Na een vrij weekend en carnavalverlof mochten de dappere krijgers van Dubbeldam 3 vandaag weer hun kwaliteiten etaleren in de kelderklasse.  Vandaag stond IFC op het programma. Uit in Ambacht. De laatste jaren is die een moelijk te nemen vesting gebleken voor de mannen van Dubbeldam 3. Er moest dus met een zo sterk mogelijk elftal worden afgereisd naar HIA. Daar ging het echter al fout… Goed fout. 

Het regende weer eens afmeldingen in de groepsapp van onze sterren. De ene na de andere afmelding. De redenen niet altijd even bekend maar enkele sterren lieten wel weten deze op papier enorm leuke partij te laten schieten. Wat het misschien nog wel leuker maakte was de (weers)omstandigheden voor heden middag. Rukwinden, stormachtige taferelen,  regenbuien, natte sneeuw, kunstgras uit de tijd toen je poep nog met lange oe schreef. Het waren allemaal geen redenen om erg warm te lopen voor deze confrontatie. Bovendien hangt er een naar en vervelend sfeertje rondom deze onderlinge confrontaties. Vorig seizoen zijn wij daar in de rust zo verstandig geweest om lekker weg te gaan. De trainer/leider/scheidsrechter/vlagger van IFC Prem 2.0 was toen weer in opperbeste vorm en zorgde dat de wedstrijd volledig uit de hand liep.  Iets waar de beste overigens zeer bedreven in is. Hij weet door zijn iritante trekjes, dito gezicht en ongekend domme teksten zich in no time razend populair te maken bij vriend en vooral vijand.  Genoeg over Premmie, we moeten over naar de orde van de dag: onze selectie was erg uitgedund. Numeriek gezien dan.

De Gnoe was vandaag nog niet in staat om mee te doen. Hij heeft vorige week dusdanig veel trektochten gehouden in het Brabantse leven dat hij momenteel herstellende is. “ Ik heb vorige week alles gegeven en alle kroegen van Breda en omstreken gezien” aldus de Gnoe. “ Ik heb meer gemorst deze carnaval dan menig mens in zijn hele leven ooit zal drinken” waren de filosofische woorden van onze sterkhouder.  Hoe dan ook hij ontbrak op het wedstrijdschema. Ook zijn vriend Stolk was vandaag niet in staat om acte presence te geven en ons te voorzien van menig fluwele trapjes.  De reden is hiervan niet helemaal bekend.  Er is wel contact gezocht met zijn management maar die wilde er niet veel over kwijt. “ Onze client heeft verzocht niet in te gaan op deze vraagstelling.” Vertelde de woordvoerder. “ Zijn vrouw moest wel nog even naar de jumbo en de pedicure, en had toen even geen tijd om op de kinderen te passen, en heeft deze taak toen aan Stolkie overgedragen. OnderdePlaktrick Stolk wordt die vanaf heden dus ook genoemd. “ Zonde dat iemand die nog erg aan zichzelf moet werken en meters moet gaan maken op dit voor hem nog hoge niveau dan geen thuis geeft”  aldus Trainr Koen.

Diezelfde trainr Koen overigens die ook uitblonk door afwezigheid. Maar Koen heeft een reden. Koen wil namelijk heel graag voor zijn trainersdiploma gaan. Echter in Europa is er geen enkel land die na het zien van beelden van de voetballer Koen hem aan wil nemen. “ Iemand die jaren mensen heeft geamputeerd, geslacht, mentaal vernederd kunnen wij niet op onze cursus toelaten” waren de woorden van de KNVB. Koen is echter een doordouwer. Op vele vlakken. Maar laten wij ons vooral even richten op de sportieve zin van dat woord. Hij laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Alle landen heeft hij aangeschreven, maar helaas overal nul op rekest.  Echter kwam er deze week goed nieuws voor Koen. Dubai wilde hem wel gaan opleiden. Dubai staat natuurlijk bekend om het land van ogenschijnlijk onmogelijke dingen te laten slagen en zagen in Koentje een leuk project. “ Als wij  gebouwen kunnen maken van 800 meter hoog moeten wij oom zeker Koentje Kampioentje aan een diploma kunnen helpen. En zo geschiedde..Koentje is nu op een eerste kenningsmaking in Dubai. Dit verhaal krijgt dus snel in vervolg in de komende weken. Waarover later dus meer.

