Selecteer pagina

Er komt, ondanks felle kritiek van de complete Dordtse oppositie, geen extra geld voor huisvesting van tafeltennisvereniging Dordrecht (TTVD), voetbalvereniging Dubbeldam en korfbalclub Movado.

Die drie moeten van de gemeente verhuizen en daarvoor is in 2015 5,5 miljoen euro vrijgemaakt. Tot uitvoering is het echter nog altijd niet gekomen. De coalitiepartijen schaarden zich achter het plan van wethouder Marco Stam, dat onder meer behelst dat TTVD het eigen onderkomen moet opgeven. De 25 jaar oude sporthal De Dijk moet voor de plannen verbouwd worden.

De oppositie hamerde er herhaaldelijk op dat de clubs er niet op achteruit mogen gaan. Dubbeldam zegt echter vierkante meters te moeten inleveren. Ook was er kritiek op het feit dat het budget ineens over vijf in plaats van drie clubs verdeeld moet worden. ,,Onacceptabel’’, vond Margret Stolk (VSP)

,,Iedereen kan op zijn klompen aanvoelen dat we het voor dit bedrag niet kunnen doen’’, aldus Cor van Verk (PvdA). ,,En wat als nu blijkt dat het toch niet kan’’, vroeg Karin Castelijn (D66) zich af. ,,We moeten dit plan niet in die 5,5 miljoen persen als dat niet past.’’ De bouwkosten zijn sinds 2015 fors gestegen, stelden de partijen.

Voet bij stuk

De coalitie hield voet bij stuk. Wim van der Kruijff (CDA): ,,Binnen dit budget is een oplossing haalbaar. Als we nu gaan opplussen kunnen is dat aan andere verenigingen niet uitlegbaar.’’ Robbert de Boer (Beter Voor Dordt): ,,We geven ruimte aan onze wethouder, waar we alle vertrouwen in hebben.’’

Over een half jaar staat de wethouder hier weer, maar dan om te vertellen dat het toch niet gelukt is

Margret Stolk (VSP)

Stolk was verbijsterd. ,,U stuurt uw eigen wethouder met een bijna onmogelijke opdracht op pad. Over een half jaar staat de wethouder hier weer, maar dan om te vertellen dat het toch niet gelukt is.’’ Irene Koene (Gewoon Dordt): ,,De coalitie is in het gareel geramd. Dat is wat hier gebeurt, maar ik hoop dat de verenigingen iets netter behandeld gaan worden dan de afgelopen jaren.’’

Stam zegde de gemeenteraad toe dat hij de clubs niet met zulke hoge exploitatiekosten wil opzadelen dat ze die niet kunnen bolwerken. ,,Dan vallen ze namelijk om.” Ook hij benadrukte dat het budget volgens hem genoeg is.

Bron: AD