Selecteer pagina

Jeroen Burgers, Dubbeldam 3
Oppermachtig

Dubbeldam 3 thuis oppermachtig tegen Gastel 

Een week na de oorwassing in Made hadden we direct kans op eerherstel. En vandaag speelde we thuis. Dit seizoen zijn we nog ongeslagen in eigen huis. Dus wat dat betreft is het vertrouwen groot. Maar na vorige week is er ook twijfel. Twijfel in eigen kunnen. Twijfel aan het verstandelijke en lichamelijke fitheid van deze groep. Kunnen we met deze druk omgaan. En dat ook nog tegen het meest vervelende team van deze klasse. Het immer vervelende SC Gastel…(al denken ze ook wel zo over ons gok ik…) 

Na vorige week was er wel het besef dat er de komende weken uit een ander vaatje moest worden getapt dan het vaatje wat in Made werd aangebroken. Dat vaatje kunnen we beter snel leegkieperen. Dat vaatje smaakte naar bedorven bier vol met schimmel en infecties. Figuurlijk gezien dan natuurlijk. In de groepsapp van ons sterrenteam had Pratto alias de Gnoe deze week al een donderspeech gegeven en de jongens aangespoord om te gaan trainen want dit kon niet langer zo. Er moest hard getraind gaan worden om deze kater weg te spoelen. Er is donderdag dan ook (door een selectief groepje) getraind. De gretigheid was er zeer zeker. Nick was weer als vanouds smoesjes aan het bedenken voor zijn kansloze ballen en dito acties. Tak trok de lijn van zondag keurig door en was ongekend uit vorm. Sven miste net zoveel kansen als in Made en Errory had deze avond Anger management training en was dus afwezig. Gelukkig was Sjoerd er wel. Zodoende was uw trouwe verslaggever niet de slechtste van het veld. Das altijd lekker! 

Deze week stond dus in het kader van rehabilitatie. Eerherstel. Zeker tegen Gastel. Uit hadden we immers een 5-1(!! Jaja geen typefout) voorsprong weggeven. Het werd toen 5-5. Soeteman had die middag zijn ovenhandschoenen niet aan en blijkbaar voelde de Derbystar aan als zojuist gebakken van Dobben bitterballen en zodoende glipte er aantal doorheen. Kan gebeuren hoor Sweety. Iedereen maakt wel eens een blunder. Of 4. Kan ook. 

Daarop aansluitend kunnen we meteen de eerste afwezige vermelden. Sweetyman. Hij kon de druk niet aan. “Ik word nog met enige regelmaat wakker in het zweet en roep dan schijnbaar heel hard”El Bitterbal!!! Niet de 5-5. Niet de 5-5, “legt Danny uit. “Het zit diep. Heel diep. Met name het gezicht van Jespertje komt dan als een waas voorbij in die droom. Hij heeft mij toen mentaal echt compleet kapot gemaakt. Tot aan de psychiater toe. Nee. Dit wil ik niet nog eens meemaken,” waren de woorden van Hessus. 

Gelukkig hebben wij nog een topkeeper achter de hand die ook erg bezig is met zijn lichaam. Petertje Gillis is hard bezig om wat te doen aan zijn ietwat uitgedijde muur van vlees. Ook wel lichaam genoemd. Als zijn lichaam een tempel was dan had je er zeker 250 indo’s in kwijt gekund. Maar dat geheel terzijde. “Nee ik ben al flink afgevallen hoor. Gisterenavond nog in het Peerdt, van mijn bardruk. Muwhaha” grapt Patrickje. Zichzelf in het Tweetypak hijsend geeft hij aan dat hij al 5 kilo kwijt is. “Kappertje geweest, gaat onze guitige Tweety XXL gewoon door met grappen en grollen. Om af te sluiten met: Vandaag is de 0 weer heilig. Maar met Gillisje in de goal pak je altijd een punt. Geen pizzapunt trouwens, schudt hij er gewoon nog een uit. Op zich knap wat die mouwen zitten als vacuüm gezogen om zijn lichaam. Uit die mouwen krijg je niks meer geschud, hoor. Hoe dan ook ; Patrick was bereid mee te doen vandaag. Dat is de korte en iets minder beschadigende versie. 

