Selecteer pagina

Onnodige ketser Kethel Spaland

Onnodige ketser Kethel Spaland

Kwaliteit

VOETBAL – Hoewel de uitslag van 0-4 anders doet vermoeden, speelden de zondagvoetballers van Kethel Spaland op eigen veld zeker geen kansloze partij tegen Dubbeldam. De Dordtse ploeg ging veel efficiënter met de kansen om dan de gastheren, misschien gaf de kwaliteit echter de doorslag.
door Ton de Leede
Het eerste halfuur was de thuisploeg de bovenliggende partij met kansen op de openingstreffer. Dubbeldam ontworstelde zich daarna aan de druk en wist in 10 minuten de 0-2 op het bord te brengen. Gelijk na rust kwamen de gasten op 0-3 en waren de Kethellappers aardig murw getikt. Toch kreeg het team van Ruud Spierings opnieuw mogelijkheden die onbenut bleven. Over de hele wedstrijd kregen Glenn van Troost, Luca van Staveren, Remco Wuister, Yanniek van der Meer en Tim den Haan grote en misschien nog grotere kansen om te scoren. Maar het was zo’n dag dat de ballen er gewoon niet in wilden.
Dubbeldam, hoger genoteerd dan Kethel Spaland, ging met de 3 punten naar huis, maar de hoge nederlaag gaf niet de precieze verhoudingen weer. De 15-jarige goalie Cas Buckens had opnieuw zijn mannetje gestaan. ,,We moeten hier zeker niet wakker van liggen,” wist Ruud Spierings, ,,want er waren zoveel mogelijkheden om te scoren. Volgende week vliegen die ballen er wel in.”
bron: deschiedammeronline.nl