Selecteer pagina

Ode aan de oldtimers

Ode aan de oldtimers

door Koen van Kalkeren

Zondag 25 november 2018. Een waterkoud zonnetje probeert door de wolken heen te komen en zo de dauw wat te laten drogen van de natte velden. Na een wilde avond op de Meat Market waarbij de nodige witte en rode kapjes zijn uitgedeeld mogen onze sterren van Dubbeldam 3 thuis aantreden tegen PCP 3.

PCP, het klinkt als een fijne partydrug waar Bill Cosby wel raad mee zou weten, maar bij aankomst bleek het een elftal met Noord-Afrikaanse inslag uit Breda te zijn. Jonge, fit-ogende types op flitsende witte schoenen. Muis Willemstijn wist genoeg, hij deed niet mee vandaag. En dit was slechts één naam uit een lang rijtje van afwezigen. Ook Schellibachi was nog geblesseerd, Erik-Jan Tak afwezig, Michel Nainggolan afwezig en zo bleef de lijst nog wel door gaan. De volgende niet-fitte, maar aanwezige spelers werden het veld ingestuurd om dit klusje te klaren; Soeteman op goal. Rocco, Jeroen, Stolk en Marti B vormde de verdediging. Het middelveld werd bezet door Dick, Gokinho, Steef en Jesper en voorin moesten Nick en Dennis voor de doelpunten gaan zorgen.

De wedstrijd begon slordig met van beide partijen veel balverlies en glijpartijen. Het in grote getalen toegestroomde publiek moest zich beroepen op de veel te zure en bittere automaatkoffie om weer enigszins warm te worden, want van het getoonde veldspel ging het niet gebeuren.

Toch waren er nog enkele opvallende en vermakelijke momenten. Dennis die gehavend met een pijnlijke teen het veld in ging, presteerde het om elke bal op die teen aan te nemen en Marti B, de slager van Drechtsteden, de kannibaal van de velden, de Hannibal Lecter van de Schenkeldijk, was weer als vanouds zijn duels aan het winnen. Ook Jesper ging een duel aan. Hij werd diep gestuurd langs de linkerlijn en vertrok op tijd op de gegeven steekpass. Echter besloot de nummer 14 van PCP hem vast te pakken, op de hielen te trappen en dit een meter of 20 vol te houden. Dit resulteerde in een kant die wij niet kennen van onze anders zo positieve bebaarde Jesper. Hij rukte zich los en haalde verwoestend uit op de rug van zijn eerdere aanhangsel. De mensen langs de lijn waren geschokt. We kwamen hier om voetbal te kijken, en plots zien we hier een mengeling van Tyson, Klitschko en Evander Holyfield. Zó krachtig, zó imponerend, het cardio-boksen werpt duidelijk zijn vruchten af. Omdat het eigenlijk niet al teveel voorstelde besloot onze controlerende sheriff van de dag, Alex de Joode, te fluiten voor een vrije trap in het voordeel van PCP en zo kon er snel verder gespeeld worden.

Uiteindelijk werd de ban toch gebroken nadat Jeff de Neus goed door kwam op rechts, terug legde richting de stip en Dennis vanaf daar kon binnen schieten. Met 1-0 gingen we rusten en zochten snel de warme thee op. Omdat we het gevoel hadden hier wel punten te halen waren, maar we dit niet op de makkelijke manier wilde doen, besloten we om Rocco ‘’1-helft’’ Bootsma te wisselen voor Reinier Kapperom. Ook wel zo leuk voor Danny als hij nog iets te doen heeft. Eerst werd echter de keeper van de tegenstander getest. En hoe kan dit beter dan hier een ware doelpuntenmachine op af te sturen. Iemand met een flink neusje voor de goal. De messias van de velden, Mr. Young Jesus himself! Vroeg in de tweede helft werd Steefie weggestuurd over de rechterflank, nam de bal verkeerd aan waardoor hij direct door kon op de doelman, kapte ver naar buiten om het zichzelf onnodig moeilijk te maken en haalde verwoestend uit halfhoog en dwars door het midden. De keeper, duidelijk geïmponeerd door dit schouwspel, kon niets anders dan de bal tegenhouden en in zijn eigen doel laten vallen. Ook hij vond dat dit een doelpunt verdiende en zo geschiedde; 2-0. De ice tea in de derde helft verraadde dat Steef thuis ook nog wel even wilde scoren en we wensen hem dan ook veel succes hiermee. Ook zien we hier graag een verslag van.

