Selecteer pagina

In de commissies kwam het hoofdpijndossier van wethouder Stam dinsdagavond weer op tafel. De sportparkenvisie stond weer op de agenda. Drie clubs moeten noodgedwongen verhuizen van hun huidige locatie naar Sportpark Schenkeldijk. Daar is 5,5 miljoen voor beschikbaar gesteld. Maar dat is voor de clubs te weinig. En daarom liggen de plannen al maanden stil.

Gesprekken met de wethouder hebben tot nu toe niets opgeleverd. Stam kan ook niet veel: de raad heeft ingestemd met het bedrag en daar kan hij niet van afwijken. De oppositie vindt dat het allemaal veel te lang heeft geduurd en wil de sportclubs toegemoet komen. “Er is zo makkleijk uit te leggen waarom er meer geld naar toe moet,” vindt Kevin Noels van D66. Volgens hem was die 5,5 miljoen destijds alleen bedoeld voor de verhuizing van een drie clubs, maar wordt er nu al veel meer mee gedaan. “De sportverenigingen worden aan het lijntje gehouden. Zorg gewoon dat ze een degelijke accomodatie krijgen. Waar bij mij de boosheid zit, is als er gesuggereerd wordt dat die clubs overvragen. Ze hebben in het hele proces nooit om meer gevraagd dan dat ze nu hebben.”

Maar Beter voor Dordt houdt stug vast aan het vastgestelde bedrag. “Wij hebben in maart iets afgestproken met de coalitie om met een bepaald bedrag te gaan onderzoeken en daar goed uit te komen. Het is tot nu toe niet tot een goed gesprek gekomen met de verenigingen en ik wil toch vragen dat nog een keer te proberen,” zegt Robbert de Boer van Beter voor Dordt. Daarmee maakt hij het zijn eigen wethouder moeilijk. Want voor 5,5 miljoen lijkt een oplossing met de clubs ver weg.

bron: RTV Dordecht