Selecteer pagina

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

DD3-wedstrijdverslagen-2022-2023 | 0 Reacties

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het. Zo goed als het hele jaar al fier bovenaan. Met een straatlengte voorsprong. Zelfs 10 punten voor op een gegeven moment. Maar toch nog achterhaald door onze Brabantse vrinden uit Made. En vandaag kwam dus de kampioen op bezoek…. 

De spanning was er dus af. Niks meer te halen. Niks meer te verliezen ook. De derde plek was dit jaar waar de giganten het mee moesten doen. Geen titel. Geen eer. Geen fame. Helemaal niks. Een verloren jaar zou zou je het kunnen noemen. Want met de kwaliteit die dit team heeft kan je alleen maar tevreden zijn met de titel natuurlijk. Helaas. Niets van dit alles. Wel komen er steeds meer vragen bovendrijven. Waarom niet? Waar ligt het aan? Waar gaat het dan mis? Wat is de oorzaak? En hier zijn meerdere antwoorden mogelijk. OF misschien is er wel helemaal geen antwoord. Hoewel op alle vragen hierboven kan je stevast NICK als antwoord aanvoeren. Dat staat als een Polio boven water. Maar er is vast meer aan de hand. Tuurlijk niet iedereen is meer zo fit als zij ooit waren in de gloriejaren bij of Dubbeldam of zelfs uitstapjes bij andere clubs. De buik hangt hier en daar wel eens in de weg. De onderkinnen groeien als kool bij de meeste. En de conditie is niet meer wat het geweest is. Alleen bij Arne is hij nog precies zoals hij was in het eerste. Daarom liep hij ook altijd achteraan met rondjes lopen bij Gradus. Maar dit terzijde. Nu gaan we erg ver terug. 

Maar wat vandaag vooral opviel was de rust. Een heerlijk ontspannen sfeer. Geen verwijten. Geen gezeur. Een oase aan rust eigenlijk. Het leek wel Zendag 3 vandaag. Niet te vergelijken eigenlijk met de voorgaande 21 wedstrijden. De gemoedelijke sfeer. Het fijne en warme gevoel was overheerste. De souplesse waarmee de opstelling bekend werden gemaakt. De liefdevolle uitleg naar de bankzitters toe. Het vertrouwen gevend aan de basisklanten. Nee je merkte aan alles dat het geen allerdaagse zondag was. En dit alles maar door 1 oorzaak. Slechts 1 mutatie die dit fenomeen veroorzaakte. Een reden van een fijne zondag. Het verschil tussen je leven haten en gewoon lekker je hobby uitoefenen met je vrienden. Zo flinterdun is deze lijn dus. Ja lieve mensen, maar 1 optie uiteraard: NICK was er niet. Bevertje was absent. Adolfje was afwezig. 

Wat heerlijk!! Je zag weer mensen stralen die al jaren dit niet meer gedaan hebben. Enzo was weer gewoon op tijd aanwezig. Niels kwam weer met plezier naar de voetbal. Patje had het eindelijk weer naar zijn zin. Broertje Rory was zelfs zo blij dat hij naakt over het dak liep en gilde: ALLES IS BETER ZONDER NICK. IK HOU WEER VAN HET LEVEN. Dit deed dus de afwezig met mensen. Ook Cor en Con waren bijzonder opgelucht. Cor liep fluitend achter de rolstoel van Conny aan en had het ontzettend goed naar zijn zin. “Dit zijn de mooiste weken van het jaar. De zon schijnt. Het derde speelt thuis. En mijn jongste is er niet en die oudste tyfus lijaaah is op vakantie”, legt Cockie uit. “Dit is genieten. Dit is de rolstoel meer dan waard. Sterker nog: ik zou mijn hele leven willen rollen als dat zou betekenen dat Nick voor altijd in Bonaire zou blijven. Of waar zit die lul eigenlijk??” raast Conny maar door. 

Het was echt een heerlijke zondag. Nickloze zondagen zijn eigenlijk de mooiste. Had ik trouwens al gezegd dat Nick er niet was? Enfin, de aanloop naar de wedstrijd was dus heel ontspannend. Want:…. Nick was er niet. Iedereen blij. Nou ja bijna iedereen. Rosa is eigenlijk de enige die niet blij is met deze situatie. Maar dat geheel terzijde. Wel volkomen begrijpelijk natuurlijk. Vanaf deze plek, Rosa: het gaat je goed. En kleine tip: seconde of 200 onder water moet genoeg zijn. 

Maar goed we moesten ook nog voetballen vandaag. Je zou het door alle Nick is er niet Euforie bijna vergeten zijn. Hoewel het nergens meer over ging willen we natuurlijk het seizoen goed afsluiten en met een lekkere overwinning de zomerstop in. Even de koploper op de knietjes krijgen. Zonder Nick trouwens. Hij is op vakantie. De zogenaamde liefhebber. Met zijn ivoren pleuris tanden. 