Iets later ging Dennis een actie aan, werd door de keeper neergelegd op de rand van de 16 meter en Nick kon zonder al teveel moeite de bal in de verre hoek leggen. 3-0 en de wedstrijd was wel gespeeld tegen een wat bleek leuke en sportieve tegenstander.

De trainer aan Dubbeldamse zijde besloot nog 3 wissels door te voeren. Geen verse wissels, noem het zelfs wellicht vervallen. 2 oudere en 1 fysiek oude speler werden ingebracht onder name van Johan Bruystens, Good old Olie en Ferdy Overduin. Waar Ferdy en Olie nog hun best deden en zelfs kansen kregen, was met name de invalbeurt van Johan oh zo treurig en oh zo mooi tegelijk.

Vergelijk het met een Ford Model T.  Ooit was dit niet alleen de mooiste auto, maar ook de snelste, de beste, de meest betrouwbare. Een lust voor het oog en iets waar elke autoliefhebber met weemoed aan terugdenkt. Maar de T Ford heeft vandaag de dag geen plek meer op het circuit. Hij is niet meer opgewassen tegen het geweld van de Mercedessen en Red Bulls van Hamilton en Verstappen. Hij pruttelt, hij hort en hij stoot. Hij heeft lang, heel lang in de garage gestaan. Ooit was dit zijn circuit en hoewel hij nog altijd de beste lijn kan vinden, weet wanneer hij moet remmen en wanneer er juist gas bij moet, laat zijn carrosserie hem in de steek ten opzichte van het koolstofvezel van zijn concurrenten. Ikzelf ben echter een pure liefhebber en met mij nog vele langs de lijn. We weten allemaal beter, maar verliezen onszelf graag in de romantische nostalgische gevoelens van vroeger; een tijd waar je een zak snoep kocht voor een daalder, er jaarlijks een Elfstedentocht op houten schaatsen werd gereden, je met de trekschuit naar school werd gebracht. Van ons mag de T Ford elke wedstrijd aan de start staan, pruttelend tussen de Ferrari’s. Wetende dat deze oudjes nog altijd alles geven en zich niet zomaar naar de sloop laten brengen. Mannen, bedankt voor het mee doen en we hopen nog heel veel vaker jullie binnen de lijnen te kunnen zien!

Ohja, Soeteman miste nog een penal, maar dat mag nauwelijks nieuws te noemen zijn.

Waarom onze doelman een strafschop mag nemen? Kom de komende weken eens kijken en sommige zaken zullen zichzelf direct verklaren.

Nog 2 potjes tot aan de winterstop en nog altijd aan kop. Worden we hier ouderwets Herbstmeister? Gaat Dennis nog voor de topscorerspositie? Mist Stefan nog een kans? Hou het vooral in de gaten en wij houden u op de hoogte! Volgende week VVR 3 uit, tot dan!

Dubbeldam 3

Rocco Bootsma Verdediger
Ferdy Overduin Middenvelder
Dennis Wols Aanvaller
Martin Bernhart Verdediger
Marco Olierhoek Aanvaller
Reinier Wapperom Verdediger
Johan Bruystens Aanvaller
Jesper de Bruyn Verdediger
Jeroen Burgers Verdediger
Michel Nainggolan Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Jeffrey Stam Middenvelder
  3

PCP 3