Selecteer pagina

Mooie duels tegen neef Wesley

Mooie duels tegen neef Wesley

Evenement: eerste training 1 augustus 2020 om 11.00 uur

PosClubGGDPts
1153238
2153136
3152334
4152128
515626
615424
715-521
814-216
915-1716
1015-1313
1115-2511
1216-1410
1316-415

 

Mooie duels tegen neef Wesley

Roy Schrauwen (25) beleefde vier mooie jaren bij RCD. Morgen neemt hij het met stadgenoot Dubbeldam (zo) op tegen zijn oude club. ,,Ik wil ook met Dubbeldam kampioen worden”, zegt Schrauwen.

Schrauwen maakte in de zomer van 2014 de overstap naar RCD, nadat hij daarvoor al enkele jaren bij OMC in het eerste elftal speelde. De 25-jarige linksback kijkt met veel plezier terug op zijn jaren bij RCD. ,,Het kampioenschap in de vierde klasse in 2016 was sportief het hoogtepunt, maar ook naast het veld heb ik mooie momenten beleefd.”

Na drie jaar onder trainer Frank Zwakhals speelde Schrauwen in de jaargang 2017-2018 nog een seizoen onder oefenmeester Pippy Pruymboom. ,,Dat seizoen heb ik de derby’s tussen RCD en Dubbeldam al meegemaakt. Bij Dubbeldam werd het 3-3, maar thuis verloren we in maart met 0-5. Dat was een pijnlijke wedstrijd. Gelukkig ging het in de maanden daarna wel beter. Ik werd aanvaller en zelfs even aanvoerder. Toen heb ik nog drie hattricks gemaakt en een assist gegeven op mijn neefje Wesley, die scoorde met zijn eerste balcontact in de hoofdmacht van RCD. Dat was een mooi moment. Morgen zijn we elkaars tegenstanders. Hij op rechts bij RCD, ik op links bij Dubbeldam. Dat gaan mooie duels worden.”

Vorig seizoen speelde Schrauwen voor zaterdagderdeklasser ‘s-Gravendeel. ,,Ik wilde een keer het voetbal op zaterdag ervaren, ook omdat ik dan op zondag naar Feyenoord kon. Kort na de winterstop kreeg ik echter een lange schorsing, omdat ik stom reageerde nadat een tegenstander mij bespuugde. Toen zat mijn seizoen erop en heb ik ook niet meer getraind.”

Ik wil ook met Dubbeldam kampioen worden

Roy Schrauwen, speler Dubbeldam 1 seizoen 2019-2020

Via Paul Wols, trainer van Dubbeldam zondag 2, ging Schrauwen in gesprek met Dubbeldam-hoofdtrainer Brasco Tuvaljevic. Schrauwen was meteen onder de indruk van zijn ideeën over voetbal, maar Tuvaljevic had in eerste instantie nog zijn twijfels over Schrauwen. ,,Roy kwam niet echt fit binnen, dus na de eerste trainingsweek had ik wel mijn twijfels of hij echt van toegevoegde waarde was voor ons. Toen hij langzaam fit werd zag ik zijn kwaliteiten wel. Hij is een speler met heel veel drang naar voren en veel gif. Hij weet nu ook wel hoe hij dat slim moet gebruiken.”

Blessures

Schrauwen begon goed bij Dubbeldam, maar kreeg ook voor het eerst te maken met blessures. ,,Met een knieblessure ben ik er een paar weken uit geweest. De afgelopen twee zondagen heb ik weer gespeeld, dus ik kan morgen gewoon voluit gaan. We krijgen nog twee mooie wedstrijden voor de winterstop: RCD-thuis en twee weken later thuis tegen koploper Bavel. Ik wil ook met Dubbeldam kampioen worden. Daar hebben we ook genoeg kwaliteit voor. De meeste jongens spelen hier al zo lang samen dat ze elkaar blindelings kunnen vinden.”

Dubbeldam staat nu tweede in 3B met 20 punten, RCD negende met 7 punten. Na de 0-8 nederlaag tegen Gilze werden de afgelopen twee duels gewonnen. ,,Met jongens als Marvin Langevoort, Tim Frank, Thomas Dusseldorp en Jeroen Snoek moet RCD ook gewoon bij de bovenste vijf teams mee kunnen draaien in deze competitie. Toch zijn wij de duidelijke favoriet. Ik ga voor een 2-1 zege”, besluit Schrauwen.

Gerelateerde onderwerpen : AD De Dordtenaar//derby//RCD//Roy Schrauwen

Dubbeldam 1 nieuws

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis...

Lees meer

Volg Dubbeldam op social media

Op onze social media kanalen vind je live video’s, foto’s en ook updates van live verslagen op deze website. Volg ons ook en mis niets van deze leuke teams.