Selecteer pagina

Met de schrik vrij tegen JEKA 9

Na het “debacel in Gastel”van vorige week zat de schrik er goed in bij de selectie van Dubbeldam 3. Er was nog heel wat werk aan de winkel. Mentale demotivatie, depressies, zelfmoordpogingen. Dit was in het kort de week van de spelers van Dubbeldam 3. 5-1 voor en dan 5-5 gelijk. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten natuurlijk. We moesten de rug weer rechten dus. Maar hoe? … 

Zoals gezegd moesten de spelers bijeen worden geveegd na het resultaat van vorige week. En er moesten wat harde maatregelen genomen worden. Tuurlijk, niemand vindt het leuk. Maar soms moet je keiharde keuzes maken. Na vorige week dus een onvermijdelijke keus. Keeper Soeteman is voor 4 maanden geschorst. “Ik moest die keus wel maken, geeft TD Ceta Bever aan. “een foutje moet kunnen natuurlijk maar dit was te. Hier willen wij als Dubbeldam 3 ons niet mee conformeren. We hebben ook gewoon een hele goede reservekeeper die ongekend gretig is en graag aan de slag gaat” legt Bevertje uit. Soeteman was niet bereid te reageren. Volgens zijn zaakwaarnemer is dit een klap en moet hij even rustig nadenken. “Hij had net nieuwe ovenhandschoenen gekocht. Deze zijn natuurlijk groter en hebben meer grip. Bovendien kunnen die beter tegen warme ballen. En afgelopen zondag leek het wel of we met een bitterbal speelde zoveel liet hij los.”aldus zijn zaakwaarnemer. 

Gevolg van deze actie was dus de rentree van Patje de Koevoet alias Peter Gillis. “Ik ben op dieet. Ik ben gretig. Ik wil graag. Ik doe er alles voor. En uiteraard ook deze week : de 0 is heilig. “aldus Patje. Ik ben al meer dan 4 kilo kwijt. En nee ik ben niet bij de kapper geweest. Ik ben gewoon op streng dieet en sport enorm veel. Ik pak nog maar nauwelijks de scooter. En de auto laat ik ook steeds vaker staan. Of ik weet niet waar die staat. Hoe dan ook, ik ben lekker bezig! 

Voor de zekerheid hebben we wel een hoogwerker bij Riwal gehuurd. Mocht Petertje toch naar de hoek moeten dan krijgen we hem in ieder geval omhoog voor de volgende aanval. “Bevertje is niet gek he!!” aldus Jaws. Zelfs de vader van Peter Gillis was langs de lijn te vinden. “Ja dit is natuurlijk een jongensboek. Na al die jaren trainen en afzien mag mijn zoon eindelijk in het beste elftal van de zondag spelen. “Ja dit doet wel wat met een vader. Zeker als je dan ziet hoe afgetraind mijn Patrickje is. Ja, dan ben je verdomme trots!! “Aldus Papa Wim. 

Uiteraard zijn er nog wel een aantal mensen afwezig. Zoals altijd is dat Errory 1. Hier mag ik van sommige lezers niet meer over schrijven. Dus dat doen we dan ook niet. Oke, 1 dingetje dan. Hij heeft nog steeds heel veel pijn. Pijn aan de enkel. De kans is groot dat we hem nooit meer zien schitteren aan de zijlijn. “Maar gelukkig heb ik mooie herinneringen aan mijn Feyenoord-tijd. Met die jongens heb ik nog vaak contact. Dat soort dingen spoken toch wel door je hoofd. Zou het dan nu echt stoppen. Ik had een ander afscheid verwacht toen ik bij Feyenoord speelde.”blikt Rory-tje terug. “We werden ook opgehaald he.. met een busje” blijft hij maar doorgaan over de Feyenoord tijd. “En alles lag klaar he..” gaat hij maar door. Blijkbaar aangeslagen praat Rory maar verder over “die tijd”. Een tip mensen, vraag er niet naar. Je wilt geen zout in de wond strooien. Zeker niet bij Mister Glass. Hoe dan ook, Rory deed niet mee. 

Ook Patrick Stolk en De Gnoe waren niet in staat hun kwaliteiten te etaleren. Patje heeft nog teveel last van zijn kuit. En de Gnoe vreest zelf voor einde carriere. Een probleem met de grote teen houdt hem bezig. “En na de wedstrijd een vlieg in mijn oor.” Legt de Gnoe uit. “Doet gewoon pijn he….!” Dit gun je echt niemand. “Ik hoop maar dat dit opgelost kan worden zonder operatie. Maar ik ben bang voor het ergste. Ik ben niet voor het geluk geboren” aldus De Gnoe. 