We miste helaas nog meer mensen. Boy is na zijn laatste doelpunt nog altijd niet in staat om weer mee te doen. Hij is in dusdanige staat van verwarring dat hij het verschil tussen voetballen en onderwaterhockey eigenlijk nauwelijks weet. Hij loopt al weken te gillen dat hij de enige ekte ekte spita is van Dubbeldam 3. Met een megafoon door de straten loopt hij dan te gillen: SIUUUUUUU het je boy BOY. De man die altijd scoort!! Dit gaat naar zeggen van zijn vriendin soms door diep in de nacht en als hij smorgens wakker wordt begint alles weer van voor af aan. Nee dit heeft momenteel wel greep op het gezin” legt ze uit. Boy zelf was niet in staat om commentaar te geven. Wel wilde hij nog even toevoegen dat Nick een lul is. Maar goed dat wisten we al. 

Dan nog een afmelder van opvallende aard. Wijntje Kapperom. Helaas moest hij vandaag ook afmelden wegens ziekte. Een ieder die onze verslagen volgt (stuk of 6 ) weet dat Reiniertje al eens ziek heeft gemeld met 38.1 koorts. Dus heel serieus kunnen wij Wappie niet meer nemen. Maar nu was het echt. Ongekende manflue had deel genomen op het lange lichaam van onze stoicijnce laatste man. En dat net voor de Ropa-Run. Want lieve mensen Reiniertje gaat hier aan mee doen. Via de Dubbeldam site kunt u ook doneren voor dit goede doel. Doe dit allemaal massaal want dit is natuurlijk wel grote klasse van Reintje. Je kunt overigens ook een WAP pakket bestellen. Dit houdt in: Wijn
Apfelkorn
Pils 

Of het doel hier nu echt wijzer van wordt weten we niet maar Wijntje Wapfelkorn natuurlijk wel.  Hoe dan ook: we moesten het stellen zonder Reinier. EN voor ik het vergeet: Nick is er ook niet. 

Gelukkig was Koentje B alias DBB wel bereid ons te helpen en hadden we zodoende genoeg mensen om Masede boys te bestrijden. Opvallende aanwezige was overigens ook andere Koentje. Namelijk Koentje Kampioentje. Na een afwezigheid van 311 wedstrijden had hij de gang naar de Schenkeldijk weer gevonden. Hij miste wel zijn boezemvriend Patrick Stolk maar zoals jullie weten heeft hij zich op zijn trainerscarriere gestort. Tot op heden geen hele gelukkige switch. Maar wat niet is kan nog komen. Vooral doorgaan Patje. Je kan het! 

De wedstrijd begon zoals gebruikelijk met een sportief gebaar van Dubbeldam 3. Want zoals iedereen weet hebben wij een ontzettend lief, attent, relaxed maar bovenal erg sportief team. Oke soms wordt verkeerd begrepen door tegenstanders maar neemt u van mijn objectieve journalist maar gewoon aan dat dit klopt. We begonnen dus met een bosje bloemen aan de tegenstander. Ze waren immers kampioen geworden. En ondanks dat we wel eens met elkaar botsen feliciteren wij natuurlijk de jongens van Madese boys van harte. Behalve dan de Nr 2,7,11,9,10,6,3,4,5,12,1,19 natuurlijk. 😉
We moeten overigens oppassen wat we zeggen want de verslagen schijnen tegenwoordig ook al Brabant te bereiken. Dit terzijde. Ohja: Nick is trouwens afwezig. De klootzak! 

We begonnen in de volgende opstelling:

Patrick Zweefsie op de goal.
Achterin Adje, Niels, Jeroen en Arne. Op het middenveld Corne,Tak,Sven en Jeff. En voorin Michel en Sjoerd. Koentje B en Enzo begonnen op de bank. 

Enzo uiteraard vlaggen. Want sinds hij dit voor straf moest doen lijkt hij zich helemaal gevonden te hebben in die rol. Hij doet dit ook met volle passie. Lachend, stralend loopt hij rond met die vlag. Iets wat we van Pietertje niet kunnen zeggen. Bij dezen moeten we dan ook melden dat PP zijn kleding weer moet inleveren. Hij is genoeg gewaarschuwd. Het is nu klaar. Einde bulldog. Einde grinttegel. Zonde. Maar soms moet je al teammanager keiharde beslissingen maken. Iets waar normaal Nick voor is. Maar hij is er niet. Dus vandaag deden we dit als collectief. Wat een oase aan rust heerste er toch vandaag. Man man man.. 

De wedstrijd verliep een beetje zoals verwacht. Beiden team hoefde niet echt meer te strijden en gingen dus gewoon lekker ballen. Relaxed over en weer volgde er dan mooie aanvallen. De gastheren zochten vooral de boomlange nummer 9 (wel een mooi afdakje onderaan de boom) die de bal met zijn hoofd telkens goed klaar kon leggen. Maar Dubbeldam legde hier ook redelijk spel tegenover. De bedoelingen waren goed in ieder geval. Tuurlijk ging er wel eens wat mis. Maar de intentie was goed en er werden ook best veel kansen gecreëerd. Ook MB wist wel wat kansjes te krijgen maar gelukkig wisten ze niet te profiteren van balverlies van ons.  

