Selecteer pagina

Monsterzege van onze zwart-witte helden

DD3-wedstrijdverslagen-2022-2023 | 0 Reacties

Vorige week hadden we de lastige pot tegen de bovenste van onze competitie Chaam. We konden leuk mee en deden onszelf eigenlijk te kort met slechts 1 punt. 
Vandaag was er een opponent van een hele andere orde. De onderste van de ranglijst. Dit betreft IFC. Normaliter altijd een garantie voor vuurwerk, gezeik, ellende en PREM. maar dit seizoen zijn wij overgeleverd aan IFC 4 en hierin loopt gelukkig geen Prem. 
Dit scheelt een hoop frustratie, irritatie en stakingen/afgelastingen of halverwege douchen en met gierende band Ambacht weer verlaten. Niets van het alles. helemaal niets.  
 
De voorbereiding voor vandaag was weer verre van vlekkeloos. Een hoop afmeldingen en wederom werd er weer niet getraind afgelopen donderdag. Voor een aantal spelers is Padel tegenwoordig belangrijker dan voetbal. 
Hierdoor miste we al direct een 4 tal liefhebbers. Ook waren een aantal serieuze dreigementen aan mijn adres door de foto die geplaatst is in het vorige verslag. Arne heeft een aantal pogingen gewaagd mij van het leven te beroven. Ik kan hier inhoudelijk niet op ingaan gedurende het onderzoek en op instructie van mijn advocaat A. Bootsma mag ik nog even niets zeggen over deze zaak. “Feit is dat mijnheer van Van Weerden alle grenzen te buiten is gegaan na zijn wisselbeurt. Overigens een wisselbeurt waar mijn Client niets aan kon doen” legt Mevrouw Bootsma uit. “Arne stond natuurlijk al langere tijd onder toezicht door zijn spel en tackles die menig voetballer hebben getroffen, verminkt, beschadigd en in sommige gevallen geruineerd, ” gaat ze verder. “Het OM is daarom ook erg gebrand op een veroordeling. Deze zal zeker volgen op basis van de bedreigingen richting client ET. (nee, niet die van de film) “Vandaag mocht hij nog wel meedoen maar alleen onder toeziend oog van moeder Sybille. Zij moest langs de kant staan want eigenlijk is dit de enige persoon waar verdachten A von W nog naar luistert,” sluit Bootsma af. 
 
Ook vaste waarde en begenadigd voetballer Gokinho is helaas vandaag afwezig. Hij ondervindt teveel last van zijn knie en kan hierdoor niet meedoen. Hij is deze week in het ziekenhuis geweest voor een scan. Helaas was onmogelijk om in dit stadium een MRI te maken. Het is immers zo dat je op je rug moet liggen in de buis om dan de scan uit te kunnen voeren. helaas is met de gok van Jeff schier onmogelijk dan de buis in te worden gevoerd. “heeft u wel eens gedacht aan gokverkleining? ” waren de woorden van de arts, verteld Jeff. “Het zou u leven zeker makkelijker maken. Toch een beetje beduusd van dit alles is Jeff naar huis gekeerd en heeft toch besloten om op deze suggestie in te gaan. Gisteren is er in het ziekenhuis in een speciale ruimte een kleine 12 cm van de gok verwijderd. “Het was een heftige operatie. Het duurde ruim 8 uur. Wij hebben zelf een gok gehad waarin zoveel kracht en power inzat. Dit maakte het dus zeer gecompliceerd. Dit zie je vaak bij gecompliceerde, maar hele lieve, mensen. Krachtig hart betekent ook vaak krachtige gok. Als de wond genezen is kan hij dus de MRI scan gaan doen en weten we op korte termijn wat er loos is met de knie van Gokinho. Uiteraard hou ik jullie trouwe lezers op de hoogte. 
 
Dan probleemdossier Jespertje. Zoals eerder gemeld heeft Jespertje wat last van eigenlijk alles. Het leek even beter te gaan en klopte nadrukkelijk op de deur van trainer Nicksnut Willemstijn. Maar na zijn potje padel in presentatiepak (geheel tegen de regels in, zie vorige verslag) is het helemaal mis bij Jespertje. Zijn hamstrings hangt er als een navelstreng bij. Zijn knieen zijn rijp voor de slacht. Om maar niet te spreken over de duizelingen die hij ondervind na het potje Padel. Het is bar en boos met onze ooit zo snelle, behendige en frivole linksback. Niets is er van over. Een zielig hoopje mens wat alleen nog plezier haalt uit een potje max loggen. We willen dan vanaf deze positie hem veel sterkte wensen. Mocht je stoppen Jespertje wil Nick het presentatiepak graag wel terug. Mocht je doorgaan dan spelen we komende zondag om 11:00 en vergeet je vlag niet. 
 
