Selecteer pagina

Pim Versluis is het keepen nog niet verleerd

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Door Fred van Dongen
Dordrecht – Voor derdeklasser Dubbeldam (zon) zit het bekeravontuur er op. De ploeg verloor vanmiddag thuis in de derde cup-ronde van Groen Wit uit Breda (1-3).
Trainer Ries Fok besloot het duel ook te zien als een prima aangelegenheid om wat jonge selectiespelers ervaring te laten opdoen tegen een tegenstander die met straatlengte voorsprong (acht punten) de ranglijst in de andere zuidelijke derde klas aanvoert. Zo bestond de Dubbeldamse verdediging uit talentvolle 18- en 19-jarigen die zich door de bank genomen goed verweerden tegen de sterke en kwaliteitsvolle tegenstander.
 
Onder de lat verving Pim Versluis (32) de vaste competitiedoelman Davey van Pelt. Pim, een bekende in de Dordtse voetbalwereld die eerder al op doel lat stond bij onder meer RCD en EBOH, bleek het keepersvak bij lange na niet zijn verleerd. Terwijl langs de lijn zijn ouders en twee kids toekeken kreeg hij heel wat werk te verrichten. Hij deed dat met verve. Onverwacht was al dat werk niet. Pim: ‘Kijk alleen maar naar de competitiestanden. Groen Wit staat stijf bovenaan met ik dacht acht punten voorsprong. Bovendien beschikken ze over veel technische spelers en dan weet je vooraf al dat het een zware dag voor ons ging worden’.
Na een openingsfase waarin Groen Wit domineerde, veel kansen kreeg maar ook regelmatig strandde op de Dubbeldamse doelman, vocht Dubbeldam zich terug in de wedstrijd. Totdat halverwege het tweede bedrijf Groen Wit binnen enkele minuten afstand nam met een ‘treffer uit het niets’ en een makkelijk gegeven strafschop (1-3). Pim Versluis: ‘Daarna probeerden we nog wat te forceren, maar dan kom je net wat te kort’.
Een nog wat onwennig Dubbeldam moest toestaan dat het ambitieuze Groen Wit de openingsfase domineerde en na een kwartier op voorsprong kwam (0-1). Eenmaal wat meer ingespeeld schroomde Dubbeldam niet uit z’n schulp te kruipen. Het resulteerde in een reeks hoekschoppen. Uit een daarvan tikte Youri de Bruijn na een half uur de gelijkmaker binnen (1-1). Het zich superieur wanende Groen Wit raakte door die goal ietwat van de leg en zag zijn overheersing tanen.
 
*Gewaagder
Dubbeldam voelde die omslag goed aan, ging na rust gewaagder opereren en zorgde in het tweede bedrijf met het aanvalsduo Jerry van Ingen en Xander Staphorst dat de Bredase verdediging continu waakzaam moest blijven. De opbouw bij Groen Wit verliep zodoende minder soepel. De 1-2 na zo’n 25 minuten viel zodoende min of meer onverwacht. Dubbeldam kreeg amper gelegenheid de rug weer te rechten. Een paar minuten na de 1-2 gooide Groen Wit het duel op slot door een wel erg makkelijk gegeven strafschop te verzilveren (1-3).
Ondanks het bekerverlies blikte trainer Ries Fok met tevredenheid terug. ‘De jeugd heeft het best goed gedaan als je kijkt naar de kwaliteit van de tegenstander’.

 

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer