Selecteer pagina

Onnodige nederlaag

Onnodige nederlaag

Na een voorbereiding van drie weken begon zaterdag het echte werk voor Dubbeldam 1. Tijdens de oefenwedstrijden kregen vele spelers speeltijd zodat de nieuwe trainer van iedereen een goed beeld krijgt. Daarbij hebben we net als ieder jaar ook tijdens de voorbereiding te maken met spelers die net terug zijn van vakantie, nog op vakantie gaan of kampen met blessures.
Helaas zal Max Bresser een groot deel van dit seizoen van langs de kant toe moeten kijken. Zijn blessure blijkt veel ernstiger dan in eerste instantie gedacht werd. Enorm balen voor hem en wij wensen hem dan ook veel sterkte en toch een spoedig herstel.
Rory van der Weijden is deze middag door een blessure niet inzetbaar.
Jordy Wouters heeft een deel van de voorbereiding gemist en begon zaterdag op de bank.
Daar werd hij vergezeld door Rick de Graaf die in de finale van het Jan Stam Toernooi al vroeg het veld geblesseerd moest verlaten.
Ook Jerry van Ingen begon als reserve, hij was net terug van vakantie en had nog maar twee trainingen achter de rug.

Bij de tegenpartij zagen we een heel bekend gezicht; Leroy Naaktgeboren. Hij speelde de gehele jeugd bij Dubbeldam en heeft ook enkele jaren in het eerste onze zwart-witte kleuren verdedigd. Daarnaast zagen we in het publiek ook een bekend gezicht en wel van de zeer geliefde oud-trainer Leo van Steenis, die bij vele Dubbeldammers een bijzonder plekje heeft. Leuk dat je er was Leo!

Aan de aftrap verschenen om half drie: Roy de Graaf, Sven Weijts, Dennis Stam, Kevin Bosman, Enzo van de Vossenberg, Wesley Borsboom, Stan van Pelt, Mika Gutierrez Oliva, Tim van den Enden, Mischa Brassien en Dennis Geschiere.

Deze eerste bekerwedstrijd werd met name gekenmerkt door heel veel duels op het middenveld. Alblasserdam beschikte echter over veel meer kracht, waardoor veel balverlies werd geleden. Toch had Dubbeldam al na vijf minuten op voorsprong kunnen komen. Er werd goed druk gezet op de achterste linie van Alblasserdam en zij leverde heel simpel de bal in bij Dennis Geschiere die vrij baan had richting het doel. Hij speelde de bal echter te ver voor zich uit, waardoor dit buitenkansje verloren ging.

Niet veel later viel hij ongelukkig en zag het er naar uit dat hij al vroeg de wedstrijd moest verlaten. Gelukkig kon onze nieuwe verzorgster Suzanne van de Vossenberg zijn duim terug in de kom krijgen zodat hij de wedstrijd toch kon vervolgen.

De kansen zijn schaars deze middag maar na een kwartiertje speelt Wesley de bal prachtig diep op Tim, maar hij weet op zijn beurt Mischa Brassien niet te bereiken. Enkele minuten later speelt Dennis Geschiere Mischa Brassien vrij, maar laatstgenoemde heeft te veel tijd nodig om tot een schot te komen.

Zoals gezegd is Alblasserdam erg sterk in de duels maar in deze fase komen ze nauwelijks tot kansen en hoeft Roy de Graaf alleen handelend op te treden bij een vrije trap.

Aan de andere kant lijkt Tim van den Enden een grote kans te krijgen, maar hij wordt teruggefloten vanwege buitenspel. Als Mika aan een van zijn snelle rushes op de flank gebint, lijkt er een grote kans voor Dubbeldam aan te komen. De verdediger van Alblasserdam schat dit gevaar goed in voor zijn ploeg en trekt ten koste van een gele kaart aan de noodrem.

Na twintig minuten voetballen kunnen we de eerste poging van Alblasserdam noteren maar dit schot gaat hoog over. Aan de andere kant levert Stan van Pelt weer een prachtige voorzet af, maar Mischa Brassien heeft niet voor de eerste keer deze middag ruzie met debat en weet deze niet onder controle te krijgen.

Halverwege de eerste helft wordt vanwege de warmte een drinkpauze ingelast en daarna zien we een sterker Alblasserdam. Kansen uit een corner en vrije trap kunnen we nog eenvoudig neutraliseren, maar vanuit het niet speelt de spits zich na een klein half uur vrij en schiet verwoestend binnen 1-0.

Ook na deze tegenslag blijft Dubbeldam kansen krijgen, maar te vaak is de laatste pass niet nauwkeurig of zijn we voor het doel niet scherp genoeg.
Zo krijgt na een goede combinatie Mischa Brassien de bal net niet bij Dennis Geschiere. Vijf minuten voor rust krijgt Tim van den Enden een kans om Dubbeldam weer op gelijke hoogte te brengen met Alblasserdam maar hij schiet recht op de doelman.

Net voor rust onderbreekt Alblasserdam een veelbelovende Dubbeldam aanval met een handsbal, maar de scheidsrechter heeft het niet gezien en zo gaat ook de laatste mogelijkheid op een treffer voor Dubbeldam in de eerste helft verloren.

In de rust blijven Mika Gutierrez Oliva en Tim van den Enden in de kleedkamer achter en komen Jordy Wouters en Jerry van Ingen voor hen in het veld.
Alblasserdam komt sterk uit de kleedkamers. Nadat we met vereende krachten tot drie keer toe een doelpunt weten te voorkomen, valt na acht minuten in de tweede helft toch de 2-0.
Een afgeslagen corner wordt vanaf de linkerzijkant in de verre hoek geschoten .

In deze fase lijkt Dubbeldam overlopen te worden en het is een minuut later aan Dennis Stam te danken dat de schade voor Dubbeldam niet nog verder oploopt.

Na een kwartiertje bijt Dubbeldam weer iets van zich af. Zo zien we een mooie actie van Jerry van Ingen, maar zijn voorzet komt niet aan. Een minuut later had Dubbeldam een strafschop verdiend na een overtreding op Dennis Geschiere binnen de zestien. De scheidsrechter geeft ‘m niet en Jerry krijgt een gele kaart voor protesteren.

Precies op het uur mag Dennis Geschiere wel een vrije trap nemen na een forse charge op de enkel van Jerry van Ingen. De blessure ziet er slecht uit, maar hij gaat toch door.
Dennis Geschiere verrast de doelman met een schot laag in de korte hoek 2-1.
Het spel wordt fysieker en Alblasserdam is steviger in de duels.

In duel met Kevin Bosman komt een speler van Alblasserdam hard in, maar het mag van de scheidsrechter. Kevin blijft geblesseerd achter waardoor Alblasserdam gevaarlijk kan worden. Gelukkig brengt Roy de Graaf redding.

Tijdens de drinkpauze blijkt Jerry van Ingen toch niet verder te kunnen en zo komt er al na iets meer dan twintig minuten een einde aan zijn invalbeurt. Rick de Graaf verschijnt voor hem binnen de lijnen.

In de slotfase lijken de krachten wat weg te zakken mede ook door het extreem warme weer en weten we helaas niet gelijk te maken.
Zeker op basis van de eerste helft had Dubbeldam meer verdiend en een gelijkspel zou een terechte uitslag zijn geweest. Wij waren echter niet effectief genoeg.

Zaterdag nieuwe kansen tegen ZBC’97. We spelen dan om 17.00 uur op eigen veld en rekenen wederom op de steun van vele Dubbeldammers