Michel was ook vandaag afwezig. Hij speelt uit principe niet tegen IFC. Iets wat wij natuurlijk alleen maar heel goed begrijpen. Het verleden heeft hem teveel geleerd op dit gebied. Met name een weerzien met Prem zou Michel niet trekken. “Ik sta niet voor mijzelf in als ik Prem nog een keer tegenkom. Ik zou hem dan aanvliegen en helemaal kapot maken jongen! “. En een ieder die Michels postuur kent weet dat hij gigantische bi en triceps bezit waar hij vreselijk veel schade mee kan aanrichten. Om over de beenpartijen maar te zwijgen. “Never skip legday zeg ik altijd maar! Maar zonder gekheid het is voor iedereen beter dat ik thuis blijf. Behalve voor mijn vriendin dan natuurlijk. Maar dat staat hier los van. “En bovendien heeft de Kolonel mij verteld dat er geen ontbijtje klaar staat. Nou dan kom ik al helemaal niet”. Volgende week tegen SC Gastel ben ik zeker weer bij. Dat zijn zulke fijne gasten. Altijd leuke potjes tegen die gasten! Dan ben ik zeker. Nee echt zeker.”. 
 
Dan over naar de orde van de dag. Ik zal proberen een verslag te doen van hetgeen zich vanochtend heeft ontstoken in het altijd gezellige Ambacht.Want een voetbalverslag kan je het technisch gezien niet noemen. Dit had niets maar dan ook niets met het mooie voetbal spel te maken. Bij aankomst op de club waren er een aantal afwezige die door de avond ervoor wat verlaat waren. Het was erg gezellig geweest zaterdagavond op een feestje van iemand uit het achtste. hierover later meer. Keeper Patrick ontbrak nog en lag vermoedelijk met een tube mayonaise in zijn hol nog op bed en ook vedette Enzo was nog niet aanwezig. Een ieder die Enzo kent weet dat hij er wel goed tegen kan. Hoeveel hij ook drinkt. Je merkt er niets aan. Vermoedelijk is de term ’s avonds een vent smorgens een vent gebaseerd op onze Enzo. Eenzame klasse zoals hij altijd gewoon weer fit is. Dat is maar weinig mensen gegeven. Wees blij met deze gave, Enzo. Is niet vele gegeven. 
 
We begonnen vandaag met: 
Patrick in de goal, achterin Arne, Jeroen, Niels en Kevin uit het achtste. Op het middenveld Corne, Tak, Enzo en Boy. En voorin Sjoerd en Jerry uit het achtste. 
 
Trainer Nick had ook een zware avond gehad want niet alleen zitten vriend en vijand tegenwoordig achter hem aan. Ook wildvreemde taxichauffeurs zijn hem al zat. De chauffeur wilde Nick helpen met uitstappen omdat hij dacht op basis van het loopje bij het instappen dat Lucille Werner instapte maar bij het zien van het hoofd en slachttanden van onze bever besloot hij de deur volgas op zijn bakkes dicht te gooien. Niet meer dan terecht natuurlijk. Maar dat voel je toch de dag erna. Gelukkig heeft die klap weer wat chromosoompjes op de juiste plek gekregen en besloot hij zichzelf dus niet op te stellen. Hij zet wel Sjoerdje in de basis dus helemaal snorkie is onze regelbever nog niet. Maar hierover straks meer. 
 
De wedstrijd verdiend eigenlijk geen verslag. Heel eerlijk dit was het aangluren niet waard. er hingen na 12 minuten zelfs zwanen in de boom die zichzelf op hadden gehangen. Na het zien van de eerste tien minuten hadden zij besloten dat dit het allemaal niet waard was en knoopte zichzelf maar op. Helaas nam onze bever niet dit goede voorbeeld maar kwam hij zelfs het veld in om deel te nemen aan de wedstrijd. Opzich zelf al bijzonder nieuws maar de reden hiervan zal jullie trouwe lezers helemaal doen sidderen. De eerste 10 minuten waren ronduit slecht. Maar het meest bijzondere was we stonden we 0-2 voor. En dat is opzich niet mega bijzonder tegen een matig (met 10 man spelend) IFC. Maar onze Sjoerd had beiden goals voor zijn rekening genomen. Nu was de eerste meer geluk dan wijsheid maar de tweede was gewoon een hele fraaie treffer. Een goede voorzet van Boy (ook al best bijzonder, het houdt maar niet op) kwam op het hoofd van Sjoerd en hij kopte deze diagonaal zeer knap binnen. Op dit moment waren niet alle aanwezige hiervan zeer onder de indruk. Ook het lichaam van Sjoerd (de muur van vlees) begreep het even niet meer. Bij de afsprong van de kopbal scheurde Sjoerd dan ook Hamstring, kuit en achilles in een keer af. Een PR. Wat dus als gevolg had dat Nick er in mocht. Maar goed te zien dat de verslagen en de therapie die Sjoerd gehad heeft na UVV uit de vruchten beginnen af te werpen en Sjoerdje weer terug op aarde is en zelfs wat waarde heeft voor zijn team. Hulde voor Sjoerdje! 
 