Laten we het deze week eens positief bekijken en niet de afwezige maar de aanwezige benoemen. De afwezige laten we gewoon even voor wat het is. Ik zal wel even de namen noemen zodat ze toch weer hun momentje of fame hebben gegrepen. Arne (mocht waarschijnlijk niet van Jose), De Gnoe was helaas afwezig wegens omstandigheden en Stolk is nog aan bijkomen van de training van 3 weken geleden. Er schijnt nog behoorlijk wat vocht dwars te zitten. Echter niet in zijn knie.. En stefan is afwezig wegens een ontstoken oog. Dat is voor een blind paard wel de allerslechtste smoes ooit. Dat zou het hetzelfde zijn als wanneer Nick af zou melden omdat hij niet ingeënt is tegen Polio. Gras is groen. Lucht is blauw. Rory is boos. Rocco is grijs. Tak is kaal en Steef ziet het allemaal niet. Oke tot zover de pleonasmen voor vandaag. 

De meest verassende aanwezige vandaag was wel Reiniertje. Wappie voor vrienden. Dus wij noemen hem gewoon Reinier. Want de laatste 7 maanden blonk hij uit in afwezigheid. Frozen sholders, Liesblessures, Coronagevallen, ingegroeide tepelhaartjes en vakanties gooide roet in het eten. We waren dus ook heel erg vereerd en blij dat hij in zijn drukke schema weer eens tijd had gevonden zijn team te versterken. Welkom terug Reinier. Maak er een mooie zondag van. 

Ook Enzo en Niels hadden in hun drukke schema toch nog tijd gevonden even langs te komen. Ze waren wel een goed uur te laat maar laten we niet te nauw kijken. Blijkbaar hebben zij een naarstige drang naar 90 minuten vlaggen. Alleen om Ferdy niet van zijn troon te stoten werden deze mannen gematst en kwamen zij met de schrik vrij van anderhalf uur vlaggen. Niels Waterdrinker. Wederom heeft zijn achternaam zaterdagavond geen eer aan gedaan. Zondagmiddag overigens wel. Zoals eerder aangegeven is hij met een hoop bombarie gebracht als grote zomeraankoop. Maar vooralsnog heeft hij, op trainingkamp na, weinig laten zien. Zonde. Maar het is wel een goed ventje. Ook al heeft hij alleen maar kleding van EBOH. Mocht je die wel houden trouwens? Je kan eerlijk zijn hoor, ze lezen het toch niet. 

Dan is er nog een opvallend aanwezige in de vorm van Errory. Na vorige week had hij de smaak lekker te pakken en had hij de liefde voor het voetbalspelletje weer helemaal terug gevonden. Logisch. Want hij had het vorige ongekend goed naar de zin. Als een pasgeboren puppy liep hij over de madese velden. Een en al liefde uitstralend. Vergevingsgezind zoals je van hem gewend bent. “Tuurlijk krijg je wel eens een tikkie, tuurlijk zit de scheids er wel eens naast, tuurlijk zegt de tegenstander wel eens iets naars. Maar hey, Rory is veranderd. Een ander. Ik reageer gewoon met liefde. Alleen maar liefde. “sluit Rory af. 

De wedstrijd werd vandaag op het hoofdveld gespeeld om natuurlijk de massaal aanwezige supporters te kunnen herbergen. Namen als “De Beul Bruijstens, Goodold Olie waren aanwezig. Niet de minste dus. Dit bracht nog meer druk met zich mee. De spanning was voelbaar op Sportpark Schenkeldijk. 

De basisopstelling dan: Tweety XXL op doel, Jeroen, Wappie, Sjoerd en Djeppie achterin. Op het middenveld Sven, Rory, Errory en Tak (geheel tegen de afspraak) en voorin Michel en Nick. 