Dan waren ook het komische duo Rory en Rocco vandaag afwezig. Beiden redenen zijn niet bepaald fraai te noemen maar zoals een objectief journalist betaamd zal ik hier nog even op inhaken. Beiden mannen mochten niet spelen op klemmend verzoek van belangrijke vrouwen in hun leven. Bij rocco was dit Anouk die met klem verbood te gaan voetballen. “ Rocco heeft een eigen bedrijfje, en met deze rukwinden kan die zomaar eens geblesseerd raken. Mijn poepie is niet veel gewend. Een goede windvlaag kan hem ernstige schade toebrengen” aldus zijn allesie Anouschka.  Bij Errory was het Conny die roet in het eten gooide. “ Rory moest thuisblijven vandaag. Het was een risicowedstrijd en dan kunnen wij onze goedgelukte zoon niet sturen” aldus Conny. “ Aan Nick valt geen eer meer te behalen dus die mag gewoon meedoen” voegt Cockie uit de haven toe.

Ik moet Rory ook tegen zichzelf in bescherming nemen. Een wedstrijdje die uit de hand kan lopen moet BalrRory gewoon ontlopen. We hebben dan ook besloten om met Rory een Zen-dagje te plannen. Het programma was vandaag dan ook:

7:15 Ontbijt ( Stoere kip met een Geepbakken eitje )

8:00 Boomknuffelen

9:00 Vingerverven

10:00 Rordic Walking (zo min mogelijk lopen in 90 minuten, zoals iedere zondag)

12:30 Borduren om tot rust te komen

14:30 Feyenoord kijken

16:15 Mindsetting lessen om de wedstrijd snel weer te vergeten

17:00 Afsluiting met een speech van Emiel Ratelband.

We hadden dus behoorlijk wat problemen. Gelukkig is Dubbeldam een mooie club die elkaar graag helpen en dus waren er 2 legendes aan onze ploeg toegevoegd.  Namelijk Pieter Bosua alias de Bulldog en Patrick de Kieviet alias de Neushoorn. Mannen alvast hartelijk dank voor jullie hulp. We konden dus met een gerust hart de volgende elf mensen de wei in sturen:

Soeteman, Pieter, Jeroen, Wappie en Jeppie achterin. Op het middenveld stonden Takkie, Axel, Schellenbach, Stefan en Gokinho en in de spits Michel. Op de bank Nick en Patrick.

Er was dit keer een andere scheidsrechter aangevraagd zodat die mislukte Prem dit keer niet bijvoorbaat onze zondag kon vergallen. Een wijze keus dunkt mij.

De wedstrijd was  niet goed en wel echt begonnen of er kon al gejuicht worden door de zwart wit gestreepte helden van weleer. Een fraaie aanval over links met als eindstation Axel. Axel haalde doeltreffend uit van randje 16 . Een heerlijk begin dus. Naarmate de wedstrijd vormde werd het rommeliger en rommeliger mede door de ongekende harde tsunami winden die het veld teisterde. “ Wind? Welke wind, zei Patrick de Koevoet. “ Met mijn postuur heb je eigenlijk nooit last van wind. “ waren de woorden van El Orakel.

IFC wist weinig te creeren in de sterk staande verdediging van Dubbeldam. Alleen de nummer 6 van IFC zorgde met goede acties nog wel eens voor gevaar maar onze rots in de branding Sweetyman Hesses pareerde bal op bal. De lust voor het oog. De wind kon ook geen vat krijgen op onze klassekeepert. Welke draai of curve er ook aanzat niks kon Danny vandaag verassen. Na een kleine 25 minuten wervelwindvoetbal waar niet heel veel lijn in zat kreeg Stefan nog een kopkans maar die had de timing van een afgekeurde gans met een hernia en kreeg hem er niet in.  Niet veel later was het toen wel raak. Michel werd diepgestuurd door Schellibacchi en Michel wist af te rekenen met de nummer 9 van IFC, een staatsgevaarlijk dul stier met geen vleugje voetbalgevoel in zich, en zocht netjes de verre hoek en liet de keeper kansloos. 0-2!

