Selecteer pagina

Oorwassing voor de sterren

Oorwassing voor de sterren

Het is weer zondag. De mannen mogen weer. Het laatste duel in het bekertoernooi moet vandaag worden afgewerkt. Uit tegen Boeimeer 3. Een hele lastige tegenstander, want we hebben het altijd lastig tegen Boeimeer. Zowel tegen het derde als tegen het vierde.  Vandaag stond er een mixteam van beiden teams bij de tegenstander. Maar bij Dubbeldam 3 ook. Een waslijst aan blessures en absenties maakte het haast onmogelijk een representatief team op de been te brengen. Nou is dat ook absoluut niet gelukt. Een team lukte nog net. Nou ja team, 12 spelers die in het verleden vaker tegen een bal aan hebben getrapt en het grootste deel van de spelregels weten was vandaag afdoende.  Er was niks beter van te maken. En als je dan tegen een best aardig team speelt met behendige voorhoede spelers. Tja, dan wordt je kleurenblind getikt en heb je eigenlijk niets in de melk te brokkelen. Spreekwoordelijke melk dan natuurlijk. Want de meeste hadden verre van melk gedronken de avond ervoor…

Dubbeldam 3 zit nog niet in een lekkere flow. Veel afwezige en blessures. Zelfs 8 man bij elkaar krijgen om te trainen is een hele kluif. En dan werd vorige week ook nog de wedstrijd tegen IFC afgelast omdat PremSpor geen elftal op de been kon brengen. Het was voor iedereen een teleurstelling. Want zoals jullie allemaal weten zijn de wedstrijdjes tegen IFC altijd erg gezellig. Ontzettende leuke mensen. Sportieve spelers. Goede sfeer en natuurlijk Vriendje Prem die met zijn camera in de hand de boel lekker weet op te naaien. Nee, het was echt jammer dat deze wedstrijd niet gespeeld diende te worden. Gelukkig moeten we voor de competitie nog wel tegen deze geweldig leuke club. We hoeven dus niet een heel jaar zonder de kantine waar de gezelligheid er altijd afdruipt. Doorgaans wordt er smorgens al een polonaise ingezet door de vele aanwezige supporters van IFC en is het een heus feest om er te spelen. Nou genoeg over FC Engnek en over tot de orde van de dag. Spelen. Tegen Boeimeer. 

Allereerst zal ik traditiegetrouw weer even de lopende zaken met u doornemen. Ik zal daar vandaag de nadruk op leggen en over de wedstrijd maar heel weinig vertellen. Maar hierover later meer. De selectie kent zoals u al eerder gehoord heeft enkele hele jammerlijke mutaties.

Zo is onze Rode Loper er mee gestopt. Door heupproblemen is de rode loper opgerolt en voor eeuwig op zolder opgeborgen. Ook Blikkie XL heeft aangegeven minder te willen en kunnen spelen. “ Ik was het ook zat telkens Riwal te bellen om zijn knieen weer bij elkaar te krijgen, vertelt zijn vrouw. En dan die gebroken nachten he voor de wedstrijd. “ Hij is op van de zenuwen om op dit nivo te spelen. Ergens snap ik het wel hoor. Als je non stop op je tenen moet lopen om het niveau enigszins bij te houden. “Dat breekt je echt op. Nee het is echt beter zo,” legt zijn vriendin Magreet uit. 

Over Errory kunnen we inmiddels wel een boekje schrijven met alle blessures die hij heeft gehad. Ook nu is hij weer niet inzetbaar wegens zeer hevige en krankzinnige pijnen. Dit maar is het hamstring die er volgens eigen zeggen zeer zeer zeeeeer slecht aan toe is. “ Ik heb de hele zomer getraind, en na een sprintje knakte er iets. En dit keer niet in mijn hoofie maar in het hamstringetje” , legt Errory uit.  Het begint een treurig verhaal te worden. Is dit einde carriere? Of zou hij nog terugkomen van deze horrorblessure? Hier komen we later zeker op terug! 

