Selecteer pagina

ORDRECHT – Ben Corino doet wekelijks verslag vanuit de lokale en regionale politiek. Deze keer (nog maar eens) over de problemen rond (en op) de Dordtse sportcomplexen.

Duizenden Dordtenaren, jong en oud, bedrijven wekelijks hun spelletje op sportvelden, in sporthallen en op de atletiekbaan. Sportverenigingen bloeien, fuseren en accommodaties worden gedeeld. Verenigingsbesturen zorgen ervoor dat wekelijks alles in goede banen wordt geleid. En de gemeente faciliteert. Zij zorgt voor de onderhoud van de velden, sportparken en sporthallen. Wat ook wel nodig is voor een stad met pakweg 120.000 inwoners. Voorzieningen moeten onderhouden worden. Dat niet alles altijd op rolletjes loopt, hoort langzamerhand bij het gemeentelijk spel. Ze weten er bij FC Dordrecht, vv Dubbeldam, OMC en de sportverenigingen aan de Schenkeldijk ondertussen alles van. Gedane beloftes en toezeggingen door de gemeente, en echt niet van vandaag of gisteren, worden niet of nauwelijks nagekomen. Diverse wethouders waren met deze portefeuille belast. Geld en soms de beschikbare ruimte voor de herverkaveling van de sportcomplexen spelen in de debatten een hoofdrol. Ook in het politiek debat, met aan de ene kant de coalitie (BVD, CDA, VVD en CU/SGP) en aan de andere kant de oppositiepartijen, waarbij de partij voor de senioren (VSP) zich opwerkt tot lansbreker van sportminded Dordrecht. Fractievoorzitter Margret Stolk, zelf een actieve sporter en ook nog eens telg uit een bekend Dordts voetbalgeslacht, moet zich langzamerhand wel een Don Quichot met een gebroken lans voelen. De molens van het gemeentelijk apparaat zijn weerbarstig.

Parkeerinfarct

Hoe dat voelt zal Theo Oostenrijk van coalitiepartij CDA ook wel herkennen, wanneer het om het sportcomplex van voetbalvereniging Oranje Wit gaat. Deze bloeiende en groeiende voetbalvereniging aan de Noordendijk kent al jaren parkeerproblemen. Oranje Wit heeft veel jeugd- en seniorenelftallen. Ook de meisjes en dames trappen er niet onverdienstelijk tegen een balletje. Maar iedere zaterdag is er sprake van een parkeerinfarct op het complex. Met als gevolg wild parkeren. Hoort niet en mag natuurlijk niet. Nou, dan komt men toch op de fiets, zou je denken. Dat wordt ook al massaal gedaan. Maar ook bij deze voorziening loopt men tegen grenzen aan. Niet voor één gat te vangen ging CDA-er Oostenrijk aan de slag. Hij kwam namens zijn fractie met plannen en voorstellen die zelfs voorzagen in een heuse fietsbrug. Tja, leuk voorstel en leuk meegedacht, was de reactie van wethouder Rik van der Linden, maar dit alles gaat te veel in de papieren lopen. Vier ton is wel erg veel van het goede. En daarin stond hij niet alleen. Ook de andere partijen deelden deze mening. Kortom, de wethouder mag weer aan de slag om een nieuw plan te bedenken dat het parkeerinfarct bij Oranje Wit door middel van een bypass gaat oplossen. Dat ze er bij de oranje-wit gekleurde voetbal- en korfbalvereniging niet blij van worden moge duidelijk zijn.

300 miljoen

Bij het horen van het nieuws over de verkoop van de Eneco-aandelen zag Robbert de Boer (BVD) een oplossing voor handen liggen. Een oplossing voor alle knelpunten rond sportcomplexen. ‘Pak dit in één keer aan. Het gaat de gemeente zo’n 6 miljoen euro kosten. Maar wat is 6 miljoen als er straks ruim 300 miljoen Eneco-geld binnenstroomt?, vroeg hij wethouder financiën Maarten Burggraaf (VVD) per mail. Je moet het maar ruim willen zien.
Bron: Dordt Centraal