Selecteer pagina

Op jacht naar de tweede klasse

Op jacht naar de tweede klasse

Evenement: eerste training 1 augustus 2020 om 11.00 uur

PosClubGGDPts
1153238
2153136
3152334
4152128
515626
615424
715-521
814-216
915-1716
1015-1313
1115-2511
1216-1410
1316-415

 

Op jacht naar de tweede klasse

Na een teleurstellende campagne in het districtsbekertoernooi vergaat het Dubbeldam (zondag) in de competitie tot dusver een stuk beter. In de eerste zeven wedstrijden werden veertien punten behaald. Door deze resultaten vindt de ploeg van de jonge aanvaller Mika Gutierrez Oliva (18) zich in 3B terug op een keurige derde plaats. De geboren Dordtenaar met Spaanse roots speelt met vier doelpunten een belangrijke rol in de goede seizoensstart.

Als eerstejaars-senior had Gutierrez Oliva niet al teveel moeite om zich aan te passen. ,,De laatste twee seizoenen heb ik al veel meegedaan met het tweede elftal en vorig jaar heb ik ook een paar wedstrijden in het eerste gespeeld. Bij mijn debuut, toen ik in de thuiswedstrijd tegen SEP mocht invallen, scoorde ik direct. Ik maakte toen de laatste, we wonnen met 4-1”, herinnert de in de logistiek werkzame jongeling zich.

Gutierrez Oliva speelt – na bij GSC/ODS te zijn begonnen – inmiddels al elf jaar bij Dubbeldam. ,,Mijn vader was trainer bij GSC/ODS, maar hij stapte over naar Dubbeldam. En ik ben met hem meegegaan. Op één seizoen na heb ik in de jeugd altijd in de selecties gevoetbald. Alleen in de onder 12 hadden we een trainer die voor mij een rol op de bank in gedachten had. Dat zag ik niet zitten en ik heb toen een jaartje met vrienden in een lager jeugdteam gespeeld. Het jaar erop zat ik weer in de selectie.”

Aanpoten

Op de uitwedstrijd tegen Gilze na startte de linkspoot alle wedstrijden in de basis van Dubbeldam en hij maakte elke keer de negentig minuten vol. ,,Conditioneel is er wel een groot verschil met jeugdvoetbal. Het gaat nu steeds beter, maar in het begin was het wel aanpoten. Vaak deden we bij de jeugd een warming-up, een positiespel en een partij. Bij het eerste onder trainer Brasco Tuvaljevic wordt er veel serieuzer getraind en ook de besprekingen zijn inhoudelijk beter. Iedereen hoort wat er van hem verwacht wordt en we krijgen ook informatie over de tegenstander.”

Tuvaljevic zette Gutierrez Oliva, gedwongen door blessuregevallen, ook al in de verdediging neer. Zijn voorkeur gaat echter uit naar een plek links voorin. ,,Maar het maakt mij niet zoveel uit hoor. Ik speel daar waar de trainer mij nodig heeft. We hebben nu veel spelers die er door blessures niet bij kunnen zijn. Natuurlijk heb ik er al over nagedacht wat het voor mij betekent als die jongens allemaal terug zijn. Hopelijk behoud ik ook dan mijn plek in het eerste. Ik ga daar in elk geval mijn uiterste best voor doen.”

Bij Dubbeldam is alles erop gericht om weer zo snel mogelijk naar de tweede klasse te promoveren. Volgens Gutierrez Oliva is dat een realistische doelstelling. ,,Zeker als we weer compleet zijn, moeten we kunnen meedoen om de prijzen”, besluit hij. ,,Alleen spelen we nu door al die blessures vrijwel wekelijks in een andere samenstelling.”

Gerelateerde onderwerpen : Brasco Tuvaljevic//debuut//Mika Gutierrez

Dubbeldam 1 nieuws

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis...

Lees meer

Volg Dubbeldam op social media

Op onze social media kanalen vind je live video’s, foto’s en ook updates van live verslagen op deze website. Volg ons ook en mis niets van deze leuke teams.