Dan hebben we ook nog jarige Jerry uit het achtste. Hij is deze week 30 geworden en dat was reden voor een feestje. Hij heeft de mooiste kado’s mogen ontvangen. Van Bierpakketten tot bierpakketten. En nog een paar bierpakketten. Maar het mooiste kado zou zijn dat ik morgen weer eens met mijn helden van 3 mag meedoen, had Jerry gezegd. ” Dat zou ik echt geweldig vinden. Want wekelijks in het achtste is toch maar saai. Je speelt dan toch met de mindere goden. En niet met helden van weleer die in het derde rondlopen” legt Jerry uit het achtste uit. En wie zijn wij dan om deze wens niet uit te laten komen. Wij helpen graag mee aan mensen met een wens. En zodoende stond Jerry uit het achtste vandaag in de basis. Wat een jongensboek! grote kans dat dit ooit verfilmd gaat worden door Netflix. Sterker nog in de wandelgangen van RTL Boulevard is zelfs al gesproken over wie Jerry dan zal gaan spelen. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk Tunahan Kuzu. Maar dit zijn slechts roddels. 
 
We kwamen dan ook vrij snel 0-3 voor door Jerry. Helemaal mooi dat hij deze wens mag bekronen met een doelpunt. De film wordt alsmaar mooier! in de tegenstoot kregen we helaas wel de 1-3 om de oren maar dit had een aantal redenen. Reden 1 was dat de nr 15 van IFC vrij rap is. Reden 2 is dat wij dat niet meer zijn. Reden 3 is dat onze keeper even stond te facetimen met de verdwenen maar niet vergeten zelfbenoemde “Mister Dubbeldam” Charles de Vries. En Reden 4 was dat onze laatste man Niels zelfs geen poging deed om de man af te stoppen maar zich alvast opmaakte voor de aftrap die zou volgen na de tegentreffer. 
 
Gelukkig maakte we razendsnel via Boy de 4-1 en ook de 5-1 volgde snel. Wederom gemaakt door Jerry uit het achtste. Netflix zit te genieten. Want de film wordt maar mooier. Dit kon wel eens Oscar werk gaan worden voor beste verhaal of beste regie. 
in de rust was hij dan ook vol tranen. “Dat ik dit nog mee mag maken. Ik kan er nauwelijks bij. Want een zondag. Dit is echt de mooiste zondag uit mijn leven. Jammer dat Nick erbij is. Maar zelfs dan nog is dit echt genieten.” opent Jerry uit het achtste zijn hart. Wisselspelers Wappie en Sven wilde ook eigenlijk niet invallen. “Zelfs mijn sleepjes kunnen dit niet meer overtreffen, verteld SleepieSven. “En ook mijn foutjes en kapjes en draaitjes zullen in het niets vallen bij dit optreden van Jerry uit het achtste”, legt ZoetewitteWijnier Kapperom uit. 
 
De tweede helft was er een om snel te vergeten. Fout op fout. Het was bepaald geen demonstratie partij. Maar we wisten nog wel via Jerry uit het achtste de handen op elkaar te krijgen. Twee schitterende goals maakte deze ochtend tot een compleet feest voor Jerry uit het achtste. Een bal in de kruising en een mooie volley. Ongelooflijk dit. De mensen langs de kant konden dit ook niet geloven. Dit zal zo’n moment zijn. Waar was jij op 19 maart 2023. In de ochtend van Jerry van het achtste? Wij waren er gewoon bij! Wat een feest. Er volgde nog 2 goals via uw trouwe verslaggever en Boy. Maar die waren slechtst voor de statistieken. Alles draaide vandaag om Jerry uit het achtste. Wat een ongekend scenario. Hier gaat nog heel lang over nagepraat worden. Genieten met grote G. 
 
Na de wedstrijd kwamen wij nog iets tegen van een oud Dubbeldammer. Dit wilde wij toch even gemeld hebben. Oud Dubbeldammer Perry van Eijken is na wat omzwervingen weer terug bij IFC. En hij gaat de Alp d’ HuZes doen. 
Hij wil hiervoor wat geld ophalen. Er lag slechts 3,86 in het  potje. Dit konden wij als Dubbeldammers niet over ons hart verkrijgen. Want ja wij weten immers wel wat ware clubliefde is. Zwart witte harten zal je altijd herkennen. Wij hebben de pot dus even een boost gegeven. Want Perry vergeet niet waar je vandaan komt. Zwart wit staat je ook veel beter joh! 😉 
 
Volgende week wacht zoals gezegd SC Gastel. Komt u ons allen aanmoedigen in de strijd tegen het kwaad. Want veel anders kan je die opponent niet noemen. Een zeldzame collectie engnekken verenigd in 1 team. Ik zet het je te doen hoor. 15 van zulke zien te vinden en allemaal in 1 team zien te krijgen. Hoe dan ook: we zien jullie graag (behalve Johan de beul dan) zondag weer op de Schenkeldijk. 
 
Voor nu nog een prettig weekend! 
gegroet, 
 
Perschef Dubbeldam 3 

Related Articles

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Lees meer
Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Lees meer
Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Lees meer