Selecteer pagina

Niet constant genoeg

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Dordrecht – Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest attent en deponeerde de bal in het net voor de lang verwachte en gehoopte gelijkmaker. ‘Eindelijk viel-ie eens goed’, aldus Xander.
Zijn ploegmakker Wesley Schrauwen die vorig seizoen nog het shirt van RCD droeg erkende dat Dubbeldam best tevreden mocht zijn dat het nog een punt binnenharkte, ook al speelde het na rust met een man meer en in de ultieme slotfase zelfs met twee als gevolg van rode kaarten voor de RCD-getrouwen Nathan Heuser (direct rood) en aanvoerder Oktay Karaca (twee maal geel).
‘We hadden bij rust al dik achter kunnen staan. We zijn amper aan aanvallen toegekomen. Hanteerden met name na rust toen we een man meer hadden de lange bal in plaats van aanvallen opzetten. We spelen gewoon nog niet constant genoeg, vond Wesley Schrauwen.
*Polsblessure
Een bijzondere rol in de vierde-klas-derby was weer eens weggelegd voor RCD’s doelman Gianni van Buuringen. Zo’n kwartier voor rust raakte hij geblesseerd. ‘Ik ben bang dat ik een geneusde pols heb opgelopen toen ik een hoge bal wilde pakken. Ik kwam toen op mijn pols terecht en voelde alsof die dubbel klapte Bij de dug-out hebben ze me toen enkele minuten lang opgelapt. Tijdens de behandeling gaf ik te kennen het voorlopig te willen aankijken. Terug onder de lat dus met als afspraak dat als het niet goed zou voelen in de rust verdediger Nathan Heuser die bewezen ook goed kan keepen mijn plek op doel zou overnemen. Maar ja, dan loopt Nathan in de extra tijd van de eerste helft tegen een rode kaart aan. Dan blijft er weinig anders over dan op doel te blijven staan’.
*Zuur slot
Ook in het tweede bedrijf viel Gianni weer op met een paar fraaie reddingen. De gewenste nul kwam steeds dichterbij totdat vijf minuten voor het einde Xander Staphorst alsnog de 1-1 binnen frommelde. Een zuur slot voor RCD dat na de Dubbeldamse gelijkmaker ook nog eens met z’n negenen kwam te staan na twee keer geel voor aanvoerder Oktay Karaca. Zonder tot het tandvlees te hoeven gaan hield RCD stand. ‘Best een teamprestatie van ons, complimenten dus aan iedereen’, aldus RCD’s centrale man Quinten de Kat na afloop. Hij vormde met Léon Vroon weer een sterk geheel in de verdediging van de Racing. Doordat het kort voor rust met tien man kwam te staan moest RCD tactisch omschakelen. Quinten: ‘We moesten kiezen voor een andere speelwijze dan we gewend zijn. Niet meer de druk zetten zoals we wilden. Voor Dubbeldam bleef er aan het slot niet anders over dan pompen. Jammer dat vlak voor tijd bij die vrije trap de bal wat doorschiet waarna zij de gelijkmaker konden binnenschieten. Eigenlijk stonden we heel de wedstrijd en dus ook met tien man goed compact. En daarvoor verdient iedereen bij ons complimenten’.
*Mopperend
RCD’s trainer John de Wit liep na afloop minutenlang mopperend door de gang van de kleedkamers. ‘Dit gelijkspel voelt bitter. Het hadden drie punten voor ons moeten zijn’, aldus de trainer die zich vooral ontstemd voelde door de arbitrage waardoor zijn ploeg met negen man moest eindigen.

Related Articles

Dubbeldam pas laat naast RCD

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Lees meer