DORDRECHT . Perry van Eijken nam bijna vijf jaar geleden huilend afscheid bij ‘zijn’ Dubbeldam. Om de top van het amateurvoetbal te halen. Na één jaar ’s-Gravendeel kwam die droom al uit bij Barendrecht. Bij zijn huidige club Xerxes DZB speelt hij niet elke week en daar baalt een winnaar als Van Eijken van. Hij is daarom op zoek naar een nieuwe uitdaging. ,,En een beetje meer warmte.’’

JAN VOLWERK

Roy de Bruin, de jonge enthousiaste trainer van Dubbeldam zondag met wie Perry van Eijken (25) bij Dubbeldam nog samen heeft gevoetbald, heeft al geprobeerd om hem weer naar de Schenkeldijk te lokken. ,,Ja, ja, hij heeft me gebeld,’’ reageert de 25-jarige middenvelder.  ,,Maar het is nog te vroeg voor een terugkeer naar Dubbeldam. Ik kom terug. Zeker weten. Eens een Dubbeldammer, altijd een Dubbeldammer. Ik zal ook nooit voor een andere club in Dordrecht gaan voetballen. Ik wil alleen nu nog een poosje meedraaien op een hoger niveau.’’

’s-Gravendeel was destijds een bewuste eerste stap voor de toen pas 19-jarige Perry van Eijken, die op zijn vijftiende jaar door trainer Gradus Roeland al naar het eerste elftal van Dubbeldam was gehaald. ,,Ik wilde hogerop en ik wilde op zaterdag voetballen. Ronald Hulsbosch, trainer van zaeterdag-eersteklasser ’s-Gravendeel, wilde mij graag hebben. Ik heb daar alles gespeeld. Met ’s-Gravendeel ging het na de winterstop wat minder goed. We hadden een te smalle selectie, maar ik draaide een prima jaar en werd gescout door Barendrecht. Na een paar geslaagde proeftrainingen was ik welkom.’’

Van Eijken kwam in het eerste jaar in de hoofdklasse A  vaker aan spelen toe dan hij vooraf zelf had gedacht. ,,Ik heb geprofiteerd van blessures in het begin van het seizooen, kreeg mijn kans en heb die mei beide handen gegrepen. Een prachtig jaar dat eindigde met een kampioenschap.’’

Ook in de topklasse kreeg Van Eijken speeltijd. ,,Vooral in de tweede seizoenshelft.’’ Zijn derde jaar was erg wisselvallig. ,,Ik heb toen ook besloten om te vertrekken en koos voor Xerxes DZB. Het einde van een fantastische tijd bij een warme club.’’ Van Eijken roemt ook trainer Jack van den Berg. ,,Zijn trainingen zijn van een ongekend hoog niveau.’’

Bij Xerxes DZB, de ploeg van trainer Jasper de Muijnck, heeft Van Eijken minder geluk. ,,In het begin kreeg ik best veel speeltijd, maar nu is het de een week wel en dan weer niet. En dat is balen. Ik wil elke week voetballen.’’ In de bekerwedstrijd tegen Feyenoord mocht Van Eijken de laatste tien minuten invallen. ,,Dat was een enorme tegenvaller. Ik zou die wedstrijd spelen, maar De Muijnck koos op het laatste moment voor een meer verdedigend ingestelde middenvelder.’’

Van Eijken is bij Xerxes ook het plezier in het spelletje kwijtgeraakt. ,,En als je weinig speelt, is dat tevens niet bevorderlijk voor je zelfvertrouwen. Ik ben daarom op zoek naar een club waar ik wel weer elke week aan spelen toekom en waar ik dat plezier weer terugvind. Ik ben momenteel in gesprek met een drietal clubs en hoop snel een beslissing te nemen en me dan weer helemaal te kunnen focussen op Xerxes. De groep gelooft nog in een kampioenschap en daar wil ik ook heel graag mijn steentje aan bijdragen. Want ik zal elke training en elke minuut die ik speel mijn stinkende best blijven doen.’’

En op zondag zal hij zijn cluppie Dubbeldam blijven volgen. ,,De aanpak van De Bruin werpt zijn vruchten af en nu ook Sjoerd Boutens terug is, kan het nog wel eens een heel mooi seizoen worden.’’