Selecteer pagina

Na rust langs Pretoria R

Na rust langs Pretoria R

Dordrecht – Van de Dordtse clubs in het zondagvoetbal kwamen vandaag alleen derdeklasser Dubbeldam (2-0 tegen Pretoria) en vierdeklasser SC Emma (1-0 tegen RFC) tot winst. Een sterk spelend RCD leed een sneue thuisnederlaag tegen de overgewaardeerde koploper Meeuwenplaat (1-2). Vierdeklasser OMC verloor evenals de vijfdeklassers GSC ODS en SSW.

Dubbeldam

Het duurde lang voordat Dubbeldam zijn superioriteit tegen Pretoria in de stand tot uiting bracht. Het zat de ploeg in de afronding ook niet mee. Met twee goals na rust ontpopte Jerry van Ingen zich eindelijk tot de man of the match.
Jerry na afloop tegen De Stem van Dordt: “Met 2-0 gewonnen. Beide goals kwamen van mij. Heel de wedstrijd waren we beter. Alleen in de eerste helft de kansen niet afgemaakt. Na rust gelukkig wel”.
Dubbeldam blijft zo prominent op de tweede laats staan op acht punten van koploper Meeuwenplaat.
De Dubbeldam-selectie bezorgde rond de wedstrijd ook nog een warm en sympathiek eerbetoon aan aanvoerder Rory van der Weijden. Die liep vorige week uit bij Coal een zware knieblessure op en is voorlopig een tijdje uitgeschakeld. De club op haar website: “Helaas is de exacte diagnose nog niet gesteld omdat een mri op zich laat wachten. Zelf heeft Rory goede hoop er in een eventuele nacompetitie weer bij te zijn. De zondagselectie wilde graag iets doen voor zijn aanvoerder om hem een hart onder de riem te steken. Erik Jan Tak liet een foto van Rory op aluminium drukken. Wat een schitterend resultaat geeft dat! En nee Rory het is zeker niet omdat wij denken dat je carrière erop zit, maar om je heel veel succes bij je herstel te wensen”.
*Stand bovenaan in de derde klas na vandaag: Meeuwenplaat 18-48. Dubbeldam 19-41, FC IJsselmonde 17-37/
Bron: Stem van Dordt