Selecteer pagina

Overuren Rob Kanters

Overuren Rob Kanters

DORDRECHT . Rob Kanters is niet alleen sinds dit seizoen de aanvoerder van het eerste zondagelftal van de vv Dubbeldam, hij speelt ook nog eens voor verzorger. Afgelopen zondag waren zijn maatjes al met de warming-up bezig toen de 27-jarige lange centrale verdediger nog met tape in de weer was. ,,Er is even geen alternatief. Daar wordt wel naar gezocht.’’

Rob Kanters was een paar jaar geleden door Gradus Roeland al eens voor het aanvoerderschap benaderd. ,,Ik was er op dat moment nog niet klaar voor. Ik was in het veld nog veel te veel met mezelf bezig om anderen te kunnen sturen. Te onrustig ook. Ik ben wel veranderd. Nadat Diedrik Derksen is gestopt, was er een nieuwe aanvoerder nodig en kwam de nieuwe trainer Arie van der Zouwen bij mij uit. Ik voelde me vereerd en ik was er nu ook wel klaar voor.’’

Wat Kanters niet wist, was dat hij er nog een taak bij zou krijgen: die van verzorger. ,,Er was aanvankelijk een opvolger voor de helaas vertrokken Jacoline van der Weijden. Die haakte op het laatste moment af.’’

Dat de club bij hem terechtkwam, was volgens Kanters niet helemaal onlogisch. ,,Ik ben praktiserend fysiotherapeut bij de praktijk van Frans-Jan Kruithof en ik was samen met Frans-Jan al een wekelijks spreekuur begonnen bij de club. De verzorging van het eerste zondagteam is voor mij alleen wel een extra belasting. Voor de blessuregevallen van dat elftal kom ik donderdag nu eerder naar de club en die behandel ik voor ik zelf ga trainen. Ik doe dat graag, ik ben in hart en nieren een Dubbeldammer, heb hier mijn hele voetballeven gespeeld, maar ik hoop dat er nog dit seizoen een andere oplossing wordt gevonden. We draaien met het eerste ook niet zo geweldig en dan weegt zo’n extra belasting nog wat zwaarder. Zeker op de zondag als je ook zelf gewoon moet voetballen. Ik wil me immers voor zo’n wedstrijd ook zo goed mogelijk kunnen voorbereiden. Ik ben overigens bijna altijd voor de warming-up klaar. Alleen afgelopen zondag niet dus.’’

Dubbeldam verloor zondag kansloos met 3-0 van een veel beter Roosendaal. ,,Dat had niets met mijn tapewerk voor de wedstrijd te maken hoor. Zondag waren we kansloos omdat we er in de eerste helft te weinig voor hebben gedaan. Er was geen strijd, helemaal niets. In de tweede helft wel, alleen stond Roosendaal na die eerste 45 minuten al met 0-2 voor.’’

Dubbeldam beleefde vorig seizoen ook al een zwaar jaar in de tweede klasse. Kanters hierover: ,,We hebben een smalle selectie. Als we te maken krijgt met blessures en schorsingen kunnen we dat moeilijk opvangen. Nu missen we bijvoorbeeld de geblesseerde Rory Willemstijn al een tijdje en zondag viel bovendien onze spits Sjoerd Boutens al snel uit. Een enorme aderlating. Gelukkig is een poosje geleden het roer bij de jeugdafdeling omgegaan. Voor het eerst sinds jaren komen er daarom nu wat jonge talenten door. Degraderen doen we daarom zeker niet. Daar hebben we sowieso een te goed elftal voor.

Een nieuwe trainer was voor Kanters ook even wennen. Hij groeide net als zijn vele generatiegenoten op met Gradus Roeland die zes jaar aan het roer stond. ,,Het is op zich niet verkeerd dat er nu een andere wind waait. Wennen was het wel. Gradus was Dubbeldam en Dubbeldam was Gradus.’’ Kanters maakte nog voor het Roeland-tijdperk op zijn zeventiende zijn debuut in Dubbeldam zondag 1. ,,Onder Fred Koster. Mijn zes jaar oudere broer Leon speelde toen nog in het eerste. Wel gaaf om samen met je broer in één team te mogen spelen. Leon voetbalt nog steeds, in het vierde. Ik moet hem regelmatig behandelen om hem op de been te houden, haha.’’