U ziet het goed. Nick is echt de schaamte voorbij. Niet alleen stelt hij gewoon weer zichzelf op maar ook Tak staat in de basis. Na zijn schandalige vertoning van afgelopen zondag en de wanprestatie van donderdag staat hij gewoon in de basis. “Je straft hem het meest met spelen met Sjoerd. Daar komt hij alleen maar sterker uit, zegt Bever. “En ja dat ik zelf speel is eigenlijk gewoon een gebrek aan beter. En een gebrek aan zelfkennis. Want ik hoor wel veel geluiden van mensen die mij de laatste tijd minder vinden. Maar ikzelf voel dat niet zo. Ik ben nog steeds groot fan van mijzelf. Eigenlijk als ik zo eens nadenk ben ik gewoon de beste van dit team. Weinig jongens die zo goed zijn als ik”, aldus Ceta. Die dus iedere vorm van zelfkennis en realiteit van dit leven verloren is. We zijn als Dubbeldam 3 dan ook blij dat wij in ieder geval subsidie voor hem vangen vanuit de Gemeente, Stichting red de Bever, Poliostichting, Leprafonds en Cor en Connie. Heeft hij in ieder geval nog “meerwaarde”. 

Ok, dan over na de wedstrijd. De eerste 10 minuten was een beetje aftasten en zoeken naar de juiste strategie. Er werd op zich wel getracht rond te spelen en de gastheren maakte weinig aanstalten om druk te zetten. Er werd dus door Dubbeldam lekker rondgespeeld en vooral via Sven en Michel kwam er veel gevaar van die kant. Ook Rory en Rory (verre van een komisch duo) hadden er zichtbaar zin in. Van achteruit werd er lekker rond getikt en zelfs onze Sjoerd leek er vandaag lekker in te zitten. De 1-0 was dus een kwestie van tijd. Er werden al wat kansjes om zeep geholpen maar in de 20e minuut wist Errory vandaag het net te vinden. Met een bekeken lobbal met links werd de keeper verschalkt.

Het vertrouwen nam langzaam aan toe en het spel werd steeds beter. De bal ging lekker rond en er kwamen veel kansen. Helaas kwam de bal af en toe ook bij Nick terecht en werd er dus niet gescoord. Ook na een heerlijke actie van broertjelief Errory die de bal panklaar legde bij de tweede paal wist Beverinho niet de bal binnen te schieten. Hij timede verkeerd en zodoende zag het eruit als een vis op het droge met een aandoening die aangereden werd door een vrachtwagen.  Zonde, Nick. Vooral jezelf lekker blijven opstellen. 

Gelukkig volgde de 2-0 vrij snel. Een goede bal van Sven vanaf links op Weyden werd door laatstgenoemde gepromoveerd tot doelpunt. Het had alles weg van een aanname maar de keeper had er genoeg moeite mee. De bal viel binnen bij de tweede paal terwijl keeper en verdediger nog even een zeer kansloze poging deden de bal weg te trappen. Een seconde of 5 kelderklasse beeld die zo op internet kan. Hoe dan ook: 2-0. Rust. 

In de rust moest helaas Errory eruit omdat hij een sliding had gemaakt op het middenveld en hierdoor geblesseerd geraakt het veld moest verlaten. Tweety XXS kwam er voor hem in. En ook Jeppie verliet het veld voor Rocco. Jeroen verhuisde naar links en Rocco kwam op zijn vertrouwde stekkie terecht. Ook de tweede helft hadden we het betere van het spel maar leek er wel een lichte vermoeidheid toe te slaan en werd er soms gekozen voor de moeilijke bal. Ook Sjoerd werd weer een tikje overmoedig. Hij wilde de bal op links met buitenkant rechts langs de lijn geven. Een dappere poging hoor, Sjoerd. Maar doe dat nou niet. Doe dat nou niet. 

De tegenstander was weer even vervelend als wij van ze gewend zijn de laatste jaren. De verdedigers schopte naar alles wat bewoog. Ohn ee dat is niet helemaal waar. De bal raakte ze niet al teveel. Maar onze turbopinda is toch redelijk wat keer slachtoffer geweest van de totale onkunde van de mannen achterin bij Gastel. Maar wel bij elke overtreding andersom huilen en protesteren. Maar goed daar heb je mee te maken als sterrenteam. Hier staan wij natuurlijk ver boven. Dat niveau zijn wij al jaren ontstegen. Waarvan akte. De 3-0 kwam van de voet van Michel die de buitenspelval ontweek doordat de nummer 10 van Gastel nog op de achterlijn zijn big mac van de avond ervoor stond te verwerken. En dus even niet bij de les was. 