Gelukkig waren een aantal jongens bereid mee te doen om deze mannen te vervangen. Gebroeders Pons en Rico waren bereid te helpen. Waarvoor hartelijke dank! We hadden dus genoeg mensen nu maar zoals vaker gebleken is dit geen garantie op een goede afloop. Want ze vallen met bosjes tegelijk uit tegenwoordig. Rocco is ook nog altijd niet wedstrijdfit. Hij heeft nog heeeeel veel last en wil de komende 2 jaar nog geen risico nemen en gewoon op het bankje plaatsnemen. 

Dan ook nog wat leuk nieuws van huishoudelijke aard. Onze witte Keniaan Sven wordt vader! Heugelijk nieuws natuurlijk. Van harte gefeliciteerd namens de hele spelersgroep en technische staf van Dubbeldam 3. “Ja ik ben er ook erg blij mee. Het was een kwestie van tijd. Want als ik na een mooie wandel of fietstocht thuis kom (meestal zonder die fiets) dan is mijn vriendin eigenlijk niet meer te houden. Onweerstaanbaar noemt ze mij dan ook wel. “Tja, als daar dan een kindje uit voortkomt is dat natuurlijk alleen maar super leuk, zegt Sven. En leuk feitje is natuurlijk dat straks mijn kind van 7 waarschijnlijk beter kan fietsen als ik. Ja, dat zijn mooie dingen”, lacht Sven. 

Dan het mindere nieuws. Door alle blessures en afwezige moest Sjoerdje in de basis starten. Sjoerdje was vroeger een goede spits. Hij was snel. Liep makkelijk. Sluw. Doordacht. Maar lieve lezers, en de supporters die wel eens kijken weten er alles van: De Sjoerd van toen is niet de Sjoerd van nu. Vandaag start hij wel in de basis. Dus kan het ongelijk van een ieder bewijzen. Zet hem op Sjoerd! 

Dan hebben we nog Jespertje. De laatste weken weinig over hoeven schrijven. Maar vandaag helaas niet mogelijk dit te negeren. Jespertje kon niet meedoen. Is hij weer geblesseerd aan een ondefinieerbaar spiertje hoor ik u denken. NEEN is het antwoord. Hij is gewoon fit. Maar helaas kon Jespertje kleine Teddy nergens herbergen en zodoende moest hij toekijken vanaf de zijkant. Jammer Jespertje je was zo lekker bezig. Dit wordt de komende 3 wedstrijden vlaggen. Succes alvast! 

En dan het meest schandalige incident van de hele zondag. De grote afwezige! Geen spoor van deze man. Normaliter altijd in voor een drankje. Zeker op zondag. Maar vandaag ontbrak ieder spoor. Onze aankoop van EBOH Niels is in geen velden of wegen te bekennen. Hij is vorige week geblesseerd geraakt. Dus spelen werd lastig. Maar kijken is toch zeker mogelijk. Een beetje teamspirit. Maar misschien is hij dat niet gewend vanuit het verleden. Het is tenslotte een EBOH-er. Dit moet nog beetje worden bijgesteld misschien. Gaan we zeker aan werken. Dus Gaylis Waterdrinker kom aub snel weer kijken. We hebben je nodig. En die woonboulevard op zondag is toch ook niks joh… 

Nouuuu over na de orde van de dag. De wedstrijd. De tegenstander van vandaag was JEKA 9. Dat klinkt laag maar ze hebben daar 86 elftallen op zondag geloof ik. Dus we weten uit het verleden dat het nooit makkelijk is tegen JEKA. 

En in onze huidige vorm hebben we het nog lastig tegen Parkhuis 9. Maar dat even geheel terzijde. Opvallend aanwezige was trouwens Journalist Bart Schotting. Mooi om te zien dat onze glorietijden ook de media bereikt. “Ik heb inderdaad veel gehoord over dit team. Dat wilde ik wel eens met eigen ogen beleven” aldus Bart. 

Het begin van de wedstrijd was een beetje gezapig. Erg veel foute ballen over en weer. Maar toch wel wat kansjes ook voor beiden partijen. Op links stond bij de tegenstander de bredase Marco Visscher. Even voor de mensen die hem niet kennen (kan ik mij niet voorstellen) is een Marco Visscher op 4 punten te herkennen. 

  • Hij is links
  • Hij is  mega snel
  • Hij komt vaak door
  • Voorzet is te hard of in het vangnet

Veel gevaar dus maar weinig rendement op links. Nu lijk je ook wel een stuk sneller als je een sprintduel met Sjoerd/ Chris/ Wappie of Rick Pons hebt. Maar dat wederom geheel terzijde. De tegenstander had wel wat kansen maar onze nieuwe keeper hield zijn doel weer schoon. 1 tegen 1 met de spits, afstandschoten, hoge ballen.. Alles is voor patje! Wat een grootheid. Door zijn mooie reddingen konden wij zelf de 1-0 aantekenen in de persoon van Sven. Een lekkere opsteker dus! We hadden niet veel later nog de kans op de 2-0 maar helaas kreeg Sjoerdje deze kans. En die had gisteren meer gevoel met asfalt dan met leer. Helaas ging deze kans dus aan ons voorbij.  Jeroen Pons kwam vrij snel erin voor Michel die helaas een blessure had. En ook andere spits Rico ging er vrij snel uit met een vrij ernstige blessure. Hopelijk valt dit allemaal mee. “Iemand met mijn techniek, souplesse, motoriek in de spits zetten is natuurlijk ook levensgevaarlijk. “zegt Rico. “Maar die vieze stink bever denkt nooit eens na.”waren de niet misselijke woorden van Rico. 

