Selecteer pagina

Neemt sc Gastel revanche of lijden ze weer puntverlies tegen Dubbeldam

Na twee weken zonder voetbal staat er direct een topper op het programma voor Dubbeldam. Zondag komt sc Gastel op bezoek, Zij zijn de enige club in de competitie zonder puntenverlies. De aftrap van deze wedstrijd is om 14.00 uur.

De tegenstander

sc Gastel is opgericht op 1 oktober 1933 en afkomstig uit Oud Gastel, gemeente Halderberge. 
Zij spelen hun thuiswedstrijden op Sportpark Blankershove. 

Het shirt van Gastel is rood-zwart verticaal gestreept, zwarte broek en rode sokken.

Vorige seizoenen

Tot 2005 speelde sc Gastel in de tweede klasse en zelfs in 1999 een jaar in de eerste klasse. 
Na enkele jaren in de middenmoot te zijn geëindigd en een kampioenschap in de vierde klasse in 2009, volgde in 2013 degradatie naar de vierde klasse. Drie jaar acteerden zij een niveau lager en telkens werd wel een periodetitel gepakt. In het laatste seizoen 2015-2016 promoveerde sc Gastel via de nacompetitie naar de derde klasse. 

De laatste seizoenen draaien ze steeds hoog mee in de derde klasse. Twee jaar geleden stonden ze op een tweede plaats toen na 16 wedstrijden de competitie werd onderbroken.. Vorig seizoen kwamen we slechts tot vier wedstrijden en verloren ze alleen van Dubbeldam.

Dit seizoen

Onder de nieuwe trainer Kees de Rooij heeft sc Gastel de goede lijn die onder trainer Johan Batenburg was ingezet, doorgetrokken. In het bekertoernooi speelden ze alleen in de eerste wedstrijd met 2-2 gelijk tegen BSC maar de andere wedstrijden werden eenvoudig met 6-0 gewonnen. Met dit resultaat plaatsten ze zich voor de eerste knock-out ronde waarin ze dinsdag 11 november het opnemen tegen Victoria’04.

In de competitie kwamen ze tot nu toe slechts vier keer in actie, maar wisten wel alle wedstrijden in winst om te zetten. Begon het seizoen nog enigszins moeizaam met een 3-2 zege op RCD, daarna volgde een 8-0 overwinning op het altijd lastige Charlois en een 0-6 zege op fc Dordrecht.
Afgelopen zondag versloegen ze op eigen terrein Be Ready met 2-0.

Ze zijn de enige ploeg in de competitie zonder puntverlies.

Historie

Een van de weinige wedstrijden die vorig jaar werd gespeeld was de thuiswedstrijd tegen sc Gastel. De Brabanders kwamen zonder puntverlies naar de Schenkeldijk. Het werd een prachtige en spannende wedstrijd tegen een ijzersterke tegenstander. Door een prachtig afstandsschot van Maikel Steenbakker won Dubbeldam in de laatste minuut deze wedstrijd.

De aftrap van Dubbeldam – sc Gastel is om 14.00 uur en wordt verricht door onze pupil van de week Dion Bijker. Hij zal daarna het goede voorbeeld geven en proberen een doelpunt te maken bij de doelman van sc Gastel.
Voor een ieder die morgenmiddag niet naar de Schenkeldijk kan komen, verzorgen wij een liveblog: https://bit.ly/3qbu67r

Let op: door de oplopende besmettingen zijn de regels deze week aangescherpt. Gelukkig kunnen wij nog blijven voetballen en dus rekenen we op een ieders begrip en medewerking. Voor het betreden van kleedkamer, wc, commissie- en bestuurskamer, kantine en terras dien je een geldige QR code te overleggen.

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...