Het was echt sleuren bij veel spelers om ons uit de brand te helpen. Maar er bleek weinig animo afgelopen weekend. Een kleine opsomming: Sandor 2 alias de keepende held Ralph haakte eigenlijk direct af toen hij hoorde dat het om 10:00 uur was. Kevin de Ruiter lijkt ook minder liefhebber dan aanvankelijk gedacht werd. Mike de King is na zijn laatste invalbeurt nog steeds aan het overgeven ergens in de buurt van Wagenberg en van hem is niks meer vernomen. Oude vedettes als Mark Smaal, Pim Sterrenburg, Stanley Booy etc lijken ook iedere vorm van spelvreugde te zijn verloren.  En dan het meest opzienbarende verhaal van dit alles is eigenlijk wel Johan. Johan “ De beul” Bruijstens. Ons Johan. De ooit zo felbegeerde nummer 9. De man die je op alle manier kon aanspelen. Extreem kopsterk. Hart voor de club. Een gigant. Er wordt zelfs gepraat over een standbeeld op het plein voor Snackbar Fons. Het Johan Bruijstens plantsoen willen ze dat gaan noemen inclusief standbeeld dus. Maar na zondag ga ik er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat dit alles geen doorgang zal krijgen. Wij, als DUBBELDAM 3, hebben deze jongen groot gemaakt. Alle roem en eer die hem toegeschreven wordt komt uit onze koker. We hebben hem weer een gezicht gegeven binnen Dubbeldam. Zowel op als buiten het veld. En Johan zegt doodleuk nee. Nee. Gewoon Nee.  “ Ik ben helemaal klaar met dat kutvoetbal joh,” zegt Johan. Zeker dat Dubbeldam 3. Daar zitten echt alleen maar gepen in. Ik kan me absoluut niet meer motiveren om in dat team te spelen. Conditioneel en qua balgevoel zit het wel goed hoor maar sorry hoor samen met die Bever in een team spelen, daar pas ik echt voor.” Aldus de ooit zo sympathieke Johan. 

Op johan hoeven we dus niet meer te rekenen. Ook zijn oude maatje Olie was helaas niet aanwezig om ons te komen versterken. Althans dat hebben we van horen zeggen. De enige manier om het te bereiken is een fax sturen naar het hotel waar hij zich bevindt. En dan vermelden: graag deze brief geven aan een man die vanaf 12:00 ketslam rondloopt en hele gekke dingen met zijn vingers doet. Maar gelukkig hebben we Olie Junior bereid gevonden om mee te doen. En zodoende kwamen we toch nog tot 12 spelers. 

Nou ja 12 spelers. Van de 12 spelers zitten er zeker 5 a 6 bij die er verdomd weinig van kunnen. Denk aan een Jespertje, de man van een helft. “Ik heb veel verzoeken gehad om te stoppen. Van eigenlijk iedereen wel. Maar ik laat me niet manipuleren. Door niemand niet. Ook niet door de Gnoe, die mij al een aantal maanden mentaal probeert te breken. “ verteld Jespertje. 

Bij de 12 spelers zit ook Ferdinandje. Die vandaag in de goal moest plaatsnemen. Ferdinandje had alleen een bruiloft gehad de avond ervoor. En Ferdinandje zag alles niet zo heel scherp. Als een soort blok beton met een groen shirt stond hij in het doel. En een ding was vrij duidelijk: Ferdinandje gaat niet veel balletjes tegenhouden vandaag. En die beeldvorming werd vrij snel visueel gemaakt in de vorm van een aantal tegengoals. Met name de tweede goal was er een voor op een bloopers DVD. De bal ging tergend langzaam de verre hoek in maar helaas de reacties van Ferdinandje was er een van een aangereden Antiloop met lepra en een kunstheup. (Nee niet die van onze rode loper) Maar toch bedankt Ferdinandje dat je gekomen bent. Dat is eigenlijk het enige compliment wat je vandaag kunt geven aan onze doelman. 

Zoals eerder gezegd we gaan over de wedstrijd gewoon echt niet teveel zeggen. Dat is zonde voor een ieders tijd. Ik kan u melden dat we 5-1 verloren hebben. En dat dat ook zeer terecht was. We miste ook wel veel waterdragers. De Gnoe was ook  nog op vakantie. “ Ik moet even nadenken. Er is veel gebeurt met de selectie. Ik weet niet of ik mijn carriere wil voorzetten. Ik moet denken. “ aldus de Gnoe. Ook Rocco was afwezig. Niemand weet precies waarom. Idem dito geldt voor de ooit zo fanatieke Reindert. Van hem ontbrak ook ieder spoor. Een marathon? Een wijnproeverij? Een verbouwing? Het kan van alles zijn. Maar komende zondag is de flegmatieke spelverdeler er weer bij, zo beloofde hij.  

Het was vooral heel erg slecht allemaal afgelopen zondag. Daarom gaan we hier verder geen woorden meer aan vuil maken en ga ik u vertellen dat wij zondag weer uit moeten spelen. Dit keer tegen VVR 3 in Rijsbergen. Mocht u zich vervelen het schijnt dat oppersupporter Ries komt kijken en hij wil u graag oppikken. Dus app hem gerust! De week erna spelen we pas weer thuis. Tegen het altijd lastige Nieuw Borgvliet 3. Wij verwachten u dan natuurlijk weer in grote getalen langs de lijn van onze mooie vereniging.  

Hopelijk is dan weer een beetje van ons eigen legendarische niveau en kunnen wij de kwaliteit bieden die u van ons gewend bent. Tot dan!