Selecteer pagina

Musketiers Dennis en Jerry goed voor 17 goals in monsterscore

Musketiers Dennis en Jerry goed voor 17 goals in monsterscore

Door Fred van Dongen

Dordrecht – Men zegt dat derdeklasser Dubbeldam een extra energierekening tegemoet kan zien vanwege overmatig gebruik van het elektronisch scorebord. Zondag versloeg de ploeg aan de eigen vertrouwde Schenkeldijk de arme hekkensluiter Blankenburg immers met 20-0.

Die tegenstander had al twee keer dik verloren en was zelfs een keer niet komen opdagen. Dat betekende dat Blankenburg aan het duel met Dubbeldam begon met een negatieve puntenscore van min 3. En ook nog eens met de deprimerende doelcijfers 1 voor en 23 tegen. Dat is inmiddels opgelopen naar 1-43!

Indrukwekkende cijfers konden ook de Dubbeldamse spitsen Dennis Geschiere en Jerry van Ingen op hun conto bijschrijven. Dennis scoorde 9 keer, Jerry bleef met 8 goals eentje achter op zijn voetbalmakker. Nooit eerder hadden zij zoveel gescoord in één wedstrijd, vertelden ze na afloop aan De Stem van Dordt. Toch haalde Jerry geen maximale vreugde uit de monsterscore. “Ik maak er verder geen woorden over vuil haha, maar dit soort tegenstanders hoort niet in deze competitie”, relativeerde Jerry.

Waarmee hij treffend aanstipte wat velen bij aanvang van de competitie al vreesden. Met de nieuwe indeling van de (gecombineerde) derde en vierde klassen in het district West II heeft de KNVB een sportief monster gecreëerd waar winnaars noch verliezers content mee zijn. Een zege voelt pas echt lekker als je al je energie nodig hebt om het verzet van een opponent te breken. Met tegenstanders als Blankenburg en eerder Steeds Hoger (7-0 voor Dubbeldam) bereik je als speler die echte voldoening nooit.

Met de monsterzege behield Dubbeldam de leiding in de derde klas met de maximale score van 12 punten uit 4 duels. De doelcijfers zijn zo nodig nog indrukwekkender: 38 voor en 5 tegen. Alleen in de openingswedstrijd bij DRL (uitslag 5-7) moest de ploeg tegentreffers incasseren omdat ze het defensief niet zo nauw nam.

Jerry van Ingen kan zich niet herinneren of hij eerder acht treffers in één pot op zijn naam schreef. “Wat mijn persoonlijk score-record was in één wedstrijd? Geen idee. Geen 8 in elk geval haha. Mijn hoogste aantal goals in één seizoen staat op 26”.

Dennis Geschiere was deze zondag nog succesvoller met 9 (!) treffers. Dennis die al geruime tijd bekend staat als een van de drie Dubbeldamse musketiers na afloop tegen De Stem van Dordt: “Al eens eerder 9 keer gescoord in 1 wedstrijd? Haha, nee – in de senioren zeker niet. De teller in deze competitie bij mij staat nu op 14 goals. Of er vandaag nog wonderschone goals bij zaten? Haha. Ze ontstonden vooral door veel fouten van de tegenstanders én goede assists van mijn teamgenoten”.

Jullie hadden vooraf toch niet afgesproken ieder één biertje te nemen per doelpunt na afloop? Dennis met een knipoog: “Gelukkig niet. Anders had het een dure middag geworden….”

Tekenden Dennis en Jerry voor 85 procent (17 van de 20) van de Dubbeldamse monsterscore, ook Stan van Pelt, Jordy Wouters en Kevin Bosman droegen met ieder een goal voor vijf procent bij aan de Dubbeldamse doelpuntenregen.

Bron: De Stem van Dordt