waren de bank en Netflix, haha. Ik kijk uit naar de trainingen bij Dubbeldam.”

Wat verwachten jullie van komend seizoen?

Davey en Michel: ,,Met de spelers die erbij zijn gekomen, moet promotie naar de tweede klasse het doel zijn. Het is wel te hopen dat het publiek weer snel welkom is. De supporters bepalen de sfeer en zijn altijd een enorme steun voor Dubbeldam. Uit en thuis.”

Bron: AD

Alleen hardlopen is niks voor mij

Michel van Pelt, speler Dubbeldam 1 seizoen 2020-2021

Laatste nieuws Dubbeldam 1

Fred Koster

Fred Koster

Diepbedroefd en verslagen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van FRED KOSTER Na een kort ziekbed overleed hij vandaag op de leeftijd van 70 jaar.   Twee periodes was Fred Koster hoofdtrainer van Dubbeldam. In 1998 werd hij met zijn team na een zware...

Davey van Pelt keert terug

Davey van Pelt keert terug

Het gerucht ging al lange tijd maar nu is het bevestigd: Davey van Pelt keert terug bij Dubbeldam. Tijdens zijn jeugdopleiding bij Dubbeldam werd hij door diverse Betaald Voetbal organisaties gevraagd. In 2014 keerde hij terug op de Schenkeldijk. Tijdens het eerste...

Geboren: Mex van Pelt

Geboren: Mex van Pelt

Gelukkig kunnen we ook mooi nieuws brengen want gisteren is Mex van Pelt geboren. Mex is het zoontje van Stan van Pelt en Rian en kleine broer van Zoë. Wij feliciteren de jonge ouders en zusje van harte met de kleine jongen en wensen hen veel geluk. Ook een...