Michel die nog een beetje moest wennen aan een basisplaats had wel wat kansjes gehad maar of het nu lag aan die 2 kg ductape om zijn schoenen of dat hij misschien een rijsttafeltje teveel op had het wilde niet erg lukken. Een mislukte lob en een afzwaaier waren tot nog toe zijn wapenfeiten. Ook Sjoerd had getracht met een stiffie te scoren. U kunt vast wel raden hoe dit afliep… 

De wedstrijd sukkelde wat voort en er kwamen steeds meer supporters langs de lijn om Dubbeldam naar de zege te schreeuwen. Op het dak liep nog steeds Rory naakt te gillen hoe blij hij was met de absentie van zijn broer. Moeder Conny en cor hadden inmiddels de polionaise ingezet speciaal om te vieren dat Nick EN niet ingeënt was maar ook vooral niet aanwezig was tijdens deze laatste wedstrijd. 

Vlak voor rust gebeurde er nog iets noemenswaardigs. Een voorzet van de zijkant kwam bij Sjoerd op zijn hoofd. Althans een jaar of 10 geleden had hij deze bal feilloos binnengekopt maar nu kwam hij helaas niet van de grond. Maar gelukkig was Tak zo pienter om dit al gezien te hebben en de bal net voor de achterlijn op te pikken en terug te leggen op de inmiddels vrij staande Sjoerd. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal heerlijk tegen de touwen. 1-0 dus! Lekker! 

In de rust waren er nog wel wat klachten bij spelers en dus werd er met elkaar besloten (ja zo kan het ook NICK) om wat wisseltjes door te voeren. Enzo kwam er in voor Corne en na een paar minuten zou DBB zijn broeder Sjoerd vervangen. Boutens voor Boutens. Te mooi om waar te zijn bijna. Maar in Dubbeldam 3 kan dit gewoon. Wat een luxe! De entree van Enzo was ook een hele mooie. De eerste de bal kreeg hij vol in zijn klokkenspelletje. Erg gevaarlijk natuurlijk bij jongetjes die net in de groei zijn. Dus de schrik zat er behoorlijk in. “Is dat niet gevaarlijk voor kinderen van 13? “ waren de meeste reacties langs de kant. Enzo, happend naar adem probeerde nog wat te roepen maar helaas had zijn kinderlichaampje net niet genoeg lucht om nog klinkers te kunnen produceren. Na een minuutje of 7 rollebollen kreeg hij langzaam aan weer wat kleur in zijn gezicht. En toen zijn moeder hem beloofde na de wedstrijd een pannenkoek te maken met een glaasje diksap was hij weer helemaal de oude. 

Dit was eigenlijk het hoogtepunt van de tweede helft. Er gebeurde heel weinig meer. Madese Boys leek het ook wel prima te vinden. De titel al in de binnenzak. En Dubbeldam leek ook wel het beste gehad te hebben en hadden nog wel wat kleine kansjes maar helaas niet genoeg om verder uit te lopen. De scheidsrechter besloot dan ook na 35 minuten (in overleg met de aanvoerders) er een einde aan te breien. Iedereen wilde natuurlijk gewoon lekker in de zon zitten genieten van het feit dat Nick er niet was. En natuurlijk dit combinerend met een natje en een droogje.

We kunnen met zijn alle terugkijken op een mooi seizoen. Derde plek behaald. En leuke potjes gespeeld. Al met al een prima seizoen. Volgend seizoen weer gewoon verder met zijn alle. En nu was het vooral genieten van het feit dat Nick er niet was en niemand naar die Bevermuil hoefde te kijken. Het bleef nog langs onrustig aan de Schenkeldijk. Maar wat was het een leuke, fijne, rustige en liefdevolle zondag. Wat kan het toch mooi zijn dat voetbal. Als je maar met de juiste mensen bent. En vooral de juiste mensen er NIET zijn. Hoe dan ook: bedankt supporters voor alle steun en natuurlijk het lezen van deze eigenlijk compleet nutteloze en veel te lange verslagen. Goed om te zien dat ook jullie gewoon geen reet te doen hebben. 

Het gaat jullie goed en tot volgend seizoen! 

Namens Dubbeldam 3 uw trouwe verslaggever. 

Related Articles

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Lees meer
Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Lees meer
Dubbeldam 3 wint doelpuntrijke derby

Dubbeldam 3 wint doelpuntrijke derby

Er is natuurlijk veel nagepraat en geschreven over de afgelopen weken. Twee keer verloren met 4-3. De teleurstelling was merkbaar. De koppies hingen flink na beneden na afgelopen zondag. SC Gastel was ons de baas geweest in eigen huis. Niet alleen is verliezen...

Lees meer