Selecteer pagina

Overgang Willemstijn naar EBOH ligt gevoelig

Overgang Willemstijn naar EBOH ligt gevoelig

ORDRECHT . Zijn broer Nick praat al bijna een week niet tegen hem, een aantal vrienden snappen niets van zijn keuze. Toch voetbalt ras-Dubbeldammer Rory Willemstijn (22) komend seizoen bij EBOH. ,,Ik heb even een andere omgeving nodig. Bij Dubbeldam ben ik de laatste jaren voetballend alleen maar achteruit gegaan. Honderd procent mijn schuld.’’

© JAN VOLWERK

Een één op één gesprek met de toekomstige trainer bij EBOH en zijn oude trainer bij Dubbeldam, Gradus Roeland, heeft hij geweigerd. ,,Ik heb nu geen zin om mijn gezicht in de kantine van EBOH te laten zien. Ik voetbal nog bij Dubbeldam. We zullen alle zeilen bij moeten zetten om ons te handhaven. En ik wil dat Dubbeldam tweedeklasser blijft. Ik wil het boek Dubbeldam in mei met een positief gevoel voor even dicht doen. Ik kom terug. Uiteraard kom ik terug. Ik blijf Dubbeldammer. En Gradus Roeland? Hem kom ik komend seizoen wel tegen.’’

Willemstijn is ook niet benaderd door Roeland om bij EBOH te komen voetballen. ,,Ik ben gebeld door René Ebbers van EBOH. Het is wel een prettige bijkomstigheid dat Roeland straks weer mijn trainer is. Ik heb, als ik fit was, altijd zijn vertrouwen gehad. Hij heeft mij op mijn achttiende uit A1 geplukt en naar het eerste elftal van Dubbeldam gehaald. Ik weet ook dat dat gegeven mij komend seizoen geen garanties op een basisplek geeft. De concurrentie bij EBOH is groot. Ik zal alles uit de kast moeten halen. En juist dat is goed voor mij. Nu gaat bij Dubbeldam alle op de automatische piloot.’’

Over het waarom EBOH, zegt Willemstijn: ,,Het is sowieso de enige club die bij heeft benaderd. En het niveau spreekt me aan. EBOH draait de voorbije jaren in de top van de tweede klasse, terwijl Dubbeldam de voorbije jaren steeds moet overleven. De matige prestaties is de sfeer onbewust ook niet helemaal ten goede gekomen. In de jaren daarvoor, met de promoties, was alles top. In het eerste jaar in de tweede klasse toen we voor de winterstop heel slecht draaide en na de winterstop bijna alles wonnen ook nog. Maar de laatste twee seizoenen is het net of de spelers onderling minder van elkaar pikken.’’

Willemstijn zoekt de schuld overigens hoofdzakelijk bij zichzelf. ,,Altijd in de spiegel kijken. Dat heb ik van thuis uit altijd meegekregen. Ik heb de voorbije twee jaar beslist niet gebracht wat ik moet brengen. Natuurlijk zijn daar ook oorzaken voor. Ik heb vorig jaar een auto-ongeluk gehad en de nodige blessures. Maar eigenlijk heb ik na mijn beenbreuk op mijn achttiende noot meer het niveau gehaald van daarvoor. Ik ben ook minder serieus geworden. Feesten, gezelligheid. Als ik echt top wilt presteren, moet ik er veel meer voor doen en voor laten. Zeg maar dat ik last heb gehad van een verlate puberteit. Daar baal ik wel van. Ik baal er van dat ik me niet heb kunnen motiveren om elke week meer dan mijn stinkende best te doen voor Dubbeldam,’’ aldus Willemstijn die zijn hele leven liefkozend ‘muis’ wordt genoemd. ,,Dat hebben mijn ouders vroeger bedacht. Als kind was ik klein en had nogal een spits gezichtje. Van die bijnaam kom ik waarschijnlijk nooit meer af.’’

Willemstijn wil een ander leven. ,,Ik denk de laatste tijd wat meer na. Over wat wil ik bereiken. Maatschappelijk ziet mijn toekomst er goed uit. Ik wil daarnaast ontdekken waar voetballend mijn plafond ligt. En waar kan dat beter dan in een nieuwe omgeving?’’

De overgang van Willemstijn naar EBOH ligt gevoelig in Dubbeldam. ,,Veel mensen zeggen helemaal niets. Daar zit ik wel mee. Ik heb liever dat ze me uitschelden. Dan is het tenminste voorbij. Ik hoop dat het snel overwaait en gelukkig is niet iedereen negatief,’’ aldus Willemstijn die in de zomer wil doortrainen. ,,Ik wil een keer honderd procent fit aan een seizoen beginnen. Aan een nieuw hoofdstuk.’’