[sls id=”1″]

Een groot deel van de staf ontbreekt deze avond maar wordt glorieus vervangen door Gert Jan Geschiere.
Enzo van de Vossenberg is evenals zondag niet inzetbaar en ook Max Bresser zal zich niet om gaan kleden. Later blijkt dat hij wel Harry Swart moet vervangen, die door werkzaamheden afwezig is.
Jordy Wouters en Jim Voll beginnen op de bank, Ricardo Arkes en Damian Pomper spelen in hun plaats.

SVW laat vanaf de eerste minuut blijken een tegenstander van een geheel ander kaliber te zijn dan wij in de competitie gewend zijn. Dubbeldam heeft duidelijk moeite om bij te schakelen.
Al in de eerste minuut speelt SVW een aanval mooi uit en belandt een schot van rand zestien buiten het bereik van Robin van Dijk op de paal.

En drie minuten later behoedt Robin van Dijk met een schitterende redding van een achterstand. Ondanks dat we veel onder druk staan, zien we ook kansen hier onderuit te komen. Dennis Stam stuurt Dennis Geschiere met een schitterende pass diep, maar hij wordt helaas onreglementair gestuit want hier zat echt perspectief in. De daaruit volgende vrije trap schiet hij net over.

Na een klein kwartier is Rory van der Weijden nog dichter bij de gelijkmaker. Uit een vrije trap van Sven Weijts kopt hij maar net naast. Toch heeft onze defensie het zwaar met de snelle aanvallers van SVW. Het is Dennis Stam die met een prachtige verdedigende actie een nieuwe treffer voor de ploeg uit Gorinchem weet te voorkomen.

Op het middenveld makt Wesley Borsboom weer vele meters en weet menig pass te onderscheppen. Daarnaast laat Damian Pomper zich ook gelden. Met zijn snelheid en behendigheid weet hij regelmatig onze aanvallers toch in stelling te brengen.

In de 20ste minuut speelt Damian Pomper speelt enkele tegenstanders uit en legt de bal uitstekend terug. Jammer dat het schot van Rory van der Weijden wordt geblokt want deze aanval had een beter lot verdiend. Maar langzaamaan weten we beter in het ritme te komen en onder de druk uit te komen.

Toch blijft SVW gevaarlijk want nog geen minuut later raken zij aan de andere kant wederom de paal.
Op het moment dat Sven Weijts geblesseerd raakt, speelt SVW de bal net achter onze defensie. Robin van Dijk komt nog wel uit, maar de aanvaller lobt de bal heel netjes over onze kansloze doelman.

Ondanks de verzorging door Gert Jan kan Sven Weijts niet verder en in zijn plaats komt Jim Voll centraal achter in de verdediging te spelen en verschuift Kevin Bosman naar de linksback positie.

Na een half uur spelen denkt SVW de score te verdubbelen, maar Max Bresser geeft direct aan dat het buitenspel is. Uiteindelijk weet hij hier ook de scheidsrechter van te overtuigen en gaat dit feestje voor SVW niet door.

De slotfase van de eerste helft heeft Dubbeldam het initiatief en hebben we kansen op de gelijkmaker. Zo onderschept Damian Pomper de bal en ziet de doelman te ver voor zijn doel staan. Helaas gaat zijn schot net naast. Ook onze topscorer Dennis Geschiere laat zich gelden, maar ook zijn schot gaat naast. De grootste kans is echter voor Jerry van Ingen. Oog in oog met de doelman van SVW twijfelt hij hoe af te ronden waardoor zijn uiteindelijke lob te zacht is en de keeper kan redden voor zijn ploeg.

De scheidsrechter fluit hierna direct voor het rustsignaal.

Bij de aftrap van de tweede helft zien we Jordy Wouters binnen de lijnen, hij vervangt onze aanvoerder Rory van der Weijden.

In de tweede helft zijn de teams meer aan elkaar gewaagd en is het jammer dat we in de laatste pass vaak te slordig zijn waardoor echt grote kansen uitblijven.

Aan de andere kant hebben we Dennis Stam als rots in de branding. Na slordig balverlies op het middenveld staat iedereen op het verkeerde been. Gelukkig weet Dennis Stam met zijn snelheid en veel inzet een gevaarlijke uitbraak van SVW te voorkomen.

Halverwege de tweede helft is het wederom Jerry van Ingen die een kans krijgt op de gelijkmaker, maar hij zoekt het doel te hoog. Een minuut later wordt Jordy Wouters binnen de zestien neergehaald, maar de scheidsrechter besluit geen strafschop toe te kennen.

Het is wachten op de gelijkmaker, maar bij een prachtige actie van Jerry wordt hij met een forse overtreding gestuit. Daar waar we op dat moment zaten te wachten op de gelijkmaker, valt het doelpunt aan de andere kant.
Robin van Dijk is volstrekt kansloos op een schitterend schot van SVW 2-0.

Dubbeldam toont wel karakter en geeft zeker niet op. Zo kan de doelman van SVW ternauwernood redden bij een vrije trap van Dennis Geschiere. Aan de andere kant is Robin van Dijk ook op zijn hoede bij een goed schot van SVW.

Vijf minuten voor tijd bekroonde Damian Pomper bijna een prima optreden met een treffer, maar helaas belandt zijn schot op de paal.

En zo weet Dubbeldam weer wat verliezen is. En hoewel je graag wil winnen, geeft deze wedstrijd waarschijnlijk meer voldoening dan alle competitiewedstrijden. Ook belangrijk naar februari toe wanneer we in de poule HOOG ook meer tegenstand kunnen verwachten