Selecteer pagina

Kjeld Koster
Nog een derby

Morgen, zondag 15 augustus, is de tweede en laatste dag van het Zebratoernooi bij SSW. Voor Dubbeldam wacht een confrontatie met stadsgenoot sc Emma. Net als RCD is sc Emma in dezelfde competitie als Dubbeldam ingedeeld. Bij de rood-blauwen komen we enkele bekenden tegen zoals onze oud-trainer Roy de Bruin en Michel van Pelt, broer van onze doelman.

Dubbeldam begon het toernooi met een gelijkspel tegen RCD (zie liveblog: https://bit.ly/3AA6U4N). Na tien maanden zonder wedstrijden ging trainer Ries Fok met een grote groep naar de wedstrijd. Het is nu vooral belangrijk om speelminuten te maken en geen blessures op te lopen. Dubbeldam startte onwennig. Al na vijf minuten leidde een misverstand in de defensie tot een grote kans voor RCD die ook direct verzilverd werd. Door onzorgvuldige passing en veel balverlies kwam Dubbeldam moeilijk tot voetballen al werd het gaandeweg de eerste helft wel beter. In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg Dubbeldam wat kansjes maar doordat deze niet benut werden, keken we bij rust tegen een 1-0 achterstand aan.
In de rust wisselde trainer Ries Fok maar liefst vijf veldspelers en de keeper. In de tweede helft zette Dubbeldam de opgaande lijn van het einde van de eerste helft door. De scherpte in de afronding ontbrak echter nog. Pas tien minuten voor tijd was het Tim van den Enden die uit een lastige hoek de verdiende gelijkmaker binnenschoot.

sc Emma startte de voorbereiding al twee weken eerder. Vorige week maakte zij indruk door gelijk te spelen tegen zaterdagtweedeklasser Pelikaan na een 2-0 achterstand.
Zij speelden op de eerste avond van het toernooi tegen vijfdeklasser SSW. Ondanks vele kansen verloor de ploeg van de gastheren door een strafschop.

De wedstrijd tussen sc Emma en Dubbeldam begint om 15.00 uur voorafgegaand door de wedstrijd tussen RCD en SSW.

De wedstrijd is live te volgen via onze liveblog: https://bit.ly/2VULwbv

en via de social media kanalen:
instagram: @vv_dubbeldam
facebook: Dubbeldam voor en door leden