Selecteer pagina

Ons zwart-witte sterrenensemble ouderwets op dreef

Ons zwart-witte sterrenensemble ouderwets op dreef

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
FC Dordrecht 2 am2Loss
Dubbeldam 33Win

Het is weer zo ver. Zondag, voetbaldag. Na anderhalve training en een halve wedstrijd stonden alle helden van Dubbeldam 3 weer te trappelen om de weide in te mogen. Tenminste, bijna allemaal. Alhoewel, minstens 2.

Op deze zonovergoten Dordrecht was niemand minder dan F.C. Dordrecht de tegenstander. Nu hebben de meeste spelers (behalve Stolk) wel voor hetere vuren gestaan dus toen bleek dat het om de amateurtak van het oude OMC ging, was er een zucht van verlichting. Dit halal-varkentje zou wel even gewassen gaan worden.

Na navraag gedaan te hebben bij de organisatie van het sportpark aan de Visserstuin bleek dat Johan ‘’de beul’’ Bruystens hier na eerdere misdragingen een stadionverbod te hebben gekregen. No-Show-Johan was dus afwezig langs de lijn, dus het leek erop dat er daadwerkelijk 90 minuten gevoetbald kon worden vandaag. Wel is hij meerdere keren tierend en toeterend langs gereden, handenvol lege batterijen en blikken Schultenbräu richting veld gooiend. Het misdragen blijkt toch in de aard van het beestje te zitten.

Nadat het eerste fluitsignaal had geklonken werd duidelijk dat de tegenstander niet voor zomaar met de staart tussen de benen op het ruggetje zou gaan liggen. Bloedfanatiek werd er gevochten voor elke bal, er werd gesprint en gekleund en dit resulteerde al snel in meerdere doelpogingen. Lijdzaam moest Rocco op de bank toekijken. ‘’Stond ik er maar tussen, ik zou wél meelopen, stuur mij maar diep’’, en meer van dat soort termen. Helaas voor hem moest hij nog even geduld hebben. De spits van de tegenstander had er ook zin in en was duidelijk hongerig naar een doelpunt. Hij had echter op een ding niet gerekend; Martin Bernhart is ook altijd hongerig. En nee, niet naar een doelpunt. Op zondag ontbijt Martin namelijk altijd met 2 dikke volkorenboterhammen met enkelbanden. Of cornflakes met muesli en vermalen meniscus. Een kort op de huid gebakken scheenbeschermer op een bedje van hamstrings. Na 40 van de 45 minuten met zn neus in het gras te hebben gelegen moest er na afloop een rampenidentificatieteam opgeroepen worden om de spits aan de hand van zijn gebit te kunnen identificeren. ‘’Ik had gewoon met hem meegelopen’’, zuchtte Rocco op de bank.

Snel kregen de trouwe supporters van Dubbeldam een ander bekend beeld te zien. Rory Willemstijn die mankend en zelfs ietwat klagend richting de zijlijn strompelde. ‘’Een moordaanslag, mijn been ligt er half af, maak mij maar dood en verlos me uit mijn lijden’’, sprak de ooit zo begaafde aanvallende middenvelder. Na microscopisch onderzoek bleek dat er inderdaad een minimaal stukje van de opperhuid beschadigd te zijn en sommige dachten zelfs een druppeltje bloed te hebben gezien. Het was duidelijk, voor Rory zat de wedstrijd erop. Michel nam zijn plaats in en deed dat met verve. De controle over de wedstrijd werd naar onze kant getrokken en we konden beginnen met aanvallen. Bij een corner dook Stefan (inmiddels al 23 kilometer gelopen) op bij de 2e paal en plaatse de bal binnenkantje neus terug van waar Axel hem met buitenkant rechts vanaf een paar meter hoog het zijnet in schoot. 1-0 voor Dubbeldam. Toen in de 2e helft Nick de bal opeiste van zelf uitgeroepen vrije trappen-specialist Stolk en de bal makkelijk langs de muur krulde kon ook de 2-0 op het bord komen.

