Selecteer pagina

Missen van kansen komt Dubbeldam 2 duur te staan

Missen van kansen komt Dubbeldam 2 duur te staan

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
23/0911:00reserve 2e klasse2018 - 2019

Na weken van hittegolf en warmterecords begon Dubbeldam 2 afgelopen zondag in de stromende regen aan de competitie met Zundert als tegenstander.

Dubbeldam 2 kende een uitstekende voorbereiding en plaatste zich glansrijk voor de knock-out fase van het bekertoernooi.
Alle drie de wedstrijden werden glansrijk gewonnen met de veelzeggende doelcijfers van 16 voor en 5 tegen

PosClubGWGLVFAPts
133001659
23111994
331117114
40000000
40000000

Zo gemakkelijk als het team van Paul Wols in het bekertoernooi scoorde, zo lastig bleek het deze morgen te zijn. Al na 8 minuten hadden we twee grote kansen om te scoren. Eerst raakte Sjors Volder uit een vrije trap de paal en een minuut later kon Sven den Engelsen niet afronden.

Ook Zundert was in de beginfase twee keer gevaarlijk maar trof een uitstekende Robin van Dijk op weg naar hun openingstreffer.

Maar ook de lat stond een Zundertse voorsprong in de weg, terwijl aan de andere kant Davey Geschiere geen kans zag zijn team aan de leiding te brengen.

Op het moment dat iedereen dacht dat we met 0-0 zouden gaan rusten, haalde Sjoerd Boutens van afstand verwoestend uit 1-0. Sterker Dubbeldam had in dezelfde blessuretijd de wedstrijd kunnen beslissen, maar een levensgrote kans werd niet benut.
Anders had je een flinke tik uitgedeeld aan je tegenstander.

De rekening voor het missen van de vele kansen kreeg Dubbeldam in de 58ste minuut gepresenteerd toen Zundert de gelijkmaker scoorde.

Toch bleek Dubbeldam kansen creëren. Zo had Davey Geschiere halverwege het tweede bedrijf binnen een minuut 2 kansen. Eerst stuitte hij op de keeper om vervolgens een minuut later na een prachtige voorzet van Sven den Engelsen op de lat te schieten.

Twintig minuten voor tijd probeert Paul Wols met vers bloed de overwinning af te dwingen. Tim van den Enden en Mischa Brassien komen voor Lars Spaans en Corné Pellikaan.

Zo’n 10 minuten voor tijd raakt Mischa Brassien de paal en even later legt Sven den Engelsen prima terug maar stuit Wesley Borsboom op de uitstekende doelman.

In de laatste vijf minuten ziet Dubbeldam 2 kans om drie keer alleen op de keeper af te gaan en niet te scoren. Als dan ook een schot van Wesley Borsboom maar net naast gaat, moeten we genoegen nemen met een gelijkspel.

Maar als je zoveel kansen weet te creëren dan komen de doelpunten en de overwinningen wel.

Dubbeldam 2

Robin van Dijk Keeper
Sjors Volder Aanvaller
Sven den Engelsen Middenvelder
Sjoerd Boutens Aanvaller 45'
Fabian Kaljée Verdediger 63'
Davey Geschiere Aanvaller
Lars Spaans Middenvelder
Tim van den Enden Aanvaller
Corné Pellikaan Verdediger
Mischa Brassien Middenvelder
Wesley Borsboom Middenvelder
Arne van Weerden Verdediger
Koen Boutens Verdediger
Mike Behr
  1 1

Zundert 2