Selecteer pagina

Niet trainen, zodat we zondag kunnen winnen

Niet trainen, zodat we zondag kunnen winnen

Over de training op donderdag kunnen we deze keer heel kort zijn. Die was er niet.
Iedereen was tot op het bot gemotiveerd om deze zondag de 3 punten aan de schenkeldijk te houden dus besloot niemand te gaan trainen.
Onze vaste lezers weten natuurlijk dat niet komen trainen resulteert in 90 minuten spelen. 

Trainer Bompa Hughes had deze zondag andere verplichtingen dus mocht aanvoerder MMA-Boy deze week de opstelling in elkaar zetten.
Nu hoor ik u denken: “dat kan nooit goed gaan ,die jongen heeft veel te weinig verstand van het spelletje”. Maar ik kan u nu al verklappen, er zaten een paar tactische pareltjes tussen die zich zeer zeker wisten uit te betalen.

 

De volgende 11 Spelers werden door de aanvoerder het veld in gestuurd:
Valentijn in het doel voor de nog steeds afwezige Flying Russian Busink.
Commando Kees op rechtsback ,La rouge en Damaru in het centrum van de verdediging en HVT op de linksback positie.
Adje rechtshalf, Pieterje Giggsie en MMA-Boy in het centrum en Andellos linkshalf.
Koster en Vardy begonnen in de punt van de aanval.

We begonnen de wedstrijd zeer goed en hebben dat niveau eigenlijk de hele wedstrijd vast weten te houden.
We lieten het balletje het werk doen en wisten elkaar bijna blindelings te vinden.
Het duurde dan ook niet heel lang voordat we op voorsprong kwamen.
Onze opkomende back Commando Kees nam de bal mee aan de rechterflank en besloot vanaf de zijlijn het balletje maar even over de keeper in de verre hoek te leggen.

Nu dachten de mensen die stonden te kijken natuurlijk dat dit eigenlijk een mislukte voorzet was.
Maar de mensen die Kees echt goed kennen wisten wel beter! Die wisten wel zeker dat het een mislukte voorzet was.
Maar mooie doelpunten, of ze nou bewust of per ongelijk binnengeschoten worden, blijven mooie doelpunten. En dit was een schitterend doelpunt!

Het 2e doelpunt was misschien nog wel mooier.
MMA-Boy gaf vanaf de linker kant van het veld een vroege voorzet die in het zestienmeter gebied nog doorgekopt werd door onze Vardy.
Pieter Giggsie transformeerde zichzelf even in Pietertje van Basten en schoot van achterin het zestienmetergebied de bal hard met een boog over de keeper in de verre hoek. 2-0.
En wederom een prachtig doelpunt.

En waar iedereen denkt dat een 4e elftal bij een 2-0 voorsprong het wel goed denkt te vinden bleven wij gewoon lekker doorgaan met aanvallen. Voor rust viel dan ook nog een derde doelpunt.
Het derde doelpunt was van een minder mooie klasse als de eerste twee maar een schoolvoorbeeld van een “spitsengoaltje”.
Opkomende linksback HVT loste een schot vanuit de 2e lijn die de keeper nog wist te stoppen.
De keeper dacht de bal daarna nog even te kunnen laten stuiteren maar was vergeten dat hij in een plas stond die ontstaan was door de hevige regenval dat weekend.
Koster was er als de kippen bij om met de punt van de schoen de bal nog net voordat de keeper die kon oppakken binnen te tikken.

Diezelfde Koster kreeg ook de kans nog op de 4-0.
Na een goede steekpas van Damaru kon hij kwam hij één op één met de keeper van Virtus.
Zeeën van tijd, niemand in de buurt. En dan kan een spits gaan denken. En laat dat nu net iets zijn wat Koster nooit moet doen.

Natuurlijk moest hij denken aan Damaru die een assist op zijn naam zou krijgen, en dat ga je natuurlijk nog de rest van het seizoen horen. Hij heeft vorig seizoen ooit een keer een doelpunt gemaakt en daar heeft hij het nu nog steeds wel eens over. Dus ook om MMA-Boy dit verhaal te besparen op de jaarlijkse familie barbecue besloot Koster maar op de paal te schieten en gingen we met 3-0 op het scorebord tevreden aan de thee.

De 2e helft gingen we vrolijk verder waar we gebleven waren.
We bleven goed combineren en wisten zo nog wel een aantal kansen te creëren.
De doelpunten bleven helaas uit.

Op het middenveld had vooral pieter Carrouselletje Bosua het kappen en draaien ontdekt ,waardoor menig speler van Virtus op de maandagmorgen nog steeds duizelig op zijn werk aan kwam.
Het eerste doelpunt van de tweede helft kwam weer van onze topspits Vardy.
Ik zou u graag in details uitleggen hoe hij dit keer weer gescoord heeft maar helaas zou ik mijn god niet weten hoe hij deze gemaakt heeft, vergeten, mijn excuses.

Het tweede doelpunt van de tweede helft en inmiddels al het 5e doelpunt van deze wedstrijd kwam ook op naam van Vardy, en gelukkig weet ik nog wel hoe deze er in ging.
Invaller Kevin Visscher speelde de bal mooi mee met Vardy die hem ,na luid geschreeuw vanaf de bank dat hij hem met links moest schieten, koel met zijn linkervoet in het hoekje binnenschoof.

Het één na laatste doelpunt kwam weer op naam van Pieter Giggsie.
Op aangeven van MMA-Boy kon hij een schot lossen die nog geblokt werd maar in 2e instantie lobde hij het balletje mooi over de keeper.

 Het laaste doelpunt komt weer op naam van onze Commando Kees.
Op aanspelen van MMA-Boy besloot Kees vanuit een lastige hoek de bal maar snoeihard in het dak van het doel te poeieren. Wederom een schitterend doelpunt van Commando Kees.

En het tegendoelpunt dan? hoor ik u hardop vragen.

Andellos stond klaar om de bal weg te werken maar onze bonusspeler frankie dacht daar anders over en legde de bal subtiel op onze eigen penaltystip waarna een speler van Virtus de bal gemakkelijk binnen kon schieten.

Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen de nummer 1 van onze competitie HZ’75 1 op het programma.
Ja u leest het goed, een 1e elftal.

Uiteraard gaan wij ons stinkende best doen om de 3 punten mee te nemen naar de schenkeldijk en het gat op de koploper kleiner te maken!