Rocco moest door de blessure van Rico er nog even 3 minuten in. Tot het rust was. Dat was voor Roccotje dusdanig zwaar dat hij hier nog even een uur van moest bijkomen. Het was dus 1-0 in de rust. TD-tje gooide in de rust het een en ander om. Pietertje kwam erin. En ook Jeroen B maakte zijn entree. Nick zelf was ook inmiddels in het veld gekomen. We hebben zelfs even gespeeld met spitsenduo Weyden/ WIllemstijn. Ik denk dat er maar zelden een trager spitsenduo is opgesteld wereldwijd in welke voetbalwedstrijd dan ook. 

Na rust had Dubbeldam het een stukje lastiger. JEKA had ook flink doorgewisseld en de betere speler leken de 2e helft hun optreden te maken. Behoorlijk veel druk van hun kant. Maar vooral ook wel slecht spel van onze kant. Het is bijna triest te zien hoe een team zoveel ballen verkeerd kan geven. Foutenfestival. De goed spelende Rick Pons kreeg ook nog een klein kansje om de 2-0 binnen te schieten maar raakte de bal met buitenkant zijkant/wreef. En dat scheen toch niet helemaal de beste optie te zijn. Maar dat is achteraf natuurlijk.

Door wederom een blessure moest ook Tak nog zijn entree maken. Dit bleek geen gouden wissel. Conditie kan dat misschien goed zijn. En natuurlijk best belangrijk met voetbal maar hij bewees in een klein 20 minuten dat goede keuzes en spelen naar hetzelfde shirtje ook wel handig is. En als het dan niet zo goed gaat kan je het beter simpel houden in plaats van denken dat je David Beckham bent en crossballen wil gaan geven. Zelden iemand slechter zien invallen dan deze jongen. Op het moment van slechte bal nummer 8 droop de journalist ook af. Als je het niet meer kan is stoppen altijd een optie he, Tak. Doe er mee wat je wilt. 

Het was misschien ook geen toeval dat de 1-1 viel vlak nadat Tak erin stond. Het zou toch niet weer gelijk worden. Wat een drama! Dubbeldam werkte wel keihard voor een goed resultaat. Maar gelukkig kwam er nog een toetje. En wat voor een. Nick gaf een mooie voorzet op Weijden. En deze bedacht zich geen moment en kopte de bal geweldig diagonaal in de verre kruising. Wat een beauty. Oke,met zo’n hoofd is koppen natuurlijk wel een stukje makkelijker dan voor mensen met een normaal hoofd. Maar het was een heerlijke goal! 

2-1 dus!! De laatste paar minuten was het vooral bikkelen wat de klok sloeg. Slidings, ballen wegtrappen, alles zat erin! Behalve onze Wappie natuurlijk. Die dacht dat het wel een goed idee was om bij 2-1 voorsprong in minuut 91 even een mannetje uit te kappen in de eigen 5 meter. Tuurlijk knul, lekker doen. Gelukkig ging het nog net goed en haalde hij er een achterbal uit.  Niet veel later floot de scheids af. Een leuke en sportieve pot deze keer! Ook wel eens leuk. En eindelijk weer eens een overwinning! 

Volgende week geen competitie dus graag weer  tot over 2 weken! 

Perschef Dubbeldam 3. 

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Dubbeldam 3 wint doelpuntrijke derby

Er is natuurlijk veel nagepraat en geschreven over de afgelopen weken. Twee keer verloren met 4-3. De teleurstelling was merkbaar. De koppies hingen flink na beneden na afgelopen zondag. SC Gastel was ons de baas geweest in eigen huis. Niet alleen is verliezen...

Voor Ron

Related Articles

Afwezigheid Enzo kost Dubbeldam 3 punten

De week na de zure verliespartij tegen Madese boys stond er alweer direct een nieuwe topper te wachten aan de Schenkeldijk. De vrienden uit Brabant waar wij zo’n warme band mee hebben opgebouwd in de loop der jaren. SC Gastel alias FC Engnek. De afgelopen 6...

Strijd om plek een

Related Articles

Dubbeldam 3 onterecht onderuit in kraker

De week na de ruime winst van vorige week op Internos stond er deze week een onvervalste topper op het programma. De minimale tegenstand van vorige zal deze week van een andere kaliber zijn. We zullen dus uit een ander spreekwoordelijk vaatje moeten tappen om vandaag...