De wedstrijd leek als een kaarsje te zijn uitgeblazen. Het werd saai en ook Niels en Ferdy maakte nog even hun opwachting. Het zijn natuurlijk onwijs gretige jongens die zichzelf willen bewijzen. Het siert ze. Op hun leeftijd nog altijd zo’n wedstrijdmentaliteit hebben. Dan ben je een hele grote. En uiteraard tekende Nelis nog even de 4-1 aan. Wat een klasbak. Topaankoop!! 

Overigens viel iets daarvoor de 3-1. De bal ging achterin lekker rond. Tot hij bij Tweety XXL kwam. Deze had het zolang rustig gehad dat hij bang was dat die 5 kilo er weer aan zat en even toe was aan een duikje. Hij besloot de bal te geven aan de spits van Gastel. Op zich een prima pass. Jammer alleen dat de spits van Gastel deze buitenkans met beiden armen aangreep en de 3-1 binnenschoof. Maar goed het werd gelukkig geen 3-3. Dus het is je vergeven, patje. Het is natuurlijk even wennen he. Als je lichaam zo’n metamorfose ondergaat is het ook even wennen hoe je daar dan mee om moet gaan. We hebben alle begrip. De scheidsrechter vond het gelukkig nu ook welletjes en floot af. Het was nog lang onrustig op de Schenkeldijk. De overwinning werd gevierd. 

Volgende week revanche nemen tegen Madese Boys. We hebben dan wat goed te maken! Om 12:00 thuis, net als alle andere zondag teams, dus komt allen weer kijken en moedig ons aan. We hebben het nodig. Ook verwachten wij dan voorzitter van de supportersvereniging Ries van A. weer langs de lijn. Voor nu een fijne week en tot zondag! 

Dubbeldam 3 perschef. 

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Dubbeldam 3 wint doelpuntrijke derby

Er is natuurlijk veel nagepraat en geschreven over de afgelopen weken. Twee keer verloren met 4-3. De teleurstelling was merkbaar. De koppies hingen flink na beneden na afgelopen zondag. SC Gastel was ons de baas geweest in eigen huis. Niet alleen is verliezen...

Afwezigheid Enzo kost Dubbeldam 3 punten

De week na de zure verliespartij tegen Madese boys stond er alweer direct een nieuwe topper te wachten aan de Schenkeldijk. De vrienden uit Brabant waar wij zo’n warme band mee hebben opgebouwd in de loop der jaren. SC Gastel alias FC Engnek. De afgelopen 6...

Dubbeldam 3 onterecht onderuit in kraker

De week na de ruime winst van vorige week op Internos stond er deze week een onvervalste topper op het programma. De minimale tegenstand van vorige zal deze week van een andere kaliber zijn. We zullen dus uit een ander spreekwoordelijk vaatje moeten tappen om vandaag...

Draak van een wedstrijd eenvoudig gewonnen

Vorige week zondag was er helaas wederom geen wedstrijd voor de helden van Dubbeldam 3. Tegenstander UVV had helaas niet genoeg mensen om een fatsoenlijk team op de been te brengen. Jammer. Want als dat de norm zou zijn kunnen wij iedere week wel afzeggen. Maar dat...

Spierpijn van het biljarten

DUBBELDAM 3 BOEKT ZAKELIJKE OVERWINNING Vorige week zondag hadden de mannen van Dubbeldam 3 een vrije zondag. Geen aflasting. Of ook geen vrij programma vooraf. Nee onze vrienden van FC engnek (lees SC Gastel 5) konden geen team op de been krijgen om richting...

Monsterzege van onze zwart-witte helden

Vorige week hadden we de lastige pot tegen de bovenste van onze competitie Chaam. We konden leuk mee en deden onszelf eigenlijk te kort met slechts 1 punt.  Vandaag was er een opponent van een hele andere orde. De onderste van de ranglijst. Dit betreft IFC. Normaliter...

Punt tegen koploper

Het was deze week vooral zien te herstellen van de teleurstelling van de week ervoor in Ulvenhout.We kregen in de allerlaatste seconde de hele zure deksel op den gock! In de slotseconde schoot DIAde bal binnen en speelde we alsnog gelijk. Er gingen heel wat fouten aan...