In afwachting van de start van nieuwe competitie werd op een slecht hobbelig veld geoefend in Dordrecht tegen vv Dubbeldam, dat ook in een kampioenspoule van de derde klasse zal uitkomen.

De ploeg van trainer André Stafleu begon in de vertrouwde opstelling aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Dubbeldam. Slikkerveer begon erg scherp aan de wedstrijd wat direct al twee kansen opleverde. De inzet van Dylan Vrijman spatte af op de lat en en Ronald zag zijn inzet gestopt. Na een minuut of twintig kwam de thuisclub ook beter in hun spel wat een aantal kleinere kansjes en corners opleverde maar geen treffer. Telkens stond de sluitpost Patrick Werkhoven op de goede plek en voorkwam zelfs een voorsprong voor Dubbeldam, waardoor de ruststand op 0-0 bleef staan.

Met twee ongewijzigde teams werd de tweede helft gestart. Dubbeldam kwam net wat feller uit de startblokken dan Slikkerveer. Toch werd in de 70-ste minuut de score geopend door Chevillio Halden, die uit een voorzet van Danny Rijnberk de stand op 0-1 bracht. Nog geen minuut later was het alweer 1-1 vanwege slecht uitverdedigen op het hobbelige veld. Slikkerveer probeerde van alles maar door balverlies van een voorhoedespeler scoorde Dubbeldam via een messcherpe counter drie minuten voor tijd de 2-1. Twee minuten later werd balverlies opnieuw door de Dordtenaren uitgebuit en was het 3-1. Dit was tevens de eindstand. Volgende week begint het tweede gedeelte van de competitie, waar beter voor de dag gekomen moet worden. Dinsdag 20 februari wordt de nieuwe indeling en het wedstrijdschema definitief bekend gemaakt. Komende zondag wacht het eerste duel in de nieuwe competitie.

Bron: website sv Slikkererveer