De tegenstander bleef door gaan en dit resulteerde ook in enkele 100% kansen. Echter stuitte ze telkens op Danny ‘’de octopus’’ Soeteman die met enkele prima reddingen en katachtige reflexen de bal uit het netje wist te houden. Helaas kwam er een snelle tegenaanval waarbij er door het midden gecombineerd werd en toch de aansluitingstreffer werd gemaakt. Hoe dit precies kon gebeuren is onduidelijk, maar aan de zijlijn werd er snel overeenstemming bereikt dat dit duidelijk Jesper z’n fout was. De verder sterk spelende back bleek ook vandaag weer moeite te hebben met de simpelste bal-aannames. Kunst- en vliegwerk is overbodig als je gewoon met je goede been de bal opwacht. Hopelijk leert hij het ooit nog.

We weten allemaal inmiddels wat Martin als ontbijt neemt, maar toeschouwer Patrick de Kievit had vanmorgen ook weer een microfoon op zijn brood gehad en een versterker in zijn koffie. Onder luid gejuich en vooral opbouwend commentaar stuurde hij kilometervreter Stefan de Meijer weer naar voren. Dit ding, dit wezen, kwart mens/kwart hazewindhond/half neus, haalde wederom de achterlijn, gaf perfect voor en bij de 2e paal kon Michel sierlijk de bal op de slof nemen en zo voor de 3-1 zorgen. Een bekroning op zijn prima wedstrijd. De pot leek gespeeld. De complete trainerstaff (ja, echt..) van de FC Dordrecht Amateurs zat met de handen in het spreekwoordelijke haar en ook tegenstanders Lucas en Jesse, vorig jaar nog uitkomend voor de Dubbeldam selectie en team Ocho, moesten toegeven dat hun zoektocht naar succes elders kei- en keihard had gefaald na deze kansloze nederlaag tegen het zwart-witte sterrensensemble. Iets wat De Kievit ze dan ook graag liet horen, uiteraard op een kalme, positieve en opbouwende toon.

Toen de match op het einde liep maakte de ingevallen Dick van de Net nog een werkelijk schandalige charge waardoor de bal op de stip ging. Onberispelijk werd deze in de hoek geschoten en bij de stand van 3-2 leek even het geloof terug te komen met de laatste minuten nog te spelen. Echter was inmiddels ook de gretige Rocco Bootsma in het veld. Direct vrije trappen opeisend om deze vervolgens minder verwoestend tegen de schenen van de tegenstander te schieten. Dit bleek tevens het laatste wapenfeit in deze leuk pot voetbal. 3-2 was de eindstand en de smaak van overwinning en bier blijft nog lang hangen deze zonnige dag.

Als deel van zijn rehabilitatie om terug te kunnen keren in een normale sociale omgeving, zonder Martin Bernhart in de buurt, moest de spits van de tegenstander de bal van Patrick Stolk gaan zoeken. Deze was bij een vrije trap wederom nipt over geschoten. We wensen hem van Dubbeldam 3 hier veel geluk mee de komende 2 weken. Persoonlijk dacht ik hem achter de watertoren te zien landen.

Volgende week wacht ons de eerste wedstrijd van het seizoen op vreemde niet-Dordtse bodem. In het altijd pittoreske Steenbergen zullen we weer achter de volle 3 punten aan gaan en verwachten dan natuurlijk al onze trouwe supporters weer langs de lijn.

Tot volgende week!

FC Dordrecht 2 am

Dubbeldam 3

Danny Soeteman Keeper
Nick Willemstijn Middenvelder
Rory Willemstijn Middenvelder
Rocco Bootsma Verdediger
Dick van der Net Middenvelder
Jesper de Bruyn Verdediger
Patrick Stolk Verdediger
Stefan de Meyer Middenvelder
Jeroen Burgers Verdediger
Axel Bruystens Middenvelder
Martin Bernhart Verdediger
Michel Nainggolan Aanvaller
Reinier Wapperom Verdediger
Jeffrey Stam Middenvelder
Patrick de Kievit Aanvaller
  3