Met een goed humeur komen we rond 13.45 uur bij het hoofdveld aan.
Eerder deze dag bezorgde Dubbeldam 2 door een verdiende maar weer onnodig verschrikkelijk spannend gemaakt wedstrijd koploper Virtus het eerste puntenverlies.
Bij aankomst op de Schenkeldijk zien we Dubbeldam 3 de 1-0 scoren tegen JEKA dat evenals Dubbeldam nog geen punt had verspeeld.
De wedstrijd was nog niet afgelopen en net als vele andere supporters pakken we het staartje van deze ongemeen spannende wedstrijd mee.
Vervolgens zien we een speler van JEKA geheel voor open doel de bal naast schieten, dit tot afgrijzen van zijn familie die vlakbij staat.
Aan de andere kant zien we Dubbeldam 3 tot twee keer toe in een minuut tijd de lat boven NAC-supporter en AD columnist Sjoerd Mossou raken.
Gelukkig fluit Alex de Joode daarna voor het einde van de wedstrijd en is ook de tweede topper van de dag gewonnen.

Bij het hoofdveld aangekomen zien we de warming-up en tot opluchting van velen zien we dat Jim Voll en Dennis Stam in de basis kunnen starten. Dat zijn onverwacht positieve berichten uit de ziekenboeg.
Jordy Wouters ontbreekt door een schorsing en zijn plaats wordt ingenomen door Wesley Borsboom.

Even na 14.00 uur fluit de scheidsrechter voor de eerste keer deze middag en direct zien we een schitterende aanval van Dubbeldam 1 dat duidelijk iets recht wil zetten na de eerste nederlaag van het seizoen vorige week tegen Charlois.
Met een snelle aanval over veel schijven wordt uiteindelijk Enzo van de Vossenberg vrijgespeeld, die op zijn beurt Dennis Geschiere er beter oor ziet staan. Hij is niet egoïstisch en legt keurig af waarna het voor onze topscorer een koud kunstje is de 1-0 binnen te tikken.

De supporters zijn direct enthousiast na deze prachtige aanval en pakken al het telraam erbij na zo’n snelle voorsprong.
Het eerste kwartier rijgen we ook de kansen aan elkaar en ligt het meer aan onze eigen afronding dat de score niet verder oploopt.
Uiteindelijk zijn we bij de 2-0 enorm veel dank verschuldigd aan de doelman van Taurus.
Hij lijkt een voorzet van Kevin Bosman makkelijk uit de lucht te kunnen plukken, maar laat vervolgens de bal vallen, precies op de knie van Wesley Borsboom.
Via het been van onze middenvelder rolt de bal uiteindelijk heel simpel het doel in.

Zo gaat het allemaal wel erg makkelijk deze middag, misschien wel te gemakkelijk waardoor we ook slordig worden.
Taurus krijgt meer balbezit, maar echt gevaarlijk worden ze niet.
Tot de 31ste minuut als een bal wordt teruggetrokken en achter de kansloze Dubbeldam doelman Roy de Graaf wordt geschoten.
Assistent-scheidsrechter Harry Swart heeft echter geconstateerd dat de bal de achterlijn al had gepasseerd en dus gaat dit feestje niet door voor de studenten uit Delft.

In het laatste kwartier krijgen we wel kansen maar de concentratie is ver te zoeken en we gaan hier dan ook heel slordig mee om.
Hopelijk kan de trainer iedereen weer wakker schudden zodat het publiek nog een leuke tweede helft krijgt voorgeschoteld.

In het tweede bedrijf echter hetzelfde speelbeeld als het laatste deel van het eerste helft.
We hebben het geluk met een uitstekende doelman deze middag en het ontbreken van een echte centrumspits bij de tegenstander anders hadden we het nog best moeilijk kunnen krijgen.
Na een kwartier in de tweede helt krijgt Dennis Geschiere evenals vorige week een gele kaart voor commentaar op de leiding. Dit is zonde want kan zomaar tot schorsingen leiden in de periode dat er echt leuke wedstrijden tegen sterke tegenstanders aankomen.

Even later kunnen we toch even genieten van prachtig voetbal aan Dubbeldamzijde. Een mooie aanval via de doelpuntenmakers van deze middag Wesley Borsboom en Dennis Geschiere. Onze topscorer legt de bal af aan Enzo van de Vossenberg omdat hij er beter voor staat. Helaas schiet hij veel te zacht en nonchalant in waardoor Taurus met kunst- en vliegwerk een derde tegentreffer weet te voorkomen. In de rebound raakt Enzo de bal verkeerd en belandt deze op de paal.

Met nog een half uur te spelen krijgt Wesley Borsboom een directe rode kaart getoond vanwege commentaar op de leiding.

Dit zou voor een ommekeer in de wedstrijd kunnen zorgen maar vijf minuten later maakt Enzo van de Vossenberg aan die onzekerheid een eind.
Vanaf ongeveer 20 meter lobt hij de bal feilloos over de doelman.

Toch geeft de ploeg uit Delft niet op en mogen we onze doelman dankbaar zijn dat de nul op het scorebord blijft.
In een tegen een situaties weet hij een aantal keer uitstekend te redden .

Tien minuten voor tijd toont Dubbeldam over veel klasse te beschikken.
Een prachtige voorzet van Dennis Geschiere wordt even zo fraai op de borst aangenomen door Jerry van Ingen, die vervolgens verwoestend uithaalt.
Wat een prachtige treffer!! 4-0

In de slotfase komt Damian Pomper voor Jim Voll.

Na afloop vernemen we dat FC Blankenburg wederom niet heeft gespeeld en vermoedelijk uit de competitie wordt genomen. Daarmee komt de 20-0 zege te vervallen.
Meevaller is dat de topper in de 3e klasse Q tussen de nummers 2 en 3 eindigt in een 3-3 gelijkspel.
Dubbeldam blijft koploper al heeft Coal een verliespunt minder.

Over twee weken wacht een echte test voor Dubbeldam tegen WCR uit Rhoon. Ze zijn de nummer drie van de competitie en hebben nog geen wedstrijd verloren. Ongetwijfeld straffen zij wel slordigheden en foutjes af.