Selecteer pagina

Nieuwe trainer : Richard Smaal

Nieuwe trainer : Richard Smaal

In de afgelopen periode hebben de trainers van zowel de Zaterdag 1 als de Zondag 1 van v.v. Dubbeldam aangegeven om aan het einde van het seizoen als hoofdtrainer te vertrekken.
Dubbeldam heeft ervoor gekozen om volgend jaar één trainer aan te stellen voor beide teams. Dit biedt voordelen op het gebied van het technisch beleid, maar vooral op de doorstroming van de jeugdleden.
Niet alleen voor Dubbeldam is dit een hele stap, ook voor de beoogde nieuwe trainer is dit een unieke situatie, omdat hij niet alleen eindverantwoordelijk is voor twee eerste elftallen, maar ook een grote groep enthousiaste voetballers moet trainen.
Dubbeldam heeft de 46-jarige Richard Smaal bereid gevonden om deze bijzondere uitdaging op te pakken. Richard heeft van 1993 tot 2011 gevoetbald bij verschillende verenigingen waaronder SVW, Unitas en FC Lienden, maar ook als zaalvoetballer in Nederland en België op het hoogste niveau geacteerd. Als speler is hij maar liefst vijf keer kampioen geworden, daarnaast ook door middel van meerdere periodetitels gepromoveerd.
Tijdens zijn actieve carrière was Richard al jeugdtrainer bij Fluks, Papendrecht en Emma om daarna direct als trainer bij de senioren verder te gaan bij onder meer VVGZ en Asperen.
Op dit moment is Richard nog hoofdtrainer bij vierdeklasser ASV Arkel en hij is in het bezit van alle drie de TC-diploma’s.
Met Richard haalt Dubbeldam derhalve een ervaren trainer in huis met voldoende kennis en voetbalinzicht om het beste uit de hele selectie van Dubbeldam te halen.