In de rust werd er vooral geklaagd en gepraat over hoe dramatisch het veld was, en hoe koud het was. Tussen de regels door klaagde Jespertje vooral over enorme, onmenselijke, bizar hevige pijnscheuten in de kuit. Jespertje moest dus in de rust gewisseld worden want Jespertje kon zeer zeker niet verder. Sterker nog Jespertje kon ook niet vlaggen want als Jespertje moet aanzetten heeft Jespertje enorme last. Conclusie: Nick kwam erin voor Jespertje.

De tweede helft is eigenlijk niet redelijkerwijs te verslaan. De wind was nog 4x zo erg als in de eerste helft. Ballen waaide allemaal richting veld 3. Geen enkele pass kwam nog aan dit lijkt in geen verste verte op een partij voetbal. Van de 45 minuten is de bal er zeker 38 van uit geweest. Wel raakte Michel en Nick nog de lat. En kwam de Neushoorn er nog in wat uiteraard wel voor spektakel zorgde en de nodige mooie passes en wervelende acties. IFC was vooral gevaarlijk in de counter via de razendsnelle linksbuiten Soemali L Jackson die op de brommer leek te zijn maar onze bulldog bleef lekker achter hem aan rennen en zo bleef Pietertje lekker warm. Tot echte grote kansen kwam het niet en zo kwakkelde de tijd maar door en bleef het in Ambacht 2-0.

Al met al een prima wedstrijd. Compliment voor de scheidsrechter die de wedstrijd prima in de hand hield en uitstekend heeft gefloten. Hopelijk heeft Prem hier ook naar gekeken en er lering uit getrokken. Waarvan akte.  De drie punten zijn weer in de knip. Volgende week  wacht ons DIA 4 thuis. Een ouderwetse Zaagploeg waar met name Errory goede herinneringen aan zal beleven omdat hij daar 3 spare ribs uit zijn lichaam gebeukt zag worden door een kelderklassezager.  Kom ons dus allemaal steunen in de weg naar de titel. We hebben iedere week jullie support keihard nodig en hopen jullie dan ook weer in grote getalen te mogen ontvangen.

Tot volgende week! Hopelijk zonder code Oranje!

Persafdeling Dubbeldam 3

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
10/0312:004e klasse2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
IFC 30Loss
Dubbeldam 32Win

IFC 3

Dubbeldam 3

Axel Bruystens Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Danny Soeteman Keeper
Jesper de Bruyn Verdediger
Jeroen Burgers Verdediger
Michel Nainggolan Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Robert Schellenbach Middenvelder
Erik Jan Tak Middenvelder
Jeffrey Stam Middenvelder
Patrick de Kievit Aanvaller
Pieter Bosua Verdediger
  2

Locatie

Sportpark Schildman (IFC)
Reeweg 75f, 3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht, Nederland

Na een week rust zet Dubbeldam 3 de kampioensrace voort met een uitwedstrijd in Hendrik Ido Ambacht tegen IFC. Eigenlijk gaat het in deze klasse alleen nog tussen Dubbeldam en JEKA, maar dan moeten wel alle andere wedstrijden ook gewonnen worden. De ploeg uit Breda zal waarschijnlijk geen of weinig punten meer morsen.

In de eerste competitiehelft verspeelde Dubbeldam alleen punten tegen IFC al was de gang van zaken tijdens deze wedstrijd op zijn zachtst gezegd merkwaardig. Twintig minuten voor tijd kwam Dubbeldam terug tot 2-2 en toen besloot de tegenstander uit Ambacht van het veld te lopen. De KNVB scheidsrechter restte niets anders dan de wedstrijd te staken. Later bleek dat de KNVB deze stand als eindstand heeft aangenomen en het restant niet laat uitspelen. Dat is best opmerkelijk. Morgen de wedstrijd dan maar in een eerder stadium beslissen.

IFC staat na 5 zeges, 5 nederlagen en 2 gelijke spelen op de vijfde plaats. Hun laatste wedstrijd dateert van 17 februari toen ze in Breda met maar liefst 5-1 verloren